Şimdi Ara

Memurluk Ne Güzel Meslek! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
5
Favori
31.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O da bişey mi. Evrak işi için belediyeye gittik ortalıkta 5 tane adam var. Fotokopi çekilecek. En son bi tane adam 20 li yaşlarda bir gence şunun fotokopisini çek de gel dedi. E siz ne halt yemeye ordasınız. Elde telefon, saat 5 olsun gideyim kafası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet dairelerinde mesai saatinde telefon kullanmak neden yasak değil. Mesai saatlerinde istediğin kadar tuvalete çıkma, çay içme, oraya burada laklak yapmak hakkı neden var? Bu ülkeyi Çin rejimi paklar. Yoksa çok daha ağlarsınız. Bakalım 10 yıl sonra 20 yıl sonra memurların maaşını kim ödeyecek. Vergi verecek enayi kalmışsa tabi.

• Bende memurum :) ama dediğiniz doğru. 60 kşiyiz 20,25 adet yoğun çalışan var.

Devletin yanlışlarından biri en ufak iş için bile memur almış. Torpilli olanlar zaten olmaması daha hayırlı varlıkları adamı yoruyor.
  • o bahsettikleriniz aLt düzey vasıfsız memur.

Maliye'de çalışan Gelir kontrolörü, hesap uzmanlarını görebiliyor musunuz? Bahsettiklerim üniversite mezunu ve bilgi-birikim sahibi üst düzey memurlar.

Bende 2 haftadır ehliyet için sağlık raporu çıkarmakla uğraşıyorum. 1 evrak sebebiyle işim yarıda kaldı. Hastanedeki sağlık kurulu sağlık ocağındaki aile hekimine gönderiyor, aile hekimi iLçe sağlık kurulu'na gönderiyor, iLçe sağlık kurulu iL sağlık kurulu'na gönderiyor. En sonunda hayatımdan bezdim. Kimsenin bir şeyden haberi yok.. aşle hekimi hangi evrakı çıkarması gerektiğini bilmediği için il ve ilçe sağlık kurulu'na gönderiyor.

Ufak NoT;
    Bastonla yürüyen ve H sınıfı ehliyeti olan birisiyim. H sınıfı ehliyeti olanlardan sağlıklı insanlardan istenen sağlık raporundan biraz farklı bir evrak isteniyor ama aile hekimim hangi evrak olduğunu bilmiyor. Ondan sonra televizyonda "Hasta doktoru neden dövdü?" haberleri izliyorsunuz.

• Geçen Maliye'nin dış kapısında sıra bekliyorum. Yer süpürme işini bile 3 kişi yapıyor, yuh dedim...

• Bende kamuda çalışıyorum, tembel olanların çoğu torpille girmiş olan kişiler, hakkıyla kazanıp memur olanların büyük çoğunluğu işini düzgün yapıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şikâyetiniz başarıyla iletildi

Bu mesajın devamındaki url'yi kullanarak şikayetinizin durumunu kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca her zaman yukardaki şikayet kısmından son durumu görebilirsiniz.
    /ticket.asp?rid=2180471

Pencereyi kapa ?
  • Basiretli yöneticiler olmalı.
    Kucak dansı yapandan çok işini iyi yapan memuru teşvik etmeli. Vs. Diycem de çok ütopik geliyo. Boşverin!

• Memur denetlenmiyor.Memurda nasıl olsa iş garantisi var diye iş savsaklayabilir.Bunun önüne en güzel vatandaşın puan verdiği bir sistem getirilmeli.

• Tapu cok degisik. 4 calısandan 3’ü yerinde yok, birisi de gözleme ayran gömüyordu. Soranlara da ‘’sistem yok’ diyordu. Yer mi lan anadolu cocugu.

• Salla başını al maaşını

• ABD'de olsun, İngiltere'de olsun, hangi ülke olursa olsun o ülkenin liberteryen sayfalarına girip bakın, göreceksiniz ki devlet kurumlarının doğasında var bu, sadece Türkiye'de sanmayın yani. O yüzden liberteryenler der ki devlet kurumları özelleştirilsin. Aslında sadece bu yüzden değil, ekonomik refah vs. için de devlet kurumlarının kapatılması veya özelleştirilmesi taraftarılar.
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    adli sicil kaydı için para alınmıyor.
  • Şu memurlar için "genelleme" yapmasak keşke ne de güzel olur ben de memurum ama işimi olabildiğince düzgün yapıyorum.Her mesleğin eksi ve pozitif yönleri de var çalışanları da var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Bazen oturup düşünüyorum devlet ne için var diye ?

eğitim desen eğitim cılkı çıktı herkes özele gönderiyor
    hastane desen parası olan özel sigorta yaptırıyor özel hastaneye gidiyor
    sınır güvenliği desen sınır diye birşey kalmamış elek gibi
    emniyet toplum huzuru desen uyuşturucu içen bağımlı yada hapisane kaçağı elinde bıçakla bir bakmışsın seni öldürüyor kolluk kuvvetinin ne yaptığı muamma
    evine zarar gelse sigorta karşılıyor
    arabana zarar gelse sigorta karşılıyor bunlarada para ödüyorsun...

peki ben devlete bu kadar vergi ödüyorum ki harcadığımın en az yüzde 20 si devlete gidiyor karşılığında ne alıyorum ?

hadi onuda geçtim birde arada askerlik yaptım vatani görev diye yani diyeceğim şu devlet milleti sömürmek için mi var yoksa sadece bizim ülkede mi bu.?

biri çıkacak yol köprü diyecek arkadaşım arabası olan en kötü senede 500 lira devlete para ödüyor bırakta yapsın zaten karayolu ağının 10 da 1 i paralı...

düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum.
    Bir arabanın yıllık gideri 2x Mtv + Muayene +sigorta +kasko net 5 bin tl. Bunun içerisinde %80 i vergi olan yakıt yok, aracı alırken ödediğin %110 ötv yok.

• sissil S kullanıcısına yanıt
    "Bazen oturup düşünüyorum devlet ne için var diye ?"

Hükümet Politikaları ile devlet yönetildiği için bu soru.. Sosyal Devlet anlayışı giderek yok oluyor..

• sissil S kullanıcısına yanıt
    Adamlar devleti şirket gibi yönettikleri için maalesef sosyal devlet ilkeleri, hak adalet eşitlik gibi kavramlar ortadan kalktı. Bu yüzden her sabah kendimi motive ediyorum şirket ceomuz padişahımız efendimizi daha çok memnun etmek için daha çok kazandırmak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

o bahsettikleriniz aLt düzey vasıfsız memur.

Maliye'de çalışan Gelir kontrolörü, hesap uzmanlarını görebiliyor musunuz? Bahsettiklerim üniversite mezunu ve bilgi-birikim sahibi üst düzey memurlar.

Bende 2 haftadır ehliyet için sağlık raporu çıkarmakla uğraşıyorum. 1 evrak sebebiyle işim yarıda kaldı. Hastanedeki sağlık kurulu sağlık ocağındaki aile hekimine gönderiyor, aile hekimi iLçe sağlık kurulu'na gönderiyor, iLçe sağlık kurulu iL sağlık kurulu'na gönderiyor. En sonunda hayatımdan bezdim. Kimsenin bir şeyden haberi yok.. aşle hekimi hangi evrakı çıkarması gerektiğini bilmediği için il ve ilçe sağlık kurulu'na gönderiyor.

Ufak NoT;
    Bastonla yürüyen ve H sınıfı ehliyeti olan birisiyim. H sınıfı ehliyeti olanlardan sağlıklı insanlardan istenen sağlık raporundan biraz farklı bir evrak isteniyor ama aile hekimim hangi evrak olduğunu bilmiyor. Ondan sonra televizyonda "Hasta doktoru neden dövdü?" haberleri izliyorsunuz.
    güzel kardeşim sen sağlık kurulundan tam teşekküllü hastaneden rapor alman gerekiyor. H sınıfı ehliyet raporunu aile hekimin veremez. Uzmanlık alanı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: RagosSyn

Bu mesaj silindi.
    şuan egmden düzenlediğim ihbarı göndermemek için zor tutuyorum kendimi.

gelmiş geçmiş bütün hükümetlerin torpille doldurdukları kadrolarda boş ve yatan, hükümette kim varsa ona yamanan ve bu torpilleri sayesinde kurumların adını kötüye çıkaran kişiler yüzünden adam akıllı çalışan işini yapmaya çalışan kişileri lütfen bir tutmayın.
    ülkede torpil oldukça böyle memurlar olmaya devam edecek. böyle kişiler girdikleri firmalara da kök söktürürler meraklanmayın.
    iş dünyasına daha atılmamış arkadaşlar ne demek istediğimi ilk ciddi işlerinde anlayacaklardır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.