Şimdi Ara

Memtest ve ramlerdeki hatalar ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

mavi ekran hatası almaktan bıkkın bir şekilde nedenlerini araştırırken bu Memtest isimli programa rastladım ve ramlerdeki hataları denetlediğini ortaya çıkardığını duydum...

bu program uzun bir denetleme yaparken daha %10lardayken 100ü geçkin Error gösterdi ve pc dondu...

bunun yorumu hakkında fikirlerinize danışmak istiyorum...ciddi sorunlar mı var öenmsencek birşey yok mu ? garantiye göndermelimiyim ramleri ? mavi ekranın nedeni bunlarmıdır?

bu arada mavi ekran hatam "driver irql not less or equal"
    win 7 64bit kullanıyorum

ramlerim kingston 2x2 1333mhz...

• merhabalar hocam ramlere gerekli voltajları veriyormusunuz? benim arkadaşımda o hata mesajını içeren bir mavi ekran alıyordu, hdd değiştirince kurtuldu. hd tune programı ile quick scan kutucuğu tikli olmadan error scan yapmanızı öneririm.
  • merhaba tekrardan...

ramler için gerekli voltaj derken voltaj değerleri "auto" modunda,biostan az çok anlarım değiştirme şansım var tabiki ama bunun için optimum değerleri öğrenebilirsem iyi olur aslında...

şimdi dediğiniz şekilde bir tarama yapıcam hdd'ye...
  • ramlerin üstündeki etikette de yazar, veya cpu z programının spd sekmesinden kaç mhz için kaç volt gerektiği yazar.
  • hd tune programıyla yaptığım testlerde 0 hata çıktı yemyeşil maşşallah hdd :)

bir de voltaj olayını deniyeceğim bakalım..ilginiz için teşekkür ederim sorunun devamı veya çözülmesi halinde tekrar bilgilendircem görüşmek üzere...
  • ramlerin üstünde 1.5V yazıyor,AUTOda olan değeri 1.5V'a ayarladım ancak sorun hala devam ediyor...

yok mu başka çözüm önerisi olan arkadaşlar ?
  • üstünde 1.5v yazıyordu ramlerin ben de 1.5'e ayarladım değerleri ancak yine sorun çözülmedi oyuna girince azcık oynıyım hemen mavi ekran verip restart atıyor pc...

yok mu başka bir önerisi olan arkadaşlar ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işlemci voltajını da kontrol edin, sistemde oc varsa geri alıp deneyin, ayrıca ekran kartı driver'ını değiştirmeyi deneyin, soğutucunuz iyi ise işlemciyi occt ile ve kasa içi soğutmanız iyi ise ekran kartını furmark ile kastırın. sorunun neden kaynaklandığını büyük ihtimal anlarsınız.
  • Birader, MCH Voltage 'a ve DDR voltage ayarlarında ne yazıyor bios'ta zamanlamalar nasıl, anakartın modeli ne biraz detay versen en azından belleğin tam parça kodunu yazsan

KVR1333D3E9SK2/4G kodlu ürün için yapman gereken ayarlar
    voltajı 1.55e kadar yükseltebilirsin standardı 1.5 (zaten standart voltaj :) ) Bellek saat hızının 1333 olduğuna tekrar bak, zamanlamalar sırasıyla 9*9*9 (zaten bunlar standart ama genede bi kontrol et bios belki bişiler yapmıştır)
    bir de tRFC 160 olarak ayarla, varsa unganged enabled yap, bi tekrar dene mem testi. birde genelde arıza tespiti için remleri birer birer takarlar, bence o şekilde bi bak belki bellek kesin bozuktur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.