Şimdi Ara

Melih Şabanoğlu'nun Twitter'daki maç sonrası yorumları. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
3.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Leeu

Maçlar'dan sonra Melih abinin analizlerini 4 gözle beklerim. Kendisi çok doğru, objektif yazıyor. Eskiden GS TV'de program yapıyordu ama pek tutulmadı. Gayın-Sin.net adlı blogu vardı zamanında oraya güzel, uzun analizler, tarihi yazılar eklerdi.

Siteyi kapatmış. İki kitap üzerinde çalışıyormuş biri bu sene sonunda çıkacak diyordu.. Bakalım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: OziiX

12. son şey. galatasaray henüz şampiyon olmadı. süreci şöyle düşünmek lazım: şampiyonluk yürüyüşü çok büyük moment kazandı bugün.

momentum olacaktı sanırım
  • Fenerbahçe maçı sonrası...

0. galatasaray & fenerbahçe - maça ilişkin söylenecek 3 şey var. önce futbol. zaafiyet analizinde ilk sırada yer alan fenerbahçe tandemiydi.

1. galatasaray'ın bir merkez takımı dikkate alınırsa bu zaffiyet iki teknik adamın da aklında yer etmiş olmalıydı.

2. kocaman'ın buna önlemi selçuk'u defansın içinde oynatmak oldu. galatasaray ise özel bir strateji geliştirmedi, takıma ve oyuna güvendi.

3. zaafiyet analizinde 2. sıra fenerbahçe hücum hattının (alex-sow) defans kurgusuna katkısıydı. kocaman buna iki değişiklikle çare üretti.

4. tunaf olan bu iki değişikliğin de sakatlıklar nedeniyle mecbur olmasıydı. sow yerine giren bienvenu her pozisyonda topun arkasına geçti.

5. alex'in yerine giren hurmacı ise fenerbahçe galibiyetinin görünmeyen mimarıydı. bu fenerbahçe cephesi. galatasaray'a bakarsak görünen şu.

6. her ne kadar bir merkez takımı da olsa kanata yakın oynayan iki oyuncudaki (baytar ve çolak) düşüş merkezde de bir açık yaratıyor.

7. galatasaray maç boyunca bu açığı hiçbir zaman kapatamadı. kanat kaynaklı bu açık eboue'yi de (defans ve hücum açısından) oyundan düşürdü.

8. örnek ilk gol. çolak'ın takip etmesi gereken rakibi (ziegler) bırakması eboue'yle semih kaya arasındaki mesafenin artmasıyla sonuçlandı.

9. bu da golü üretti. aydın yılmaz bugüne kadar kilitlenen maçları çözen isimdi. ama bugün oyuna dahil olduğunda güç dengesi farklıydı.

10. her şeyden kilitlenmiş bir oyun yoktu. galatasaray neredeyse maçı tek kaleye çevirmiş bir güç gösterisi yapıyordu sahada.

11. bunu sanki aydın yılmaz da sezmiş gibi, konsantrasyon olarak "niçin girdim" der gibiydi. gol elbette kaçar. burada sorun yok.

12 sorun aydın'ın defansif hiçbir görev üstlenmemesiydi. ikinci gol de böyle üretildi. temelde hurmacı'yı marke etmesi gereken aydın'dı.

13. ama yanlış eşleşmeden hurmacı'yı eboue alınca fenerbahçe'nin en güçlü ve en hızlı iki oyuncusu galatasaray'ı dengesiz bıraktı.

14. yani aslında şuraya geliyoruz. maç 1-berabereyken galatasaray (teknik yönetim ve oyuncular) hurmacı ve bienvenu'ye çözüm üretmedi.

15. bu çözümsüzlük de maçın yitirilmesiyle sonuçlandı. geliyoruz ikinci konuya. ua'nın koreografisini fotoya rakibi soktuğu için beğenmedim.

16. galatasaray kültüründe kendini rakip üzerinden ifade etmek hiçbir zaman olmadı. olmamalı. özellikle "saraçoğlu'nu yakın" kötü bir cümle.

17. son konu da mehmet topuz'un maçtan sonra melo'dan mülhem "işeyen köpek" taklidi yapması. bilmiyorum rapora girmiş midir?

18. ama profesyonel bir futbolcunun rakibini böyle aşağılamaya çalışması ülkedeki "ötekileştirme zihniyeti" açısından ibret verici.

• 28 Nisan Trabzonspor maçı sonrası. TS: 2 GS: 4

0. trabzonspor maçı - beş mesele var. ilki geri dönüşlerle ilgili. bu maç elmander ve eboue için geri dönüş karşılaşması oldu.

1. elmander ofansif pres anlamında sezonun en iyi oyunlarından birini oynadı. ama bunu yaparken bir şeyi daha gerçekleştirdi.

2. sağ kanatta eboue'ye de inanılmaz yardımcı oldu. zaten eboue'nin sezonun en iyi performansını göstermesinin nedeni de bu.

3. bu aslında kazım kazım'ın gidene kadar en iyi yaptığı ve pek göze görünmeyen bir şeydi. kazım'dan sonra eboue de sönmeye yüz tutmuştu.

4. elmander eboue'nin düştüğü yerden kalkmasına yardımcı oldu. ve bu ikisi bir geri dönüşü başarmış oldular trabzonspor karşısında.

5. geliyoruz ikinci meseleye, 3-0'dan sonraki değişiklikler. peşpeşe elmander ve selçuk'un kenara gelmesi galatasaray'ın merkezini boşalttı.

6. bu boşluğu trabzonspor 2 hızlı oyuncusu, volkan şen ve olcan'la iyi değerlendirdi. ki çolak'ın çıkması da merkezdeki boşluğu büyüttü.

7. oyun formasyonu bir yana, ilk yarı dikkate alındığında değiştirilmesi gereken iki oyuncu semih kaya ve necati ateş'ti.

8. nedeni semih'in sarı kartı vardı. kenara almak ve gökhan'ı ısındırmak daha stratejikti. necati yerine baros değişikliği daha iyi olacaktı

9. çünkü maç zaten 3-0 ve baros'u gelecek 3maç için hazırlamak kanımca daha stratejik bir hamle olacaktı. ama terim kendi ezberini bozmadı.

10. geliyoruz üçüncü meseleye. bu değişiklikler galatasaray'da sadece sezon başında gördüğümüz bir görünüme yol açtı: disiplinsizlik.

11. işler yoluna girdikten sonra ilk kez bu kadar disiplinsiz bir takım izledik sahada. disiplinsizlik hem görevlerin unutulması anlamında.

12. hem de kontrol yitimi anlamında. bu disiplinsiz süreçte muslera'nın kırmızı kartıyla sonuçlanabilecek bir penaltı oluştu.

13. takımın kaptanı yine gereksiz bir sarı kart gördü. esasında disiplinsizlik galatasaray'daki konsantrasyon sorununun göstergesi durumunda

14. buradan geliyoruz 4. meseleye. terim birçok şeyi başardı ama bu takım sezon başından bu yana hızlı karşı hücuma çıkmayı öğrenemedi.

15. halbuki hızlı karşı hücum birçok maçta kilidi açmak için iyi bir anahtar. hızlı hücuma çıkmayı çalışmanın başka bir avantajı daha var.

16. galatasaray'ın savunma anlamında iyi bir alan paylaşımı yaptığı dikkate alınırsa hızlı hücumu öğrenmek yelpaze gibi bir takım üretir.

17. dünyanın en iyi yelpaze takımlarından atletico'nun kaç yıldır bulunduğu uluslararası seviye bu konuda çok iyi bir örnek oluşturuyor.

18. son mesele. eminim ki hiçbir trabzonsporlu bu maç için büyük bir üzüntü duymuyor. çünkü fenerbahçe şampiyonluğu canı daha fazla acıtır.

19. ama gerek trabzon'daki gerek trabzonsporlular'daki bu ruh halini kimse (fenerbahçeliler hariç elbette) eğip bükmeye kalkmasın.

20. fenerbahçeliler istediklerini düşünüp istediklerine inanabilirler. bu önlenemez. zira 3 temmuz'dan sonra sadece bunu antrene ettiler.

• Ben Trabzondayım ve Trabzonlular ,Galatasaray olacağına Fener şampiyon olsun istiyolar.Neden bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanctus,Espiritus!

Ben Trabzondayım ve Trabzonlular ,Galatasaray olacağına Fener şampiyon olsun istiyolar.Neden bilmiyorum.

Çok garip neden acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.