Şimdi Ara

MEMUR MAAŞIYLA İKİ ÇOCUK OKUTMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Maaşından memnun değilsen istifa edip özel sektörde çalışabilirisin belki daha yüksek maaşın olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam eşiniz ev hanımı mı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • memur gayet iyi para aliyor... hatta isyerindeki memurlarin hepsi cocuklarini ozel okula gonderiyor, su yilligi 50binden baslayanlardan...

memur aglakligini birakin..

memur bu ulkede, yaptigi ise gore en cok para kazanan insandir... ayrica bakamiyorsan evlenmeyeceksin, uremeyeceksin bu kadar basit.. gelip aglamanin anlami yok.

not: kamuda calisiyorum... o nedenle sacma sapan mesajlarla gelmeyin, isin icindeyim yani.. surekli yurt disina tatile gidiyorum, disari cikiyorum, sevisiyorum bol bol... tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voodoo child -- 23 Ocak 2020; 20:7:38 >
  • Kafayı peynir ekmekle mi yedin arkadaşım sen Özel kurumlarda çalışanlar ne yapsın peki Senin en azından iş garantin var niye bu kadar aglamissin anlayamadim memur maaşıyla bal alamiyorsun öylemi 😂 sizlandigin şeye bak memur değilim hatırı sayılır bir maasda almıyorum evimin kredisi de asgari ücretin %60 i ve senin yapamadigim yada alamadığım dediğin herşeyi de yapıyorum rahatmiyim kesinlikle rahat değilim hep ayın sonunu getirme telasindayim gecinebiliyormuyum hayır ama çocuğum birşey istediğinde yok çekmiyorum hani bir laf vardir AT YALANİ ....... İNANANİ

• 3 veled ve karı varken islambolda her ay ortalama 5000 tl kredi kartı borcu bir de 1500 tl kredi taksidi ödeyemezdim
    anam takviye yapardı ve her para verdiğinde senin gibi evlada lanet olsun keşke taş doğursaydım der dururdu
    bu çileyi 10 yıl çektikten sonra sebep olan karıyı evden kovdum
    mahkeme çocukları da ona verdi bana da makul bir nafaka ödemek mükellefiyeti verdi

şimdi para biriktirip dünyayı gezebilyom
    MEMUR MAAŞIYLA İKİ ÇOCUK OKUTMAK

• Babam inşaatta duvar ustası ve benimle beraber 3 çocuk 2 de amcamı okuttu.
    Tabi o zamanlar paranın değeri vardı. Aylık toptancıdan alışveriş yapardı, koca kutuda helva, çuval şeker, un vs. alırdık.
    Ulan yokluk acayip bişeydi. Yeni perde almıştık akşam önünde fotoğraf çekildik o derece . Ha bu arada halı yoktu ve fotoğraf makineside birinden emanet alınmıştı.
    Mutluyduk, oyuncak olarak belki hiçbir şeyimiz yoktu ama iki üç bilye yeterdi bize.
    Akşam babam her geldiğinde elinde mutlaka şeker veya çikolata ile gelirdi.
    Getirmediğinde, iyi hatırlıyorum üzerinde üzüm salkımı olan 2500 liralar vardı, yada kağıt 5000likler. ondan verirdi.
    Canım babam ömrünü bize adamıştır.
    Akşam herkes aynı tabağa kaşık sallardı.
    Pişi yaptı mı gökdelen gibi yapardı anacığım. Anında biterdi.
    Akşamları komşular gelir, muhabbet gecelere kadar sürerdi.
    İsim-Şehir, hırsız polis vs. ev oyunları oynardık...
    Okula giderken belki beslenme çantamız zengin olmazdı ama ona bişey koymadan asla göndermezdi anacığım.
    Okuldan geldikmi apar topar dışarı atardık kendimizi. akşam ezanıyla eve girerdik.
    Şahane pazarımız vardı süheyl behzat uygur kardeşler, televoleler... banyo günümüz olurdu tabi pazar günleri. Leğende yıkardı anacığım bizleri. Sobayı iyice yakardı hasta olmayalım diye.
    Soba demişken, tost görür imrenirdik çocukların elinde.... Anacığım sobanın üstündeki güğümün altına ekmeği sıkıştırıp tost yapardı bize. Ulan o tostun tadını hala unutmadım.
    Şimdilerde gözümüzün önünde yaşlanıyorlar gözümün nurları.
    Yokluk vardı o zamanlar ama mutluyduk keyfimiz yerindeydi.
    Şimdilerde herşeyimiz var ama keşke o günlere dönebilsek.
    Yokluğun ve mutluluğun bir arada olduğu günlere...

(Gözlerim doldu ulan...)

• voodoo child kullanıcısına yanıt
    Tamamen gerçek dışı boş konuşmuşsun. Boş bir hayat yaşayıp içip zçp gezmek değil hayat sadece. Gelecek nesiller de yetiştire bilmek. Yemeği yolu bile cebinden verip 3 buçuk milyar maaş alan memurlardan olmadığın kesin.
  • Kronik02 K kullanıcısına yanıt
    Sen konuyu önce düzgün oku. Alamıyorum demiyorum, hatırı sayılır bir borcum da var demiyorum. Ancak geçiniyorum hiç bir lüksüm olmadan diyorum. Amma boş yapmışsın ya harbiden. Demin bir arkadaş ta memur 50 binlik özel okulda okutuyormuş. Tek maaşla anadan babadan tarlası arazisi kalıp aileden zengin olanın dışında hangi memur bunu yapıyor ise HARAM yiyordur RÜŞVET alıyordur kesin ve net!
  • hocam eşiniz çalışmıyorsa işe sokun diyecem ama iş de yok memlekette artık. part time işlerin hepsi suriyelilerin afganların elinde zaten
  • bericdondarrion kullanıcısına yanıt
    haklısın iş yok hatta insani koşullarda çalışılacak iş hiç yok desek yeridir. çok şükür benim durumumda sıkıntı yok iyi gidiyor ülkenin durumuna üzülüyorum. merak ettiğim dedim ya asgari ücretliler falan nasıl çocuk okutup ev geçindiriyor hele birde ev kira ise yanmışlardır. Birkaç tane tanıdığım var onlar hep evden yemek getirirler ve ya peynir ekmek yada hamur kızartması getiriyor. 3 de çocuğu var ikisi okuyor onların beslenmesine de hamur koyuyorlar imiş. Peynir ekmek getirdiğinde tenekenin dibinde kalan kırıntı peynirleri ucuza alıyor muş. Bu nasıl geçim arkadaş.
  • Şu memur maaşına azirgananların ağızlarına kürekle vurasım geliyor. Milletvekillerinden sonra ülkenin ikinci kamburu bunlar. Maaşlarını asgari ücretin de altına çekip isteyen işi bıraksın deseler emin olun hiçbirisi bırakmaz o kadar rahatlar çünkü.

• inciler İ kullanıcısına yanıt
    evet degilim... kamu calisaniyim ve neredeyse 3 kati aliyorum... ama o kadar alsaydim yine sikayet etmezdim... cunku cocuk yapmak, evlenmek, memur olmak tercih meselesi.. bir tercih yapip bundan sikayet etmek yanlis olur... ha comfort zone'umu birakip ozelde calissaydim su anki maasimin da iki katini alabilirdim ama hayatin keyfini simdilik bu sekilde yasayalim...bu ulkede cok cikaramasam da..
    az maas almaniz size iftira hakki vermiyor... kisiliginiz bu sekilde ise birakin 3500u 3.5 lrayi bile haketmiyorsunuz... kamu sizinki gibi vasifsiz islerden olusmuyor.. o maaslari alamayinca iftira atmak ne kadar da acikli... uzucu bir durumdasiniz... kisiliginizden dolayi...
  • Boş konuşma ya dalgamı geçiyon memur maaşıyla 4 çocuk gene okur 2 bin tlye 3 4 çocuk bakan var tabi karın asortikse cafe düşkünü ev işlerinde yemekte beceriksizse orasını bilmem.

Konuyu gayed iyi anladım ben sen konusamiyorsan ben ne yapayim eşinle çocuğunla dışarıda yemek masrafı olmasın diye evde yemek yiyen sen degilmisin sosyal aktivite yok diyen sen degilmisin çocuğunu senelik 50 binlik okula gönderemiyorum diye ağlayan sen degilmisin arkadaş yine söylüyorum evimin kredisi son asgari ücretin %60 ı özel sektör de çalışıyorum ayda 2 sinema yemek 1 defada sadece yemek için dışarıya çıkarım senede 1 defada Deniz tatilimi yaparım yani demek istediğim memur değilim senin kadar yüksek maasda alamadığım kesin ev benim değil henüz kredisi var ve arabam yok ve ben bu kadarda aglanip sizlamiyorum yapamıyorum demiyorum

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.