Şimdi Ara

Mehmet Akifi Neden Sevmeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Medeniyet Dediğin Tek Dişi Kalmış Canavar
    Yada

Medeniyet soyup açsa bedeni deseniz hayvanlar bizden daha medeni

Diyen bir adamı neden seveyim ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Neden sevmen gerektiğini düşünüyorsun ki zaten ? Kimseyi sevmek ya da otomatikmen saygi göstermek zorunda değilsin. Erkekleri sevmiyorum ben , y kromozomuna karşiyim gibi saçma bir argüman bile karşi cikilabilir bir sey değil, sonucta subjektif bir mevzu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen alsancak dediği için

Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar benim iman dolu serhattim var dediği için

arkadaş yurdumu alçaklara uğratma sakın dediği için sevmelisin
  • Çanakkale şehitlerine şiirini oku. Ayrıca gerçekten neden sevmek gerektiğini öğrenmek istiyosan bütün safahatı oku bu da olmadı hayatını oku sonra gel konuşalım.

Bu konuda iddalıyım çünkü Mehmet Akif hakkında okulda MEB in başlattığı Mehmet Akif Okumlarında yer aldım. Varsa başka soruların gel vaktim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarıların_sulo -- 29 Haziran 2016; 3:40:48 >
  • Adam çokta saçma konusmamıski açılmak saçılmakla medeniyet arasında bir ilişki olmadığını asıl medeniyetin kitapta ilim de bilimde olduğunu anlatmak istemiştir belki ? Ayrıca medeniyet dediğin tek dişi kapmıs canavar kısmına tam anlamıyla katılıyorum dusunur musun ustadım o zaman kendine medeni diyen ingilizlerin fransızların neler yaptığını ? Bir insan açılıp saçılmadan da elbet medeni olabilir ancak bir insanın da istediği şekilde açılıp saçılma hurriyeti vardır kimse bunu engelleyemez neden sevmelisin konusuna gelirsek sevmene gerek yokki kimse onu sevmen için diretemez sana

• Cümlelerdeki göndermeleri olduğu gibi değil, anlatmak istediğini anlamaya çalışarak okursan anlayacaksın.
  • Adam ol ırkına çek demiş sevmek için yeterli bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hoca bana evsiz misin dedi
    4 ay önce açıldı
    Bir hocayı ailesi anlamıyor
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Asla bir insanı sevmek zorunda değilsin, kim olursa olsun bu fark etmez. Evet ülkemizde mahalle baskısıyla bu tür şeyler yaşanabiliyor. Bazı kişiler halk tarafından sevilmek zorundaymış gibi bir his oluşturuluyor. Dediğim gibi hiçbir kişiyi ve hiçbir ideolojiyi sevmek ve bağlanmak zorunda değilsin asla.
    Ama Akif'in burda anlatmak istediği şeyi anlamak lazım önce. Burda bahsi geçen medeniyet sözcüğü batı anlamında kullanılmıştır. Ve batının gerçek medeniyeti temsil etmediği anlatılmak istenmiştir.

• Ah medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar diyen Mehmet Akif te oğlunu Almanya da okumaya yollamasıda herhalde farklı bir çelişki
    Böyle saçma şeyler takılmayınız

• Çünkü tasavvufun ne olduğunu 100 yıl önceden gören adam gibi adam
  • Medeniyetleşme konusunda zorluk çıkaranlar, ilkel kabile hayatı içinde asırlardır süren kalıpları hayatta tutmaya direten insanlar da Mehmet Akif'in ağzından çıkan bu değerli sözcükleri boyayıp sunabiliyorlar. Elbette medeniyet sadece görüntü değildir, sadece görüntü derseniz kutuplarda çağın gerektirdiği teknolojilerle yaşayanları yok saymış olur, çelişkiler dünyasına adım atmış olursunuz.

Yozlaşmış İslam dünyasına büyük bir öz eleştiridir Akif'in bu sözleri, İslam'ın aydın dünyada tutunması için çaba sarf eden, eserlerinde, demeçlerinde bunu yeri geldiğinde daima belirten bir sanatçıydı. İslam'ı en doğru şekilde okuyan, okutan bir şairdi. Umarım bu konuda kendini bulanlar da, konuyu açan şahıs da Mehmet Akif için düşüncelerini tekrar gözden geçirir.
  • Mehmet Akif bağnaz biri değildir.Hatta Neyzen Teyfik'e pantolon vermiştir,şalvar ve sarık yerine,bu yüzden de pantolon giydiği için medreseden kovulur Neyzen Tevfik
  • Kahraman Türk Ordusuna itafen yazdı o şiiri. İnönü, Sakarya ve Büyük Taaruz da bu şiirin ruhu ile Lozan da ebediyete ulaştı. Yani sen üzerine alınıp beğensen ne olur yargılasan ne olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uçan Spagetti Canavarı

Milli Şairimiz Tamam Da

Medeniyet Dediğin Tek Dişi Kalmış Canavar
    Yada

Medeniyet soyup açsa bedeni deseniz hayvanlar bizden daha medeni

Diyen bir adamı neden seveyim ?

Sevmek zorunda değilsiniz elbette, ban yediğiniz için cevap veremeyecksiniz biliyorum ama bir insan bu güzel sözlerden niye alınır anlamadım, çıplaklar kampının organizasyonunu falan mı yapıyorsunuz
  • M.Akif dizeleriyle milleti gaza getirip askere bile gitmemiş bir şahsiyettir bu sebeple sevmeyebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: choyrn

M.Akif dizeleriyle milleti gaza getirip askere bile gitmemiş bir şahsiyettir bu sebeple sevmeyebilirsin

Vatana hizmet etmek sadece askerde eline silah alarak yapılmaz.
  • Sevip sevmeme isi beni ilgilendirmez ama sevmemek demek hakaret etmek kufur etmek anlamina gelmiyor. Bende Mustafa kemali sevmiyorum ama kendi kurdugu bu sisteme gore yasamak zorundayim. Bazilari dusman falan diyor ama dusmanlik ayri sevmemek ayri. Kurdugu cumhuriyete karsi herhangi bir orgute mi uye olmusum hakaret mi etmisim ? Hayir. Sevmiyorum deyip din hakkinda yaptiklarini elestirince dusman olunuyor. Dusman demek bu devlete karsi zarar verici faaliyete girismek demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C302EA147 -- 23 Temmuz 2016; 13:43:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Sevip sevmeme isi beni ilgilendirmez ama sevmemek demek hakaret etmek kufur etmek anlamina gelmiyor. Bende Mustafa kemali sevmiyorum ama kendi kurdugu bu sisteme gore yasamak zorundayim. Bazilari dusman falan diyor ama dusmanlik ayri sevmemek ayri. Kurdugu cumhuriyete karsi herhangi bir orgute mi uye olmusum hakaret mi etmisim ? Hayir. Sevmiyorum deyip din hakkinda yaptiklarini elestirince dusman olunuyor. Dusman demek bu devlete karsi zarar verici faaliyete girismek demektir.

Yaşama hürriyetini doruklara taşıyan biri için sanki zorundaymışsın düşüncesi içerisinde yaşadığını sanman ne ironiktir. Din hakkındaki söylemlerini ideolojik kimliğinle değerlendirirsen doğru kanılara ulaşacağını sanmıyorum. Ne tür bir yaşam istiyorsun bize anlatır mısın lütfen?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.