Bildirim
Mekanik Olmayan Oyun Klavyesi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Şimdi öğrendim bu laptop klavyelerine chichlet klavye deniyomuş. razer'ın bi modeli haricinde oyun içi olanını bulamadım ki o da çok pahalı. başka bilen varsa gerçekten acil lazım masaüstü için chichlet oyun klavyesi -
Hocam çiklet miklet bilmem ama asus cerberus mk2 klavyeye bakın derim. Asusun en sessiz klavyesi olduğu söyleniyor. Fiyati da 160 civarı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
logitec ürünleri genellikle sağlam ve uzun ömürlü oluyor.ama fiyatları hakkında pek bilgim yok. -
Sen bildiğimiz rubber dome switchli klavyeden arıyorsun. Niye insanlar bilinen normal klavyeyi oyun klavyesi diye bir
tabirle bir daha isimlendirsin ki?
He illa adamlar normal klavyeyi oyun klavyesi diye piyasaya sürsün istiyorsan o başka.
Mekanik ve mekanik hissiyatlı (bak bunların oyun için olanları var ama sen onu da istememişsin) kalanların hepsini eğer oyunlarda kullanırsan, olur sana mekanik harici oyun klavyesi.
Bu bağlamda seçeneğin çok. He birde yukarıda belirttiğim gibi mekanik olmayan sessiz, mekanik hissiyatlı klavyeler var. Mekanik hissiyatlı diye geçmesi seni yanıltmasın, bir dene. Bana sanki onlardan arıyormuşsun gibi geldi. Bunlarda öncelikli oyun için yapılır. Aslında bir nevi pazarlama hilesi ama alıcısı var mı? var. Sessiz, yumuşak basımlı, vs.. -
Söylediğim gibi uzun yıllardır laptop klavyesi kullanıyorum ve çok alıştım. Mekanik klavyelerin birçoğunu mağazalarda denedim ve hiç beğenmedim. Çok gürültülü, rahatsız edici, tuşlar çok uzun birbirinden uzak ve basması çok kuvvet istiyor. Kullanımı yorucu bir klavye. Neden oyun klavyelerinde mekanikler popüler anlamış değilim, bence oyun için elverişli değiller.quote:
Orijinalden alıntı: Spinata
Sen bildiğimiz rubber dome switchli klavyeden arıyorsun. Niye insanlar bilinen normal klavyeyi oyun klavyesi diye bir
tabirle bir daha isimlendirsin ki?
He illa adamlar normal klavyeyi oyun klavyesi diye piyasaya sürsün istiyorsan o başka.
Mekanik ve mekanik hissiyatlı (bak bunların oyun için olanları var ama sen onu da istememişsin) kalanların hepsini eğer oyunlarda kullanırsan, olur sana mekanik harici oyun klavyesi.
Bu bağlamda seçeneğin çok. He birde yukarıda belirttiğim gibi mekanik olmayan sessiz, mekanik hissiyatlı klavyeler var. Mekanik hissiyatlı diye geçmesi seni yanıltmasın, bir dene. Bana sanki onlardan arıyormuşsun gibi geldi. Bunlarda öncelikli oyun için yapılır. Aslında bir nevi pazarlama hilesi ama alıcısı var mı? var. Sessiz, yumuşak basımlı, vs..
Mekanik hissiyatlı daha sessiz olan apex 100 ve 150 modellerini de denedim ama o bile gürültülü ve tuşlar yüksek geldi.
Neyse uzun araştırmalar sonucu mekanik olmayan istediğim gibi bir oyun klavyesi buldum -> THERMALTAKE Tt eSPORTS Challenger Pro
Tuşlar laptop klavyesi alçak ve üstünde elini kaydırması daha rahat gözüküyor. Deneme imkanım olmadı, doğrudan sipariş verdim umarım gelince memnun kalırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xkaix -- 1 Haziran 2019; 18:26:20 >
-
Mekanik klavyeler kökeninde oyun için değil yazım için tasarlanmışlardır. Her ne kadar iki parmak kullanan birisi için tasarım rahatsız edici olsa da, benim gibi 10 parmak yazanlar özellikle bu tasarımı ararlar.quote:
Orijinalden alıntı: xkaix
Söylediğim gibi uzun yıllardır laptop klavyesi kullanıyorum ve çok alıştım. Mekanik klavyelerin birçoğunu mağazalarda denedim ve hiç beğenmedim. Çok gürültülü, rahatsız edici, tuşlar çok uzun birbirinden uzak ve basması çok kuvvet istiyor. Kullanımı yorucu bir klavye. Neden oyun klavyelerinde mekanikler popüler anlamış değilim, bence oyun için elverişli değiller.
Mekanik hissiyatlı daha sessiz olan apex 100 ve 150 modellerini de denedim ama o bile gürültülü ve tuşlar yüksek geldi.
Neyse uzun araştırmalar sonucu mekanik olmayan istediğim gibi bir oyun klavyesi buldum -> THERMALTAKE Tt eSPORTS Challenger Pro
Tuşlar laptop klavyesi alçak ve üstünde elini kaydırması daha rahat gözüküyor. Deneme imkanım olmadı, doğrudan sipariş verdim umarım gelince memnun kalırım.
Alıntıları Göster
Mekanik klavyeler aslında yok olma tehlikesi altında yaşam savaşı veren nadir bir türdü. Ta ki bazı pro oyuncuların bilhassa internet oyunculuğunda, kayıpsız tepki süresiyle mekanik klavyeleri keşfetmesiyle, mekanik klavyeler için bambaşka bir yol gözüktü.
Bende alırken tercihimi yazım için almıştım. Fakat oyun oynarken klavye üzerinden verdiğiniz komutlar asla teklemiyor.
Normal rubber dome klavyelerde kullanıcılar farkında değil ama, sürekli takıntılılık yapar. Özellikle çatışma gibi yoğun kullanımlarda. Oyuncular bunu pc kasmasıyla veya donmasıyla ilişkilendirir fakat çoğunun alakası yoktur. Ben de daha önce bu tip sorunlar çok yaşıyordum, ben de bunların sebebinin donanım kaynaklı olduğunu düşünüyordum. Alakası yokmuş. Tabi multiplayer oyunlara aşina değilseniz de hiç gereği yok.
Ama benim kendi deneyimim kesinlikle mekanik klavye fark ettiriyor.
Bunun da başlıca sebebi mekanik klavyelere ismini de veren mekanik switchlerin birbirinden bağımsız işlemesi yatıyor.
Şöyle ki; klasik olarak tabir edilen rubber dome (kauçuk bombe) switch kullanan klavyeler aslında tek bir anahtardır. Klavyenin üzerindeki her bir anahtar birbirine bağlıdır. Birbirinden etkilenir. ve çoğu kez tepkiselliği ya çok çok azalır. ya da hepten kaybolur gider. (oyunlarda hele ki multiplayer oyunlarında çok baş ağrıtır bu durum)
Mekanik klavyelerde ise bu tuşlar birbirinden bağımsız işler. Her bir tuşun kendine has mekanik switch (anahtar) i olur. Diğer anahtarlardan bağımsız işler. Aşırı tepkisel olurlar ve asla teklemezler. Komutu verdiğiniz anda olay gerçekleşir, sürekli ve istikrarlıdır.
Şimdi diyeceksiniz ki normal klavyeler de aynısı. Değil maalesef. Yani bu öyle hemen algınalabilinecek bir şey değil. Sırf bu yüzden çok oyuncu vardır, klavyesini kıran, kafa atan ama onlarda tam olarak bilemezler sorunun aslında normal klavyeden kaynaklandığını.
Ayrıca yukarıda bahsettiğim gibi mekanik klavyede yazı yazmak ayrı bir zevk verir. Sesleri çoğu insan için rahatlatıcıdır ama çoğu mekanik klavyenin sesi öyle amerikan filmlerindeki klavyelerin sesi gibi çıkmaz bu da büyük sıkıntı. Yine mesela mekanik klavyelerde switchler bile çeşit çeşittir tek bir tür switch kullanılmaz. Cherry mx'lerden yola çıkarsak, yazı için kahverengi ve özellikle mavi switch önerilir ama kahverengi switchlerde çoğu insan benim gibi mekanik hissiyatı alamaz. Bu yüzden aslında daha çok oyun için geliştirilen red switchleri tercih eder.
Ama senin için bir sıkıntı yok. Zaten gösterdiğin klavye ye tt e sport ibareleri konması bir şeyi değiştirmiyor. Normal klavye işte. İşte sağda solda makroları var, biraz ışıldak filan yapmışlar. Bildiğin düz rubber dome switch'li klavye işte.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X