Şimdi Ara

Mekanik Klavyeler icin O Ring (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
11.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Biraz araştırma yaptığımda 40A-R, 40A-L ve 50A-R, klavyeler için sık kullanılan O-ringler. 50A, 40A'ya göre daha sert anladığım kadarıyla. A-R olan daha kalın ve bu nedenle daha fazla kısıtlıyor tuş hareketini.
    https://geekhack.org/index.php?topic=40227.0

Mekanik Klavyeler icin O Ring

Bu konuda bir deneyimi / bir tercihi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 31 Aralık 2016; 12:24:34 >

• hatipoglu kullanıcısına yanıt
    40A, 50A, bu kısım lastiğin Shore A skalasındaki sertlik seviyesi. L ve R ise lastiğin kalınlığını ifade ediyor.

benim kullandığımın yüksekliği 2.5 mm. 1 tane takınca tuş kafasının çarpmasını tam engellemediği için 2 tane takıyorum ve sesi tamamen kesiyor nerdeyse. tabi bu lastikler sadece tuşun basılma sesini azaltıyor, tuşu bırakınca çıkan sesi engellemenin bi yolu yok.
  • arkadaşlar Motospeed CK 104 Outemu Blue Switch li klavyem var ve çok ses çıkarıyor ben bu klavyenin switchini çıkarıpta Brown Switch veya Red Switch takabilirmiyim?https://www.youtube.com/watch?v=7HYXsZqpHrg görünürde olur gibime geliyor ama riskede girmek istemiyorum acaba aranızda kendi mekanik klavyesine böle switch değişikliği yapan varmı?
  • HakanYusuf15 H kullanıcısına yanıt
    değiştirebilirsin. aliexpresste gateron switchlerin 12li paket halinde olanını buldum. sessizlik istiyorsan kırmızı veya siyah seçeceksin. kırmızı ile siyah aslında switchsiz tuşlar oluyorlar. yani mavi switchteki tuşun ortalarındaki o click sesi bunlarda yok. tuş şaftının altında sadece yay var. kırmızı ile siyah arasında yayın sertlik farkı var ama hangisi daha sert onu bilmiyorum internetten araştır.

tabi bu tuşları takarak sadece switch sesinden kurtulmuş olursun. yani o click sesinden. ama asıl gürültüyü yapan şey tuş kafasının switch gövdesine çarpma sesi. onu da lastik halka takarak baya bi azaltabilirsin. tuşu bıraktığında çıkan sesten ise kurtulmanın bi yolu malesef yok.

https://www.aliexpress.com/item/Mechanical-keyboard-cherry-clone-gateron-mx-switch-transparent-case-mx-brown-blue-red-switch-lighting-translucent/32689057308.html

araştır belki oatemu switchleri de vardır böyle ayrı olarak.

tabi kendi klavyenden bi tane çıkarıp pin sayısı 3 mü 5 mi ona göre sipariş vermen gerekiyor.

• Makina sanayi sitelerinde sızdırmazlık elemanları, conta, o-ring satan dükkanlar var. Eğer Bursa'da yaşıyorsanız Maklas ve Bursa Kauçuk var Küçük Sanayi'de. Bulamayacağınız malzeme yok. Elinizdeki numune o-ring ile gidin, onlar ölçüsüne göre stoktan verirler veya stok sorarlar. Mutlaka vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ressam -- 17 Ocak 2017; 10:2:52 >
  • Evet ben de sanayiye elimde klavyeyle gidip, keycaplerin kokune tam oturan sizdirmazlik contalari alip taktim, cok da faydasini gordum. Gozlemledigim kadariyla sizdirmazlik contasi ne kadar kalin/etli/yumusak olursa, gurultu emme ozelligi de o kadar artiyor.
  • Motospeed Ck104 Blue Outemu switchli klavyem var çok ses çıkarıyor bende bunu sipariş ettimhttps://tr.aliexpress.com/item/120Pcs-Elastic-Rubber-O-Ring-Dampers-Key-Cap-Switch-Mechanical-Keyboard-For-Cherry-MX-DIY-Craft/32810076414.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.MJFFQ3 bakalım işe yarayacakmı isterseniz ses karşılaştırmasınıda yaparım.
  • arkadaşlar ben de ring almayı düşünüyorum. discord ta arkadaşlar hergün küfrediyor. yıldım artık. almaya değer mi gerçekten işe yarıyor mu? benim klavye en seslilerinde blue olandan. pek faydası olmuyorsa ucuz sessiz mekanik olmayan normal bir klavye almayı düşünüyorum. tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.