Şimdi Ara

Memur maaşıyla İstanbul'dan ev almak mümkün mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
2.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Peynir Alti Suyu Tozu

quote:

Orijinalden alıntı: Gereqsiz

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

istanbul içinde en ucuz evi 50- 60 bine bulabilirsin orada da yaşayabilirmisin bilmem.. Yaşayabileceğin eli ayağı düzgin bir ev en ucuz 150 binden başlar ona göre hesapla işte

bugün bankadan 150 bin kredi çeksen en uzun 120 ay taksite bölsen 277318 TL geri ödeme ve aylık 2310 TL taksit ödemen lazım demekki 1500 e çok zor çok

Ev almam şart. Ama yani bahsettiğiniz gibi 150 TL en ucuzu. Belki de o fiyata bulamayabilirim. Bunun dışında evi sıfır almak istiyorum. Yani kredi çekip de 10 yıl vade ödeyip, on yıl sonra 20-30 yaşında bir ev olmasın elimde. Alan nasıl alıyor, anlamadım. Sanırım şuan kirada kalıp, köşeye para koymak daha mantıklı gibi.

Vallahi bende onlara şaşıyorum ya geçen hanımla gittim yeni yapılan konutlardan bir ev bakalım dedik eksen istanbul diye bi yer 1+1 300.binden başlıyor bize 3+1 lazım 500-600 bin den başlıyor hemen kaçarak uzaklaştık oradan ve bu evler şakır şakır satılıyor... bi yerden miras kalmadıkça normal bizim gibi insanların ev alması çok zor gerçekten ben 3-4 yıldır araştıryorum hala bir çözüme ulaşamadım aylık 1000 Tl ye kadar taksit ödeyebilirm ama olmuyor bi türlü

Hiç araştırmadım, bir bilgimde yok; ama kooperatif, TOKİ gibi sistemler nasıl acaba?

Tokiden ev alınabilir ama istanbulun diğer ucunda birde öncelik olarak galiba daha düşük gelirlileri ön sıraya alıyorlar. Baya bi toki meselesi araştırdım hep şehir dışlarına kalıyor işe gitme gelme dert edilmezse olabilir. Ama bana göre çok zor yıllardır işe gidip gelmede toplu taşıma kullanmaktan bıktığım için işyerinin dibine taşındım resmen.. hoop sabah kalk 2 dakşkada işyerindeyim ve buna alıştığımdan uzaklara gitmem de çok zor olur... Şehirin dışlarına doğru gerçektende uygun evler var belki işinize yarar... Ama bazı yeni yapılanmanın olduğu yerlerde (özellikle dudullu şerifali gibi yerler) sıfır daireleri 90.000 den başlayan fiyatlara bulmak kolay ama mutlaka bir birikim olmalıki yarısı peşin yarısı taksit olarak ödenirse anca kurtarır...

Peki siz eminevim olayına baktınız mı?.. http://forum.memurlar.net/konu/949296/ adresinde yorumlar var, okuyorum sürekli; ama işte yaptığımız bir hatanın telafisi olmayabilir. Benim iş yerim şehir dışında bir yerde sayılır, yani İstanbul dışında. Ama zaten o çevreden ev almak da yaşamak da istemiyorum. Kendim de o çevrede ikamet etmiyorum zaten. İstanbul'dan çok uzaklaşmadan, site içerisinde bir ev istiyorum. Biraz önce bir programda gördüm, Zeytinburnu'nda bir site içerisinde rezidansta 1+1 ev. Gayet de büyük. Tam bana göre. Ama sizin de bahsettiğiniz gibi 250-300 bin civarlarında bu tür evler. Tuzla size uygunsa bir bakın derim, oralarda site içerisinde güze evler bulunuyormuş. Çok uygun olmasa da fiyatları, sömürenlerden biraz daha iyi gibi imiş.

Eminevime 2-3 kere gittim görüştüm bazılarına göre makul sayılır ama ben daha oturmadığım ev için taksit ödemesi yapmak istemiyorum en az 3 yıl beklemek gerek ve parayı sanki bir bilinmeze veriyormuşsun gibi geliyor bana, güvenilir olabilir gerçekten de ama kendin biriktir o vereceğin parayı sonra birazınıda kredi çek aynı şeye geliyor.... zaten 3 yılda ayda 1500 kenar koysan 54.000 tl yapar, paran değer kaybetmesin dersen altın olarak bankada biriktir 3 yıl sonra 80 bine kadar çıkar. sonra çok rahat bi şekilde ev alınabilir....

Kira ile birlikte yapar 1500 TL köşeye para koymak. Ama kira dışında sadece 900 TL falan koyabilirim köşeye. O zaman da köşeye koyduğum paranın %33'lük kısmı kiraya gitmiş olur. Ya hiç almamak lazım evi, ya da hemen almak. Matematik hesabı yapmak lazım... Yani 3-5 sene kirada oturup da köşeye para koymak mı, yoksa hemen banka kredisi ile ev almak mı daha avantajlı. Örneğin; ben şu an 30 yaşındayım. Allah uzun ömürler versin bir 30 sene daha yaşasam şuan ki verdiğim 550 TL kira ile toplamda 198.000 TL kira ödemiş oluyorum. Geceleri de güzel güzel uyurum yani. Ama kredi çeksem 180 TL falan, geri ödemesi 250 TL olacak; geceleri uyuyamamak da cabası... Yani hangisi mantıklı? Evli olmak ya da düşünmek bazı işleri tabi ki de kolaylaştırır. Ama gelecek için öyle bir planım yok.

• alınır, alınmaz değil ama bir miktar birikmişinin olması şart hiçbir banka %100 kredi vermiyor. ayrıca göktürk vb. yerlere bakarsanız daha ucuz konutlar bulmanız mümkün. türkiyede nedense emlak fiyatları uçtu bazı illerde.
  • istanbulu salla hocam gel izmirden al eskişehirden git al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eggys

istanbulu salla hocam gel izmirden al eskişehirden git al.

İstanbul'da yaşanırken, o taraflarda biraz zor olur. Yani aldığın kira verdiğin kiraya eşdeğer olmalı. Yani bilemiyorum. Siz o taraflarda mısınız? Ne kadar ki evler?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

istanbul içinde en ucuz evi 50- 60 bine bulabilirsin orada da yaşayabilirmisin bilmem.. Yaşayabileceğin eli ayağı düzgin bir ev en ucuz 150 binden başlar ona göre hesapla işte

bugün bankadan 150 bin kredi çeksen en uzun 120 ay taksite bölsen 277318 TL geri ödeme ve aylık 2310 TL taksit ödemen lazım demekki 1500 e çok zor çok

Ev almam şart. Ama yani bahsettiğiniz gibi 150 TL en ucuzu. Belki de o fiyata bulamayabilirim. Bunun dışında evi sıfır almak istiyorum. Yani kredi çekip de 10 yıl vade ödeyip, on yıl sonra 20-30 yaşında bir ev olmasın elimde. Alan nasıl alıyor, anlamadım. Sanırım şuan kirada kalıp, köşeye para koymak daha mantıklı gibi.

Vallahi bende onlara şaşıyorum ya geçen hanımla gittim yeni yapılan konutlardan bir ev bakalım dedik eksen istanbul diye bi yer 1+1 300.binden başlıyor bize 3+1 lazım 500-600 bin den başlıyor hemen kaçarak uzaklaştık oradan ve bu evler şakır şakır satılıyor... bi yerden miras kalmadıkça normal bizim gibi insanların ev alması çok zor gerçekten ben 3-4 yıldır araştıryorum hala bir çözüme ulaşamadım aylık 1000 Tl ye kadar taksit ödeyebilirm ama olmuyor bi türlü

Hiç araştırmadım, bir bilgimde yok; ama kooperatif, TOKİ gibi sistemler nasıl acaba?

Tokiden ev alınabilir ama istanbulun diğer ucunda birde öncelik olarak galiba daha düşük gelirlileri ön sıraya alıyorlar. Baya bi toki meselesi araştırdım hep şehir dışlarına kalıyor işe gitme gelme dert edilmezse olabilir. Ama bana göre çok zor yıllardır işe gidip gelmede toplu taşıma kullanmaktan bıktığım için işyerinin dibine taşındım resmen.. hoop sabah kalk 2 dakşkada işyerindeyim ve buna alıştığımdan uzaklara gitmem de çok zor olur... Şehirin dışlarına doğru gerçektende uygun evler var belki işinize yarar... Ama bazı yeni yapılanmanın olduğu yerlerde (özellikle dudullu şerifali gibi yerler) sıfır daireleri 90.000 den başlayan fiyatlara bulmak kolay ama mutlaka bir birikim olmalıki yarısı peşin yarısı taksit olarak ödenirse anca kurtarır...

Peki siz eminevim olayına baktınız mı?.. http://forum.memurlar.net/konu/949296/ adresinde yorumlar var, okuyorum sürekli; ama işte yaptığımız bir hatanın telafisi olmayabilir. Benim iş yerim şehir dışında bir yerde sayılır, yani İstanbul dışında. Ama zaten o çevreden ev almak da yaşamak da istemiyorum. Kendim de o çevrede ikamet etmiyorum zaten. İstanbul'dan çok uzaklaşmadan, site içerisinde bir ev istiyorum. Biraz önce bir programda gördüm, Zeytinburnu'nda bir site içerisinde rezidansta 1+1 ev. Gayet de büyük. Tam bana göre. Ama sizin de bahsettiğiniz gibi 250-300 bin civarlarında bu tür evler. Tuzla size uygunsa bir bakın derim, oralarda site içerisinde güze evler bulunuyormuş. Çok uygun olmasa da fiyatları, sömürenlerden biraz daha iyi gibi imiş.

Eminevime 2-3 kere gittim görüştüm bazılarına göre makul sayılır ama ben daha oturmadığım ev için taksit ödemesi yapmak istemiyorum en az 3 yıl beklemek gerek ve parayı sanki bir bilinmeze veriyormuşsun gibi geliyor bana, güvenilir olabilir gerçekten de ama kendin biriktir o vereceğin parayı sonra birazınıda kredi çek aynı şeye geliyor.... zaten 3 yılda ayda 1500 kenar koysan 54.000 tl yapar, paran değer kaybetmesin dersen altın olarak bankada biriktir 3 yıl sonra 80 bine kadar çıkar. sonra çok rahat bi şekilde ev alınabilir....

Kira ile birlikte yapar 1500 TL köşeye para koymak. Ama kira dışında sadece 900 TL falan koyabilirim köşeye. O zaman da köşeye koyduğum paranın %33'lük kısmı kiraya gitmiş olur. Ya hiç almamak lazım evi, ya da hemen almak. Matematik hesabı yapmak lazım... Yani 3-5 sene kirada oturup da köşeye para koymak mı, yoksa hemen banka kredisi ile ev almak mı daha avantajlı. Örneğin; ben şu an 30 yaşındayım. Allah uzun ömürler versin bir 30 sene daha yaşasam şuan ki verdiğim 550 TL kira ile toplamda 198.000 TL kira ödemiş oluyorum. Geceleri de güzel güzel uyurum yani. Ama kredi çeksem 180 TL falan, geri ödemesi 250 TL olacak; geceleri uyuyamamak da cabası... Yani hangisi mantıklı? Evli olmak ya da düşünmek bazı işleri tabi ki de kolaylaştırır. Ama gelecek için öyle bir planım yok.

Çok kaba bir hesapla 5 sene kira öderseniz ve para biriktirirseniz 900 TL den 54.000 TL

Kiraya verdiğiniz tutar 36.000 TL

Zaten takside girerseniz bankanın sizden alacağı vade farkı 36.000 den çok daha fazla olacaktır her şekilde de fazladan cebinizden para çıkacak

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Çok kaba bir hesapla 5 sene kira öderseniz ve para biriktirirseniz 900 TL den 54.000 TL

Kiraya verdiğiniz tutar 36.000 TL

Zaten takside girerseniz bankanın sizden alacağı vade farkı 36.000 den çok daha fazla olacaktır her şekilde de fazladan cebinizden para çıkacak

Yakın zamanda, kafam daha sakin olduğunda matematik olarak bir hesap yapacağım.

• quote:

quote:

İstanbul'da yaşanırken, o taraflarda biraz zor olur. Yani aldığın kira verdiğin kiraya eşdeğer olmalı. Yani bilemiyorum. Siz o taraflarda mısınız? Ne kadar ki evler?

İstanbulda yaşanmaz dert başlı başına Allah büyük söyletmesin gidipte İstanbulda yaşamam gider bir hafta gezerim o kadar.. ama bir izmir bir eskişehir konya tam yaşanacak şehirler.. ev fiyatlarıda istanbula göre daha uygundur istanbulda tokinin evlerine bak eğer illa ev alcam diyorsan daha uygun olur sanırım.. tabi şuanda ne durumda bilmiyorum....
  • quote:

Aile, akraba ya da eş desteği olmadan; İstanbul içerisinde faize fazla yenilmeden yeni binada bir daire(2+1) almak mümkün mü?

Aramızda alan var mı? Aylık olarak aslında 1500 TL ayırabilirim ev için. Ama banka kredisi vb. şeyler uykumu kaçıracak gibi...

Alan, satan, ödeyebilen veya ödeyemeyen varsa; tecrübe sahini arkadaşlardan öneri bekliyorum.

Teşekkür ederim.

nerede çalışıyorsun ben alt daireyi kiraya veriyorum 400 e bayrampaşa
  • quote:

quote:

quote:

İstanbulda yaşanmaz dert başlı başına Allah büyük söyletmesin gidipte İstanbulda yaşamam gider bir hafta gezerim o kadar.. ama bir izmir bir eskişehir konya tam yaşanacak şehirler.. ev fiyatlarıda istanbula göre daha uygundur istanbulda tokinin evlerine bak eğer illa ev alcam diyorsan daha uygun olur sanırım.. tabi şuanda ne durumda bilmiyorum....

Eyvallah, teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: EFLORD

quote:

Aile, akraba ya da eş desteği olmadan; İstanbul içerisinde faize fazla yenilmeden yeni binada bir daire(2+1) almak mümkün mü?

Aramızda alan var mı? Aylık olarak aslında 1500 TL ayırabilirim ev için. Ama banka kredisi vb. şeyler uykumu kaçıracak gibi...

Alan, satan, ödeyebilen veya ödeyemeyen varsa; tecrübe sahini arkadaşlardan öneri bekliyorum.

Teşekkür ederim.

Bayrampaşa'nın neresi? Ben yakınım o taraflara... Ama ev taşımak da zor şimdi...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EFLORD

quote:

Teşekkür ederim.

Bayrampaşa'nın neresi? Ben yakınım o taraflara... Ama ev taşımak da zor şimdi...

merkeze yakın çetin emeç ile belediye ortasında valla ev taşımadan kastım bizim orada gece yapıyolar genelde

• Şehir merkezinden kastınız neresidir oda önemli.Ek olarak 150bin tl'lik bir ev bir semtte en güzel ev olabilir ama beşiktaşta 150bin tl'lik bir ev almak isterseniz imkansız diyebilirim(+30 yıllık binalar ve evin içi zeki mürenin yaşadığı zamanlardaki modernlikte olur)

Ek olarak 0 binalar düzgün bir yerde almak isterseniz aşırı yüksek maliyelitli ve herkesin zevki farklıdır birisine kral ev size göre harabe olabilir.
  • Aslında benim bir fikrim var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, şimdi çıkmam lazım. En kısa zamanda yorumlarımı paylaşacağım. Fikrini paylaşan arkadaşlara teşekkkür ederim.
  • Memur maasıyla Istanbulda don alırsan sukret

derdima ama o kadar az mı ya maasları.Neyse ne ya boşver kıralık ev var bende 3+1 kombılı + pimapen kartal merkez ilgilenırsen buyur gel

He bıde nıckın amma gereksız
  • Ayda 1.500 kenara atıp İstanbul'da yaşamak bile zor gelecektir sana. Değecek olsa değer derimde şu zamanda dayanaksız 0'dan ev almak çok zor. Aile olanakları varsa kafandakileri yap ama yoksa zor çoğu insan kirada kalıyor zaten yeni evliler bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smartly

eminevim ne iş reklamları felanda çıkmaya başladı faizsiz taksitle ev diyorlar

bizim bi akraba girdi sistem şöyle seni bi gruba sokuyorlar ne kadar kişi olduğunu bilmiyorum her ay birine ev alma şansı veriliyomuş ve kira gibi ödüyomuşun istediğin kadar yani sıra sana gelene kadar sen başkasına ev alıyorsun sen alınca onlarda sana alıyor
  • merhaba.ben 2008 yılından beri eminevimin müşterisiyim.erzurumda öğretmenim.faizsiz ve hem adalet hem de yardımlaşma olan bir sistem.sistem hakkında bayağı bilgim var. birçok arkadaşım da sistemden araba ve ev aldılar bazıları da benim gibi sıralarını bekliyorlar. sisteme girmeyi düşünürseniz veya yakınlarınızdan düşünen varsa ŞÜPHE ve SORULARI sorabilirsiniz. bu arada erzurumda öğretmenim eğer benim referansımla sisteme girerseniz az da olsa bana pirim yansıyacak. eğer sisteme benim ismimle girerseniz erzurum oltu taşı bir tesbih de hediye yollarım. umarım yanlış anlamazsınız beni ben KESİNLİKLE sistemde çalışan biri değilim. özelden mesaj atabilinsiniz gerekirse tlf ile de görüşebiliriz. hakkınızda hayırlısı olsun.

Soru: Emin Evim veya Emin Otomotiv’den ev veya araç almakta bir sakınca var mıdır? Bu sistem faizli midir?

Cevap:

15 Aralık 2010 Çarşamba günü Emin Evim/Otomotiv yetkilileri ile vakfımızda bir görüşme yaptık. Bu görüşmede şirket yetkililerinin Peşinatlı Erken Teslim, Vade Ortası Teslim ve Çekilişli Sistem hakkında verdiği bilgilere göre bu üç sistemin de faizle bir alakası olmadığı anlaşılmıştır. Bu sistemden herhangi biriyle ev veya araç sahibi olmanızda bir sakınca yoktur.

Emin Otomotiv’in “organizasyon ücreti” adı altında talep ettiği para yaptığı hizmetin bedeli olup caizdir.

Sistemlerden birinin çekilişli olmasının da bir sakıncası yoktur.

http://www.fetva.net/yazili-fetvalar/emin-evim-emin-otomotiv%E2%80%99den-ev-arac-almakta-bir-sakinca-var-midir.html

Eminoto veya eminevim gibi organizasyonlara dahil olmak caiz midir? Sistemden çıkınca verdiğimiz taksitler geri verilmekle beraber organizasyon ücreti geri ödenmiyor. Kurada ilk /son çıkan kişi daireye farklı ücret ödüyor.

Yazar: Sorularla İslamiyet 2010-04-29

Cevap 1:

Bu işlerin detaylarında İslam’a aykırı başka unsurlar yoksa, beyan ettiğiniz hususlarda bir sakınca görülmemektedir. “Organizasyon ücreti” o işi yürütenlerin, yaptıkları iş karşılığında aldığı bir ücret, bir komisyondur. Bunun geri verilmemesi normaldir ve bu faiz sayılmaz.

Bütün evlerin bir anda hazırlanması mümkün olmadığına göre, kura usulü âdil bir ölçüdür. Yeter ki dairelerin bedeli ilk başta belirlenmiş olsun.

Ayrıca “Sistemden çıkmak için” bunu işin başında konuşmak gerekir. İmam Azam ve İmam Şafiye göre, böyle bir şart (hıyaru’ş-şart) ancak üç gün için geçerli olur. Daha fazla bir süre için geçerli değildir. Böyle bir şart koşulduğu takdirde sözleşme fasit olur.

Bununla beraber, İmam Ebu Yusuf ve İmama Muhammed’e göre, ihtiyaç olması durumunda “hıyaru’ş-şart” yani “sonradan vazgeçebilirim” kaydını koymak, aylarca sonrası için de caizdir. Fakat, böyle bir şartın / cayma süresinin mutlaka belli olması -Malikîler dışındaki üç mezhebe göre- şarttır.(bk. V. Zuhaylî, el-Fıkhu’l-İslamî, 4/254-257).

Cevap 2:

İslam hukukunda alış-verişin geçerli olması için satışa konu olan malın var olması ya da tesliminin mümkün olması gerekir. Zira olmayan bir şeyin satımı batıldır. Ayrıca satış bedelinin de belirlenmesi gerekir. Şayet satış vadeli ise ayrıca vade süresinin de belirlenmesi gerekir.

Bahse konu olan sistemde ürünün bedeli ve "vade"nin süresi de açık ve belli olmalıdır.

Eğer sözü edilen firma, yukarıdaki belirsizlikleri ortadan kaldırarak ev veya araba alımı konusunda katılımcılara yardımcı oluyor, onları bir araya getiriyor ve sağladığı bu organizasyon karşılığında makul bir komisyon veya organizasyon ücreti alıyorsa, alınan bu ücret faiz değildir. Uygulaması bu şekilde olan bir firmadan da ev alınabilir.

Cevap 3:

Tellallık, simsarlık ya da komisyonculuk denilen hukuk kurumu; bir muamelede veya bir satış akdinde aracı olan kişinin yaptığı iştir. Bu işi yapana dellal (Türkçede tellal diye telaffuz edilir), yaptığı işe dellallık (delil olma, yol gösterme) ve yapılan bu iş için alınan ücrete de dellaliye denilir.

Bir malın veya hizmetin satımında aracı olunması karşılığında alıcı veya satıcıdan yahut her ikisinden aralarında tespit edilen oranda ücret (komisyon) alınması, tarafların aldatılması gibi İslam'ın yasakladığı bir durum söz konusu olmadıkça helaldir.

Buna göre emlakçıların yaptıkları iş karşılığında, mevzuatla belirlenen oranda komisyon almaları caizdir. Ancak kiracı-emlakçı veya müşteri-emlakçi sözleşmesinde alınan kaporanın, sözleşmenin bozulması veya işin tamamlanmaması halinde, iade edilmesi gerekir. Çünkü yapılan bu aracılık hizmeti bir hizmet akdi olup bu kişi işini yapıp başarabilmesi yani kiracının bu yeri tutması veya gayri menkulü satın alması halinde ücrete hak kazanacaktır.

Müteahhide ev yaptırmak ise, istisna' akdine girer. İstisna' akdi istihsanen meşru görülen bir akiddir.

İstisna' akdinde taraflar, işin başında yapılacak olan eşyanın tarif ve tavsifini yapıp (örneğin, yapılması planlanan evin aralarında ihtilaf çıkmayacak şekilde en ince ayrıntısına kadar özelliklerini belirleyip) malum hale getirmek mecburiyetindedirler.

Masnu'un (siparişi verilen malın, örneğin evin) bedeli peşin veya veresiye olarak ödenebilir. Masnu' (siparişi verilen mal, örneğin ev), tarif ve tavsiyeye uygun olarak imal edilmemişse/yapılmamışsa, mustasnı' (işi yaptıran, siparişi veren), onu kabul veya red hususunda muhayyerdir. İsterse kabul eder, isterse reddeder.

http://www.sorularlaislamiyet.com/article/12750/eminoto-veya-eminevim-gibi-organizasyonlara-dahil-olmak-caiz-midir-sistemden-cikinca-verdigimiz-taksitler-geri-verilmekle-beraber-organizasyon-ucreti-geri-odenmiyor-kurada-ilk-son-cikan-kisi-daireye-farkli-ucret-oduyor.html

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.