Şimdi Ara

Memento (2000) | Akıl Defteri | Christopher Nolan (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
3
Favori
17.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Filmi bugün izledim.Hakkında detaylı bir analiz okuduktan sonra neyin en olduğunu tam olarak anlayabildim.Christoper Nolan zekasını konuşturmuş.Kurgu 10 üzerinden 12
  • Filmin konusu Lova nın anlattığı gibi.

http://forum.altyazi.org/index.php?showtopic=873
  • Anlayan birisi bana da anlatsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şey iyi de o eve giren 2 hırsız kim?
  • yav film efsane ötesi az önce izledim de beynimde oturtcak olayları anlatcak var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz

yav film efsane ötesi az önce izledim de beynimde oturtcak olayları anlatcak var mı

üstte daha önce paylaştığım bir link var, ordan okuyup tekrar izlemeni tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: u have to MakeMyFireOut

quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz

yav film efsane ötesi az önce izledim de beynimde oturtcak olayları anlatcak var mı

üstte daha önce paylaştığım bir link var, ordan okuyup tekrar izlemeni tavsiye ederim.

Evet hocam gördüm oluduktan sonra daha iyi oldu da 2.sefer izleyeceğim de kesin

• filmi 3 kere izledim 1.'si kendi başıma olayı anladım ama yine kopuk yerler vardı 2.'si kardeşimle bu sefer fark etmediğim ayrıntıları gördum 3.'su arkadaşımla izledim tek film ama 3 serilik bir film çekmişler gibi geldi 4.'yude izlerim belki bir gun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloody Hell

filmi 3 kere izledim 1.'si kendi başıma olayı anladım ama yine kopuk yerler vardı 2.'si kardeşimle bu sefer fark etmediğim ayrıntıları gördum 3.'su arkadaşımla izledim tek film ama 3 serilik bir film çekmişler gibi geldi 4.'yude izlerim belki bir gun

izlerken 2. kez izlemeye karar verdiğim nadir filmlerden dün ağzım açık kaldı çok hoşuma gitti uzun zamandır ekrana böyle bağlayan bi film izlemedim
  • Bugün tekrardan izleyip yazıyı editlerim, bakalım 2. izleyişte çok fark ediyor mu?

• ben izledim hiç birşey anlamadım beyin yakan bir film bu gün akşam olmazsa tekrar izleycem hatırladığım kadarı ile başı sonu ortası karışık bir film idi
  • beğenmedim. çok ağır film
  • Dolambaçlı yollardan anlatmayı hakedecek bir hikayesi yok. Zamanında izleseydim etkilenebilirdim belki ama hikaye kurgunun altında ezilmiş. 'Her şey bu muymuş bunun için mi kafamızı yordun' dedirtti. Inception İnterstellar hikayesinden sonra..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gultekinlive -- 4 Ekim 2016; 17:05:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memento küçük zihinler için oldukça ağır bir film..

• Çok güzel film kahramanımızın oyunculuğu müthişti, anlaşılmasının çokı zor olduğu hakkında yorumlar okumuştum biraz daha dikkatli izledim olayları iyi kavradım tam bir başyapıt diyebiliriz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • temiz kafayla izlenmesi lazım. filmin zaman kavramını çözmem 20 25dk yı almıştı

• İlk izlemem üzerinden 9 yıl geçmiş vay be. Bu filmi unuttukça izleyeceksin çünkü filmin zevki filme dair hiçbir şey bilmeyince çıkıyor. Filmin başı normalde sonu puzzle'ın tamamı. Ondan sonra bize puzzle parçaları veriliyor ve olayı anlamaya çalışıyoruz. Sammy aslında Leonard şeker hastası olan kendi karısı ve karısının ölümüne kendi sebep oluyor. Karısına iki kişi saldırıyor birini öldürüyor ikinci kişi başından yaralıyor ve bundan sonra kısa süreli hafıza kaybı yaşıyor. Polisler ikinci bir kişi olduğuna inanmıyor. Teddy normalde polis leonarda inanan tek kişi. Teddy leonardın durumundan faydalanmaya çalışıyor ona ikinci kişinin gideceği yeri söyleyip intikam almasını sağlamaya çalışıyor ama adam sadece uyuşturu satıcısı karısıyla bir alakası yok. Teddy ise ortadaki paranın peşinde. Leo adamı öldürüyor ve unutuyor. Karısını kendisinin öldürdüğünü unutması ve onu hafızasında yaşatmak için teddy i yeni katil olarak seçiyor ve onu öldürüyor. Filmin en can alıcı noktası film boyunca seyirciye gerçekten teddy'nin katil olduğuna inandırması.Gerçekten bir kurgu harikası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sen Aydınlatırsın Geceyi -- 6 Şubat 2020; 16:27:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.