Şimdi Ara

Memur maaşlarına zam kararı sonrasında kira fiyatları adeta çıldırmış durumda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu işin sonu sosyal patlamaya doğru gidiyor.

Batuhan Çolaktwitter
    “Memur maaşlarına zam kararı sonrasında kira fiyatları adeta çıldırmış durumda. Kamuda çalışan bir okuyucumuz aynen şunları iletti: "İşyerim değişecek o yüzden Anadolu yakasında 1-2 aydır ev bakıyorum. Geçen ay 12-13 bine 0 ile 15 yaş arası binalarda yüksek giriş katta vs vardı.…”
    https://twitter.com/batuhancolak33/status/1677408570852229120?s=20

• hususi takip ettiklerim vardı yüzde 25 den aşağı koyan yok ful çekti hepsi geneli yğzde 40 basmış

• karı koca birlikte bile çalışsa, kiraya zor yetecek maaşı.

• başta gelen büyükşehirlerde durum vahim. geride kalan anadolu kentlerinde durum nedir bilmiyorum ancak her durumda çok kötü bir durum olduğu ortada.

ülke yönetilemiyor ekonomi batık. yüzde 25 tavan getirdiler diye tüm yeni kiralar baştan yüzde 50 75 şarjlı veriliyor zaten

• Balıkesir kira bakımından çok ucuzdu, burda bile 10 binleri bulmuş durumda. Daha da artacak gibi.

• 10 bin çok ucuz büyük şehre nazaran şu şartlarda anadoluya göç başlar memur tarafında

• Herkes memur değil. 2-3 çocuğu olanlar ne yapacak? ya da emekli olupr kronik hastalığı olanlar. Her halde cumhuriyet tarihinin gördüğü en büyük krize doğru gidiyoruz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şirketler de zam ...
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hükümet mıçtı resmen,mermurlara bu kadar yüksek zamla bir burjuva sınıfımı yaratmayamı çalışıyorlar pek anlamıyorum açık olarak haksızlık.

• açıkçası şu anda krizlik bir durum henüz yok. daha o kriz ortamına fırtına ortamına kafamızı soktuk. yani görünen dediğin gibi büyük bir kriz. bu krizi büyüten şey bir türlü kabullenmemek oldu. başta alıncak ufak tedbirler ve kemer sıkma ile bu günleri yaşmayabilirdik. bunu tercih etmedikleri gibi hala halının altına süpürme sesleri duyuyor gibiyim. benim kanaatim çok klasik olacak ama seçime kadar krizi daha da büyütme pahasına erteleyecekleri yönünde.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Memurların çoğu kendi adamları. Sosyal patlama da kendi taraflarını tutsun diye bu kadar zam veriyorlar. Belli ki zamlar bu kadarla kalmayacak. Ekeltrik ve doğal gaza da yüklü zamlar gelir.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

memurlara ne zam verilmiş öteki konuya da yazdım.

hakim savcı doktor hemşire imam polis asker bekçi zaten bunlar memur sayısının yüzde 80inden fazlası.

bunlara verilen zam yüzde 17 artı 8 bin ki oran olarak baksak yüzde 30 bile etmez.

sayıca az olan düşük gelirli memurlara oransal olarak yüzde 80 gibi bir zam yapıldı o da devede kulak kalır.

asgari ücrete oransal yapılan zamlar çok çok daha fazla

• Sanmıyorum erteleyeceklerini. Muhalefetin durumu ortada. Belki belediyeleri kazanmak için %30 bile fazla gelecek. Yada ya iyipi, ya da hdp'yi yanına çeker.

• yine klasik hikaye olacak akparti kaybetmek isteyecek muhalefet kazanmak istemeyecek. belki de öyle olur. nede olsa iktidar boş kaleye şut çekiyor haklı olabilirsin. her şey olabilir ülkemizde her gün sürprizler yaşanıyor

• Yaşamıyak topluca intihar mı edek arkadaş  

• O böyle doğru tespitler yapınca cevap falan vermez. Onun amacı belli. O amaca yönelik yazar. Konuya hakim biri cevap yazınca da ya saçmalar ya da kaçar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam oyle de ev sahibi ne yapsin?

bir evin omru 40-50 sene, ben ev aliyorum baglicada, ev 5 milyon, 40 sene boyunca kendini amorti etmesi lazim.

5,000,000 / (40*12) = 10k kira ediyor zaten, yani ben 10k kira alirsam hicbir kazanc elde etmemis oluyorum.

E simdi baglicada kiralar 15-20k arasi guzel hos, 2 kat kar var gibi gorunuyor da, seneye ben 15k kirayi yuzde 25 arttirsam 18750 ediyor, ama evin fiyati yuzde 100 artiyor. boyle bir durumda ben yine zarar ediyorum, boyle yatirim mi olur?

Dolayisiyla actim 30k'ya koydum evi, kiralar 20k civari, isteyen alir istemeyen de oturmasin ne yapayim yani, evi zarar ediyim diye almadim sonucta ben de

• Hesher kullanıcısına yanıt

Yoooo

Ev sahibi de haklı. Dengeyi bozan hükumetin kendisi.

Eger dürüst olsalardı enflasyonu düşük açıklamazlardı. Halk da bilirdi ki battık ama hiç değilse ne kadar battık biliyoruz. Sonra da kiralar maksimum enflasyon kadar artar derlerdi. Ki zaten önceden böyleydi. Maaşlar da enflasyon kadar artardi. Matematiksel denge bakımından sorun olmazdı.

Bunlar kredileri düşük tuttular. Faiz NAS vs diyerek. Evelrin fiyatı uçtu. Haliyle kiralar uçtu. Yetmedi yüzde 25 saçmalığını getirdiler bu sefer kiralar uçtu. Kiralar içince ev fiyatları tekrar uçtu

Şimdi faiz artıracağız diyorlar bu sefer de ev alma şansını sıfır kere bir milyon sıfır yaptılar. Hoş zaten ev alma ihtimali yoktu yine yok.

Ev sahibi de mağdur kiracı da. İşte iş bilmez yönetimin makus sonu.

• +1, finansal yapiyi darmadagan et, sonra da suna sinirlama getireyim buna getireyim diye debelen dur

olan yine rastgele vatandasa oluyor, 2 hafta once arkadasim 2k kilometrede araba aldi, su an elinde patladi arabalara ust sinir getirince

tr'de artik kimin basina ne gelirse, valla tum mali multu satip gec dovize kafan rahat olsun kafasindayim su siralar, aldigin riske degmiyor bence, yarin ev sahiplerinin evlerine el koydum bile diyebilir bu tayfa

edit: artik ev karli bir is olmayinca, yeni ev yapimi da artik kolay kolay olmaz, insanlar oturacak ev bulamaz o zaman bakalim ne olur. bence en mantiklisi oturacagin bir evin olsun, bunun haricindeki mal varligini dovizde veya altinda degerlendir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hesher -- 8 Temmuz 2023; 1:8:51 >
  • Hesher kullanıcısına yanıt

Araba işi de bir komik

Sıfır araba fiyatı ile ikinci el fiyatı esitse ben neden ikinci el alayım. Demek alan var ki ikinci el fiyatı daha yüksek peki neden yüksek bu sorunu çözsene.

Ya sıfır araba ithal edeceksin ya ikinci el ithalata kapı açacaksın. Devlet diyor baba senin malın var bu şu fiyattan fazla satamazsın. Hop derler adama hoplatırlar. Komünizm mi geldi nerede serbest piyasa. Ama kime ne anlatıyoruz

Yanlış anlama ben de isterim ikinci el fiyatları düşsün, çakılsın ben de isterim ev kiraları ev fiyatları artmasın. Ama bunun yolu baskı ve yasaklama değil. Piyasa dengesi içinde olmasıdır. Nasılsın 20 senedir bu yasaklar vs yoktu son 2 sene ne oldu. Yonetemiyorsun ağa ya kalk başkası gelsin ya da kafanı değiştir. Putinin arkasında dura dura putin gibi oldun.

• abi haklisin zaten, ben finansal istikrar gelsin isterim, 2. el fiyatlari dussun istemem de 2. el fiyatlari yuksek degil ki zaten

sene 2017, 142 bin dolara ev aldim, su an ev 180-190 bin dolar ediyor, ben zaten US bond alsaydim (yuzde 0 riski olan yatirim), para 184 bin dolar olacakti. Simdi ben bu evi satmaya kalksam, satana kadar dolar 30 olur evi 180'e satmis olurum, aldigim kira zaten hicbir sey, 2 ay once cikan kiraci 3200 lira oduyordu (cevrede diger evler 15-20k..)

yani finansal istikrar gelse, tl bazida ev fiyatlari dusse, doviz de duzgun bir yere gelmesini ben de isterim, 6 senedir elde kar yok, hatta zarar var. Arkadasim 2017'de NASDAQ girdi, keske ben de girseymisim diye agliyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.