Şimdi Ara

Mengerler kaporayı geri vermiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
2
Favori
29.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
256 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

yahu sen türkiyede yaşayan herkesin müslüman olduğu kanısına nasıl varıyorsun ?

herkesin inancı inancsızlıgı kendine. belki herhangi birşeye inanmıyor. dolayısla haramını helalını kendine sakla.

Alıntıları Göster
    Kafa kağıtlarının %99 unda müslüman yazıyor. Gerçi sadece yazıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Acaba yanlis anlama mi var? sizin vazgecmeniz durumunda kapora iade edilecekse kapora almanin bir esprisi kalmiyor.

“Aracin satisi durumunda kapora iade edilir” ibaresi de biraz garip. Araci starken 10 bin duserler olur biter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ben sero

Kafa kağıtlarının %99 unda müslüman yazıyor. Gerçi sadece yazıyor

Alıntıları Göster

inanmayanlar sizin düşündüğünüzden de daha dürüstler.

• Dolandırıcılara iyi niyetle yaklaşmamak lazım. Kızınca pısarlar sizde paranızı alırsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmis olsun hocam.
    Ben olsam bayiiye gider parami alincaya kadar cikmam musallat olurum baslarina

• Sahibi çok fakir demekki. Yazık adama, mersedeslere para harcamaktan 10 kuruşa muhtaç olmuş.

• electrun kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hakkımızı sonuna kadar arayacağız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Namaste.

Acaba yanlis anlama mi var? sizin vazgecmeniz durumunda kapora iade edilecekse kapora almanin bir esprisi kalmiyor.

“Aracin satisi durumunda kapora iade edilir” ibaresi de biraz garip. Araci starken 10 bin duserler olur biter.

Hocam sözleşmede fiyat net olarak yazıyorsa;

Satıcıdan kaynaklı bir sebeple sözleşme ifa edilemediyse kapora iade edilmelidir, hatta satıcı kaporanın iadesi yanında alıcının sözleşmenin hiç ya da gereği gibi yerine getirilmemesi sebebiyle uğradığı zararları tazminle yükümlü tutulabilir.

Kapora sözleşmesinde, kaporanın iadesiyle ilgili bir düzenleme bulunmadığı takdirde, kapora veren, sözleşme, butlan, iptal gibi nedenlerle geçersiz olursa ve satıcı kaporayı iade etmeye yanaşmıyorsa sebepsiz zenginleşme hükümlerine dayanarak parayı geri alabilir. 

Ama adamlar "kur, yeni bir ötv düzenlemesi ya da enflasyon fiyat artışını tetikleyebilir, o zaman almazsanız bizi bağlamaz, bunu kabul ediyorsanız şurayı imzalayın" dediyse işte o zaman dediğiniz gibi alıcı kapora iadesi alamamalı hukuki açıdan çünkü kapora demek sözleşmeyi maddi açıdan bağlamak demek. Malı da adamlar ona göre rezerve ediyor.

Neticede zorla imzalatmıyorlar, okumak lazım tüm maddeleri tek tek :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 11 Ocak 2021; 0:38:53 >

• 1.secenek eksi sözlük,
    2.secenek linkedin (mbt yoneticileri)
    3.secenek pankart yapip, bayi onunde video cekin ve youtube'a yukleyin
    4.secenek avukat tutun
    Aklima gelenler
    Not:Sirf bu son 6 aydaki tavirlari yuzunden mercedes marka araclarimi sattim ve plazalarina bir daha girmeyi dusunmuyorum

• Aklimdakileri detayli yazmissiniz Tesekkurler. Konu sahibi arkadas sozlesmeyi buraya koyarsa insanlar da neye yardim ettigini bilir.

• Tamam işte "Aracın satışı sonrası kapora geri verilecektir" diye karşışıklı anlaşmışsınız. Fakat aracı siz almadınız ki, o aracı sizin satın alma durumunuzda geçerli. Ve eminimki sözleşmenizde araç teslim edilene kadar oluşan fiyat artışları gözardı edilmeyecek satın alma fiyatına yansıtılacaktır şeklinde madde de vardır. %bir milyon eminim.
    Siz şark kurnazlığı yapmaya çalışıyorsunuz bence. Hüküm gayet açık karşılıklı da okey demişsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 11 Ocak 2021; 3:2:48 >
  • İmzalattıkları kağıtta aleyhlerine olan bir madde olsaydı o parayı 50 kere geri verirlerdi hakla hukukla uğraşmamak için. Muhtemelen siz, yukarıda yazıldığı gibi aleyhinize olan bir maddeye imza attınız. Adamlar 10 kişiden 10 bin TL kopartsa bu şekilde ki kaç 10 kişi var sırada allah bilir 100 bin TL para yapar. Bedavadan gelen paraya bak.

• Yazik olmus
  • İlgili iki madde bu. Sözle üstüne basa basa ve ekteki yazıyla vazgeçerseniz araç satılınca paranızı geri alırsınız dendi açık ve net. Okumadan imzalamadık tabii ki ve bu maddeye güvendik. Aracı hemen başkasına sattılar bile. Paraları ceplerinde.

Mengerler kaporayı geri vermiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamba -- 11 Ocak 2021; 8:43:29 >
  • İlamsız icra takibi başlatın,basit bir işlem. İcra dairesinde 1 saatinizi alır en fazla. Hatta üstüne vekalet ücreti de ekleyin. Borcumuz yok diye itiraz ederlerse de dekont ve fatura/sözleşmede yazan maddeyi dilekçeye ekleyerek tekrar icra mahkemesine borcu olduğunu bildirin. Basit işlem bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Namaste.

Acaba yanlis anlama mi var? sizin vazgecmeniz durumunda kapora iade edilecekse kapora almanin bir esprisi kalmiyor.

Bence kapora vererek ciddi olduğunuzu gösterirsiniz. Kapora almanın vermenin manası budur. Yoksa cebinde 5 kuruş olmayan adam veya akıl saplığı yerinde olmayan bşr adam gitsin ben mercedes alacağım diye sıraya girsin, sadece telefon numarası verip çıksın gitsin klur mu? Ee sonra ne olacak. Sizin için ayırdığımız Aracınız geldi gelin alın dediklerinde ne olacak? Kapora vermek ciddiyet göstergesidir. Ha aracı almaktan vaz geçtim, kaporamın iade edilmesi gerekir. Bakın ihale kanunlarınında da ihaleye girebilmek için bir miktar teminat mektubu yatırılır. Neden? Sokaktan geçen adam da aaa ihale varmış, ben de gideyim demesin diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: gamba

İlgili iki madde bu. Sözle üstüne basa basa ve ekteki yazıyla vazgeçerseniz araç satılınca paranızı geri alırsınız dendi açık ve net. Okumadan imzalamadık tabii ki ve bu maddeye güvendik. Aracı hemen başkasına sattılar bile. Paraları ceplerinde.

Siz yine bir avukata tanışın belki de danıştıniz bilmiyorum ancak aracın satışı gerçekleşene kadar verilen kaporaları tutacaklarını yazmışlar. Yılların koskoca mercedes bayisi bu maddeyi illa ki bir hukuki temele dayandırmıştır diye tahmin ediyorum.

• Mobilyada kdv yüzde 18den yüzde 8e düştüğünde yaptım aynısını. Fatura kesilmemişti kdv indirimi geldi. %10luk farkı geri istiyorum dedim nakit veremeyiz mağazadan ürün alın dediler. Mağaza içine girdim 2 sesli konuştum birkaç müşteri ürküttüm 10dk sonra paramı iade ettiler.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.