Şimdi Ara

MEHMET USTAYA SOR (ANKARA) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
6
Favori
13.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tayfun_aslan

Hocam merhabalar.2001 model 99000 km de palio icin kapora verdim.1.2 motor galiba 8 valf tam bilmiyorum ama yaninda 75 yaziyor.Arac 8 mi 16 valf mi anlamadim.1.2 el yaziyor aracta.Yakitı falan nasildır?Tavsiye edermisiniz?

Merhaba,

8 valf, güzel araba tavsiye ederim. Yakıt konusunda da çok zorlayacağını düşünmüyorum.
  • Mehmet usta kimse akıllı adammış, reklam alanı.
  • poyrazvw kullanıcısına yanıt
    Sagol mehmet usta tesekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfun_aslan

Sagol mehmet usta tesekkürler

Rica ederim :)
  • Cruze hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nirvana.

Cruze hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim...

Üretimi durdu, üretimi duran arabayı ne yapacaksınız? 10 yıl sadece parça desteği var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poyrazvw

quote:

Üretimi durdu, üretimi duran arabayı ne yapacaksınız? 10 yıl sadece parça desteği var.

2. el satın alma düşüncesindeyim ve tasarımı aşırı hoşuma gitti. Parça desteği konusunda sıkıntı olmadığını öğrendim cruze konusundan. Fakat iş satma aşamasına gelince düşündürüyor, söylediğiniz nedenlerden ötürü pek alıcısı yok.
  • Super konu takip
  • Nerde calisiyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesut1221

Nerde calisiyorsunuz

Şaşmaz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: poyrazvw

quote:

2. el satın alma düşüncesindeyim ve tasarımı aşırı hoşuma gitti. Parça desteği konusunda sıkıntı olmadığını öğrendim cruze konusundan. Fakat iş satma aşamasına gelince düşündürüyor, söylediğiniz nedenlerden ötürü pek alıcısı yok.

Şu anda piyasa da parçası var zaten, parçadan yana sıkıntısı yok. Ama ilerleyen zamanlarda yavaş yavaş parça sıkıntı olmaya başlayacaktır. Daha farklı arabalara bakmanı öneririm, kendini sıkıntıya sokma.

• Selamlar kolay gelsin. Opel Corsa 2004 1.2 Benzinli Otomatik aracım var. Şu an 100 bin km oldu. Otomatik şanzıman ile ilgili bana verebileceğiniz bir öneri var mıdır ? Şanzıman yağı vs değişmeli miyim ? Artık yaşlanmaya başladı ve otomatik vitesden korkuyorum. Gerçi otomatik vitesleri sağlam diyorlar ama bilemedim

ve birde geçen aracım çalışmadı sarj dinamosunda sıkıntı vardı bir parça değiştirdiler fakat aktarma yaparken fark ettim kablo ile. aracımı başka araç destekli çalıştırınca bir süre çekici çok yükseldi. acaba aküyü değiştirmem mi gerekiyor ? (4 yıllık)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrT4ngo -- 17 Şubat 2018; 18:31:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shakircan

Ayni problem bende de var. Cozen varsa cevaplasin lutfen. Golf 1.6 tdi aracim.

Diğer aracımız 1.6 TDI Octavia, 3 yıl 94 bin kmdir onda bu sese rastlamadım, farklı garç gurç sesleri oluyor arada, salıncak burçları yağlanınca da geçiyor bu sesler. Yani 1.6 TDI’da bahsettiğim sesi duymadım, belki de farklı seslerden bahsediyoruzdur

@calatmiyeas Gıcırtı değil hocam, sanki birileri top sektiriyor gibi bir ses 😃
  • Ustam merhaba.Her çukur tümsek bozuk yoldan geçerken sağ arkadan tak tuk ses geliyor bagaj boşaltarak da denedim yine aynı sebebi ne olabilir?
  • hocam bizim arabada 2800- 3000 devir arasindayken normalden farkli olarak motor sesi ugultulu geliyor, sonra devir yukselse bile geciyor. Ozellikle uzun yolda 5 inci viteste 3000 devirde kullaniyoruz az yaksin diye. Dolayisiyla gurultulu bir yolculuk oluyor. Sebebi neler olabilir? Araba 2009 1.4 clio hatchback
  • Sorayım merak ettim

Aracım benzinli, 2.0 motor 150 bg

ancak aracım 150 den yukarı çıkmıyor sanki birşey tutuyor aracı devir artıyor ama araç hızlanmıyor benzinde kullanıyorum ve aşırı yakıyor km de 70kuruş , %100km 16lt civarı

Fren disk ve balatalar değişti, egzoz Kat iptali yapıldı , yağ su filtre bakımları yapıldı

aracı yetkili servisine gösterdim bir sorun görünmüyor çalışma değerleri normal denildi

tek görünen sorun egzozdaki, oksijen sensörü arıza veriyor ondan yapmaz denildi

birde lpg regülatör su basıncı düşük denildi ama onun bu konuyla alakası yok denildi

sizce neden olabilir ?
  • poyrazvw kullanıcısına yanıt
    Metal sürtme sesi geliyor
  • Ustam, seyir halindeyken direksiyondan (sol tekere doğru) bir uğultu sesi geliyor. Direksiyonu hafif sağa çevirince ses kesiliyor. Direksiyon kutusunda bir problem var diye düşünüyorum, sizce?

Bir de aracın 10 yıl önceki yakıt tüketimi ile güncel tüketimi arasında ciddi farklar var. Standart bakımları yapılmasına rağmen değerler her geçen gün daha da artıyor. Enjeksiyon sistemiyle mi alakalı bir durum yoksa yıpranan her motorun kaderi mi böyle?
  • mehmet usta merhaba.

1.5 dci 2007 symbol aracım, 3 silindirli oldugundan mütevellit araç gürültülü çalışıyor.155 binde olmasına ragmen sogukken debriyaja bastıgımda çok hafif tonda farklı ses bıraktıgımda farklı ses cıkıyor.
    ayrıca yine motor sogukken 2.vitese geçmekte zorlanıyor. bir fikrin var mı ?
  • selam ustam,
    daha önce skoda 93 forman/95 favorit, 96 spring/93 rainbow, 96 uno, 2000 lada vega kullandım ...

parçası bol, her ustanın derdinden anlayabileceği, çok sık motor-mekanik-elektrik sorunları çıkarmayan, basit ama güvenilir birkaç model tavsiyesi istiyorum ... bana 10-12 bin civarı en azından 1998 ve üstü (en fazla 20 yaşına kadar) araba tavsiyesi yapmanı rica etsem ne dersin ?..

özellikle hararet yapmayan, kronik çürüme derdi olmayan bir araba istiyorum ... var mı aklında böyle birkaç araba modeli ?.. selamlar ...

@poyrazvw
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.