Şimdi Ara

Memento (2000) | Akıl Defteri | Christopher Nolan (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
3
Favori
17.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AgUer07

Az önce izledim.Hayatımda izlediğim en garip filmdi diyebilirim.kendimi sarsılmış hissediyorum ama beni diğer filmler gibi etkiledi diyemicem fakat kurgusu ilerleyiş tarzı(nolan tarzı) ve sahneleri hoşuma gitti. 8.2/10

yukarıdaki uzun yazıyı okudum anlayabildiğim kadarıyla kısa özeti:
    adam kendi karısını öldürdükten sonra daha önce karşılaştığı hastalığa kendisi yakalnmış gibi davranıyor yada öyle oluyor ve karısı öldükten sonra soruşturma sırasında teddyle tanışıyor teddy onun durumunu farkediyor ve leo hastaneden kaçtıktan sonra onu buluyor ve hem onun bu rahatsızlığını kulanabileceğini hemde onun hastalığına yardım edebileceğini düşünüyor.Bu durumda 2si içinde rahatsızlık oluşturmuyor.
    şimdi yazıyı okuduktan sonra bile anlayamadığım şeyler var:

1_sammy gerçek mi?
    2_leo hasta gibi davranıyorsa yada kendini inandırmak istiyorsa neden hatırlamak için bu kadar büyük çaba sarfediyor.

Adam zaten birşey hatırlamıyor ama Teddy ona hatırlatmaya çalışıyor

• film i geçen gün izledim pek anlamadım bir şey karışık geldi uyku öncesi izledim ondan belkide
  • quote:

Orijinalden alıntı: Love_For_You
    film i geçen gün izledim pek anlamadım bir şey karışık geldi uyku öncesi izledim ondan belkide

sakin ve dingin bir kafayla izlenmeli bu ve diğer "Made in Nolan" harikaları
  • Yarın izleyelim bakalım
  • Çok merak ediyorum şu filmi , hemen başlıyorum
  • Dinc ve saglam kafayla izleyin kesinlikle.Soft bir mindfcuk filmdir kendileri.
  • Ben bu kadar yoruma rağmen beğenmedim.Hatta uykum geldi,izleme şevkim kırıldı...
  • Sonunu anlamadım

• adam asıl katili öldürmüş ama not almayı unuttuğu için hatırlamıyor ve öldürmüş olduğu adamı sürekli arayıp duruyor.bunun hastalığından faydalanarak insanlar kullanıyor. adam o hatırlamadığı için sürekli başa dönüp duruyor galiba sürekli ölmüş olan katili arıyor ama büyük ihtimalle yanlış tahmin tekrar izliycem yakında
  • Sonunda koptu gitti ya.Kafam bulandı fena halde.Şunu açıklığa Kavuşturacak olan var mı?
  • Arkadaşım önerdi forumda konusu var mı diye bakayım derken buldum hemen.

Yarın alıp hemen izliyorum.
  • Çok büyük beklentilerle izlemiştim filmi. Ama gerçekten çok karışık bir film. İzlenilmesi tavsiye edilir
  • 2 kere izlenmesi gereken filmlerden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X kare

Sonunu anlamadım

Filmin sonu normalde başı. Olaylar filmin sonundan sonra başlıyor. Yani film geri sarıyor. Dövme yaptırmasıyla yani. Filmin başı yani sonunda Teddy öldürüyor. Tekrar tekrar izlenmesi gereken Nolan harikası. Seyirci nasıl filmin içine çekilir işte örneği. Göz kırpmadan izletiyor kendini.

• Bu akşam izliyordum ki işim çıktı yarısında kaldım.
    Yalnız çok enteresan bir filmmiş. Birazdan 0dan başlayacağım.
    Konu olarak pek rastlanmayacak bir film olsa gerek.
  • kesinlikle izle gerçekten çok güzel bir film imdb puanını hak ediyor
  • Kurgunun ne demek olduğunu tekrardan anlatan bir film ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lumiere_Brothers -- 1 Şubat 2011; 22:02:34 >
  • Fazla sevemedim. Nolan hatrına izlemistim.

Not: Filmi anladım. Yani sevmeme nedenim filmi anlamamıs olmam degil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Runaway.

Bu akşam izliyordum ki işim çıktı yarısında kaldım.
    Yalnız çok enteresan bir filmmiş. Birazdan 0dan başlayacağım.
    Konu olarak pek rastlanmayacak bir film olsa gerek.

öyle benzer yapımlar fazla yok.
  • bu filmi beğenmeyenlerin derdi farklı olma çabası mıdır diye düşünüyorum bazen. hani tamam zevkler meselesidir ama Megan Fox'a çirkin denebilir mi? denirse bile ben çirkin olduğunu düşünüyorum denir. kişisel fikrim..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.