Şimdi Ara

Mehmet Şimşek'ten Kredi Kartı Açıklaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mehmet Şimşek:'' Yıllarca Batı'da yaşamış insanım.10 yıl İngiltere'de yaşadım. Şu kredi kartına taksit meselesini bilmiyorum. Böyle bir şey yok. Bizim için önemli olan tüketicilerimizin ayaklarını yorganına göre uzatması.''

Kaynak:

x (formerly twitter)
    Etkili Haber (@etkilihaber) on X
    https://x.com/etkilihaber/status/1810584812077580531

• Bildiğim kadarıyla yurt dışında kredi kartları; fatura ödeme, benzin alımı, gıda alışverişlerinde kullanılıyor. Bunun dışında genelde nakit kullanıyorlar.

• Wally-West kullanıcısına yanıt

Evet ama Avrupalıların alım gücü ile bizim alım gücümüz aynı değil. Türkiye'de ticaret mağazacılık ve perakende sektörü taksitle dönüyor. Taksit olmadan mobilya beyaz eşya almak kolay değil. Eğer olurda taksitleri kaldırır veya kısıtlarlarsa insanlar bu sefer senetle veya elden taksitle alışveriş yapar. Bu da kayıt dışı ekonominin önünü açar.

• Şimdi ne demek istediğini pek anlayamadım. Avrupada araçlarda ve telefonlarda ÖTV yok, IMEI kaydı ve yurtdışı çıkış harcı gibi şeylerde söz konusu değil. Bunlarada aşina olmaması gerekiyor. Bunlar kalkıyor mu şimdi?

• İngilteredeki alım gücü Türkiye de olursa, ingilterede olmadığı gibi Türkiye dende taksidi kaldırırsın.

İşine geldiği gibi konuşmakla olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 9 Temmuz 2024; 18:25:9 >
  • Mcqueen öğrendiği yerde bakanlık yapsın o zaman. Vallahi halktan ekonomiden bihaber bir “vatandaşı” bakan yaparsan olacağı bu. Dedikleri yanlış mı değil fakat kimse taksitle bir şey almak istemez ki ? Adam elindeki para değersizleşecek diye taksit yaptırıyor. Almak istediği şeyin fiyatı uçacağı için alım yapıyor. Bu zihniyetten ben çok bunaldım. Bu nasıl bi yaklaşımdır gerçekten yaşın başın var, okul eğitimin var. Milletine bu kadar uzak kalamazsın…
  • Rivyalı_Geralt1 kullanıcısına yanıt

adamlar kredi kartı ile almıyor ama kredi ile aylık ödediği para bir hamburger parası. mediamarkt ın yurtdışı sitelerine bakın görürsünüz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bakan bey ornek verirken kendi isine gelen taraf ornegini yurt disindaki ulkelerden veriyor. Ozaman isene gelemeyecek taraflarida soylemeli. Onlarin alim gucu ile bizim ki ayni degil. Onlarin yaptigi alis verislerde kdv haricinde bir vergisi bulunmuyor. Onlarin hukumetleri afet sonrasi gecici vergi cikarip kalici olarak almaya devam etmiyor. Akaryakita alkole sigaraya telefona otomobil en basta olmak uzere bu seylerin degerinin 3-5 kati olacak sekilde ötv gibi sacma bir vergilendirme getirmiyor. Ictigimiz kolayi bile ozel sayip otv getiren yabancilar degil. Bunlari say say bitmez ama bakan bey bunlari sayabilir mi sayamaz. Bizde de bunlar olmasin gelirimiz iyi olsun zaten kimse taksitle filan ugrasmaz. Millet zevkten taksit yaptirmiyor sonucta.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.