Şimdi Ara

Megaworks satılıp, Z-5400 ya da Z-5450 alınır mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dogrudur ama herkezin muzik zevki ayrıdır sen tiz seversin birbaskası bas bu cok ayrı ama z5500 de tiz yok lafı sacma ben eger z5500 de tizi az bulursam gider 2 adet tweter alır bu acıgı kapatırım ama s750 kullanan arkadaslar bas acıgını nasıl kapatacaksınız bıde boyle dusunmek gerekir benim cozumum var ama s750 ci arkadaslar ne yapsalar bas konusunu bızım gıbı cozume kavusturamazlar
    saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: losthell

yaa bu ayarları yap mantığı nasıl bir mantıkdır anlamadım gitti bir türlü sanki megada ayar yok..sana yeterli gelebilir ama bence daha boğuk bir tiz sesi veriyor..yıllardır ses sistemiyle alakalıyımdır çnkü işim gücüm ac3 divx ve oyundur benim,,yıllardır megayı kullanıyorum audigyZS ile..ayarlarım akustik,,stereo surround,,%75 tiz,,kendi ayarladığım eq ve mükemmel tiz kalitesi..aynı ayarlarda denediğim z5500de bu eksikti dostum daha ayarımı var allah aşkına herşey eşit..z5500 almamamın tek sebebide budur z5500 bassını devamlı kullanamazsın ama meganın tizini herzmn diliminde kullanırsın vede megada bile bassı tam anlamıyla 10dk kullanamadım 10dk kullansam apartmandan atarlar bizi..

• ben yok demedim ztn bence yetersiz..2adet tweter alma konusunuda forumda ilk duyuranlardanım 1yıl önce fln megayada takmıştım o cihazlardan ama mid sağlığını bozmakta,,tweeter olayını defalarca test ettim ama dışardan ilave tizle bu açık kapatılamaz özellikle bir testimi sölemek istiyorum DTS lord of the rings serisinde orklar savaş alanına ilerlerken bir orkun ortada bir taşın üstünde bağırarak yürüyün şeklinde işaret yaparken ordaki bağırmasında okdr eksikki dediğin tweetarlar ondan snra çıkarttım yani sağlıklı değil mid açısından sonuçta 2si ayrı markalar ses renkleri farklı olacaktır..bass açığına gelince üstünlüğüne bişey demiyorum ama ne diyorum meganın bile titreten bassını 10dk açsam beni apartmandan kovarlar..sonuç olarak benim görüşüm ben mega+dts100 alırım çünkü bir binada oturan insan için mid kalitesi daha önemlidir dts100 takınca midler dahada güzel olacaktır bass ise fazlasıyla yeterli ev kullanıcısına çnkü bir kere şikayete gelirlerse daha açamazsın elin mahkum..ama müstakilsen al z5500ü bassın tadını çıkar..

• yorumların icin sagol ama ben yinede z5500 u tercih ederim
    cunku fiyat farkı decoderde alırsan nerdeyse yarı yarıya bide bence 2 seti karsılastırmak yanlıs olur biri 7.1 biri 5.1 nezaman logitech 7.1 cıkarır ozaman kıyaslamakta bende varım cok tesekkurederim
    saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: losthell

ben yok demedim ztn bence yetersiz..2adet tweter alma konusunuda forumda ilk duyuranlardanım 1yıl önce fln megayada takmıştım o cihazlardan ama mid sağlığını bozmakta,,tweeter olayını defalarca test ettim ama dışardan ilave tizle bu açık kapatılamaz özellikle bir testimi sölemek istiyorum DTS lord of the rings serisinde orklar savaş alanına ilerlerken bir orkun ortada bir taşın üstünde bağırarak yürüyün şeklinde işaret yaparken ordaki bağırmasında okdr eksikki dediğin tweetarlar ondan snra çıkarttım yani sağlıklı değil mid açısından sonuçta 2si ayrı markalar ses renkleri farklı olacaktır..bass açığına gelince üstünlüğüne bişey demiyorum ama ne diyorum meganın bile titreten bassını 10dk açsam beni apartmandan kovarlar..sonuç olarak benim görüşüm ben mega+dts100 alırım çünkü bir binada oturan insan için mid kalitesi daha önemlidir dts100 takınca midler dahada güzel olacaktır bass ise fazlasıyla yeterli ev kullanıcısına çnkü bir kere şikayete gelirlerse daha açamazsın elin mahkum..ama müstakilsen al z5500ü bassın tadını çıkar..

• quote:

Orjinalden alıntı: Orgeneral_

quote:

Orjinalden alıntı: hanamichi

z-5400 ve x-530 kullanan biri olarak:
    z-5400 ün x-530 dan tiz açısından fazla bi farkı yok farkı toplam güç ve çok daha fazla bass

Şu an iki seti de aynı kartla dinliyormusunuz?

evet audigy 2zs ile
    isteyen inanmamak ta serbest ama dediğim gibi mid ve tiz bakımından öyle büyük fark yok
    bu z-5400 ün kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor x-530 un ne kadar başarılı bir set olduğu anlamına geliyor
  • quote:

z-5400 ve x-530 kullanan biri olarak:
    z-5400 ün x-530 dan tiz açısından fazla bi farkı yok farkı toplam güç ve çok daha fazla bass

bende x530 var. eğer dediğin gibi z5400 ün tiz olarak farkı yoksa 5 kuruş para verilmez o sete. x530un uydularından nefret ettim çünkü. ama bence bu konuda bir yanlışın var (olmalı)...
  • farkı mp3 lerde anlamak zor
    henüz dijital bağlantı yapamadım ama anolog la da olsa ben
    böyle film performansı görmedim mp3 lerde kendini çok fazla belli etmeyen set filmlerde çok daha başarılı bence
    matrix.720p.hddvd izledim helikopter ve dövüş sahnelerinde kulaklarım bayram etti sesler çok ayrıntılı

benim fikrim bu seti alıp paso film izleyeceksiniz yada oyun oynayacaksınız
    bu yüzden fiyatına göre oldukça iyi bir performansı var
    saygılar
  • quote:

farkı mp3 lerde anlamak zor
    henüz dijital bağlantı yapamadım ama anolog la da olsa ben
    böyle film performansı görmedim mp3 lerde kendini çok fazla belli etmeyen set filmlerde çok daha başarılı bence
    matrix.720p.hddvd izledim helikopter ve dövüş sahnelerinde kulaklarım bayram etti sesler çok ayrıntılı

benim fikrim bu seti alıp paso film izleyeceksiniz yada oyun oynayacaksınız
    bu yüzden fiyatına göre oldukça iyi bir performansı var
    saygılar

Evet forumda okuduğum kadarıyla; bu setin filim başarısını beğenmeyen kimse yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orgeneral -- 1 Haziran 2007; 7:52:28 >

• 1-film izlemek için alıcaksan z5400 veya 5450 almaya değer
    2-mega gibi bir set bence satılmaz, satınca anlarsın değerini(müzik için geçerli)
    3-z5450 ile z5500 de aynı ses var demeyin lütfen.birebir yanyana denedim.aynı ayarlarda ve bağlantılarda.kesinlikle birbirinin kopyası bir sesi yok
    4-küçük bir dipnot daha , meganın bass çapı 8 iken z5450 de 6.5 dur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: stres

...Z-5400-Z-5450 çok ucuzladı.Z-5500 neredeyse iki setin iki katı fiyatında şu an.Z-5400 229 dolar+kdv gibi bir fiyata satıldı mavi bilgisayarda.Şimdi 229 dolar+kdv nerde 440 dolar+kdv(Z-5500) nerde.Bence Z-5400 almak daha mantıklı geliyor bana da.

evet valla ben o fiyattan aldım, hala da ucuz 249 $ + Kdv

http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=2617

evde kullanıyorum, sub'ı yarıdan fazla açamıyorum, apartman zangırdıyor.. DVD'ye ve uydu receiver'a optik bağlıyorum, sonuç mükemmel.. tavsiye ederim..

şimdi çok pahalı bir sistem alıp belki biraz daha iyi sonuç elde edersiniz, ama bunun sonu da yok, yakında 7.1, ... derken 22.2'ye kadar gidecek bu iş

• bu arada 22.2 'yi attım zannetmeyin,

buraya bakınız
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.