Şimdi Ara

Memento (2000) | Akıl Defteri | Christopher Nolan (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
3
Favori
17.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sacma sapan bir film. Vakit kaybi. :) ne gerek var bu kadar dolandirmaya abi yuru git dumduz iste. :)
  • Bence dikkatli izlenildiğinde çokta anlaşılamayak bir film değil Sadece filmin sonunda parçaları doğru birleşltirmek gerekiyor Mükemmel bir film mükemmel bir kurgu Kesinlikle DİKKATLİ izleyin
  • İkinci kez izlenecek kadar iyi ve anlaşılmaz bir film mi bu ya?
    Gerçekten anlamadınız mı yoksa ortama ayak mı uyduruyorsunuz, nesi anlaşılmaz bu filmin? Hadi anlamadınız filmi, anlaşılmayan film kurgusu iyi ve mükemmel bir film mi oluyor?
    Peki bu filmin seyirciye vermek istediği düşünce neydi, asıl önemli olan bu, bunu açıklayacak olan var mı?

Ah gençlik, Nolancı gençlik
    Sahi niye karışıyorum ki elalemin zevkine
  • quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad

İkinci kez izlenecek kadar iyi ve anlaşılmaz bir film mi bu ya?
    Gerçekten anlamadınız mı yoksa ortama ayak mı uyduruyorsunuz, nesi anlaşılmaz bu filmin? Hadi anlamadınız filmi, anlaşılmayan film kurgusu iyi ve mükemmel bir film mi oluyor?
    Peki bu filmin seyirciye vermek istediği düşünce neydi, asıl önemli olan bu, bunu açıklayacak olan var mı?

Ah gençlik, Nolancı gençlik
    Sahi niye karışıyorum ki elalemin zevkine

Anladım dersin ben anlayanları teste tabii tutarım Nolanım ya ben.. Bu filmi anlayabilirsiniz evet ama ilk izleyişte tam ve bütün ayrıntılarıyla anlayamazsınız.. Adam boş film izlemeyin biraz kafa yoralım kronolojik sırayla biraz oynayalım demiş. Kurgusu mükemmel filmlerden biridir bu, he klişe istiyorsanız o başka birşey. Filmin özellikle ne olur şu mesajı alın dediği birşey yok ki. Gayet açık zaten..

• İlk izlenişte çoğu film tam olarak anlaşılmaz zaten. Ama bu film sanki çok üstün bir zekadan çıkmış gibi abartılıyor. Yoksa öyle 5-6 defa izlemeye gerek yok. 1 defa izlersin anlamadığın yerlere döner bakarsın. Sırf anlama üzerine kurulu bir film zaten ama ben çok beğenmiyorum.
  • top 10 listesi oluştursam rahat girecek bir yapım. benim en sevdiğim filmlerden biridir. kesinlikle izlemeden ölme. abarttıkları kadar da anlaşılmaz bir film değil ayrıca.
  • İlk izleyiste sadece sonunu anliyorsunuz, daha dogrusu olaylarin baslangicini ... Ama arada gecenleri tam siraya oturtamiyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeanuReeves

slm arkadaşlar memento nasıl bir film.seyretmeye değermi?

Bence Ghajini daha iyidi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bbai

İlk izleyiste sadece sonunu anliyorsunuz, daha dogrusu olaylarin baslangicini ... Ama arada gecenleri tam siraya oturtamiyorsunuz.

Yok yeğen valla ben ilk izleyişimde her şeyi tepeden tırnağa anlamıştım. Tabi resmen TV ye çakılı oldum. Gözümü kırpmadım valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

quote:

Orijinalden alıntı: Bbai

İlk izleyiste sadece sonunu anliyorsunuz, daha dogrusu olaylarin baslangicini ... Ama arada gecenleri tam siraya oturtamiyorsunuz.

Yok yeğen valla ben ilk izleyişimde her şeyi tepeden tırnağa anlamıştım. Tabi resmen TV ye çakılı oldum. Gözümü kırpmadım valla

Ben ilk izledigimde olaylarin sirasini anlayamadim. Sonu anlasiliyor ama.

• tamam film sıradışı ve güzeldi de konu hortlamış.
  • otnemem.com diye bir siteden bahsedilmis ama sitede bir resim karesinden baska bir sey yok. opens 16th march bir sey yaziyor, sadece 16 mart gunu mu site icerigine erisilebiliyor yoksa? biliyorum sacma ama boyle bir soruyu bile aklima getirmedi degil. bir de bu filmin dvd sini alip tersten takinca
    filmi kronolojik siralamayla gosteriyormus
    diye de bir bilgi gordum nette. bu da bayagi sehir efsanesi gelmedi diyemem.
  • bi daha izleyesim geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed Wood

http://www.sinemafanatik.com/memento/mementoexp.html şuradaki şeyleri filmi izleyenler iyi okusun. Bir kere de izlenipte anlanabilecek şeyler değil bunlar. O yüzden çoğu kişi tekrar tekrar izliyor..

Bu gece bir kez daha izledim, birşey daha geldi aklıma.Bizim Teddy ölmeden önce bodruma gidelim diyordu Leonard'a.Bodrumda ne vardı?Bana sorarsanız Natalie'nin manitasının cesedi olabilirdi.Teddy son anda paçayı yırtmaya çalıştı ama işe yaramadı.

• evet natalie'nin manitanin cesedi vardi zaten ne olmus ki? ne demeye getiriyorsun?
  • gerçekten çok karmaşık bir filmmiş
  • Ben izlerken sıkılmıştım . Gece izlediğim için rahatça anlamışdım . Sondan başa doğru gitmesi beni ayar etmişdi .
  • Filmi iki kez izlediğinizde anlayabilirsiniz. Ancak tam anlamıyla her noktasını kavrayamazsınız. Film kitap gibi, izlendikçe daha da aydınlığa kavuşuyor. Eleştirmek yerine bazıları anlamayı tercih etse...
  • Karmaşık bir film olmuş her şeye rağmen güzel bir film olmuş.
  • anlayabilmek için 2. kez izlediğim tek film.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.