Şimdi Ara

MELODİ DEVRESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SAYGIDEĞER ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER. BİR MELODİ DEVRESİNE YADA BİP BİP SESİ VEREN BİR DEVREYE İHTİYACIM VAR. TELEFON OTOMATİK OLARAK AÇILDIĞINDA KARŞITARAFA BİR MİKRAFONLA BİP SESİ GÖNDERMEK İSTİYORUM.MİKRAFON İŞİNİ HALLETTİM. FAKAT RÖLEYE NASIL BİR DEVRE BAĞLAMALIYIM Kİ, RÖLENİN AYAKLARI BİRBİRİNE DEYDİĞİ ZANAN, ARTI TETİKLEME YADA EKSİ TETİKLEME YAPARAK BİP YADA BİPBİP SESİ ÇIKARSIN.BU KONU HAKKINDA YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM.SAYGILARIMLA.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky76 -- 5 Nisan 2005, 4:34:57 >

• Merhabalar...
    http://www.electronicsforu.com/efylinux/circuit/feb2003/Musical%20Touch%20Bell.pdf
    linkteki UM66 entegresi bir melodi entegresidir ve .çerisindeki melodiler , UM66-XX nosuna göre değişir.Genelde okul zillerinden tanıdığımız melodilerin birçoğu bu entegre ile elde edilmektedir ve piyasada bulunur. Bu entegrenin şemasına , aşağıdaki revizyonu uygularsanız , röle ilk çektiğinde , bir adet tetikleme 470nF üzerinden beyze gider ve zil çalmaya başlar. Dolan C boşalana kadar tetiklenme işlemi devam eder. Bu süre , C den sonraki 100k nın değeri veya C nin değeri ile oynanarak değiştirilebilir. Şayet istenirse , hoparlör yerine bir adet 10 Ohm luk bir direnç takılıp , BC187 nin kollektör ucundan bir 100nF gibi kondansatör ile alınan ses , bir başka topikteki verdiğiniz MİKROFON devresine direkt olarak da uygulanabilir. Seviye fazla gelebilir... bu durumda 100nF a seri bir direnç daha koyarak seviye ayarlaması yapabilirsiniz. Ya da SAE800 gibi bir 3 sesli gong veya basitçe bir flip-flop ile elde edeceğiniz bir kare-dalga 1kHz lik bir osilatörün çıkışını da bu 100nF ın ucuna bağlayıp bip sesi elde edebilirsiniz. bip süresi , daha önce bahsettiğim 470nF/100kOhm değeri ile oynanarak tayin edilecektir...
    Kolay gelsin. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 6 Nisan 2005, 0:22:17 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.