Şimdi Ara

Menisküs Yırtığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bundan 2 sene önce bağdaş kurmuş otururken dizime bir çivi çakılmışcasına sancısıyla kendimi kıvranır halde buldum. Doktora gittim menüsküs yırtığı ve tek çare de ameliyat dedi. Çevremden de duyuyorum; ameliyat olunca eskisi gibi olmuyor falandı filandı, anlayacağınız kafam bir hayli karışık. 2 senedir bu şekilde herhangi bir iyileşme olmuş mudur, bu hastalığı atlatmış biri var ise yardımlarını bekliyorum.
     Menisküs Yırtığı
     Menisküs Yırtığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wrirector -- 6 Mayıs 2016; 21:29:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ------
    Bu mesaja eklenen görseller:

Menisküs Yırtığı

• Güncel.

• Hocam diz çok iyi durumda değil haberiniz olsun iyi bir doktora gidin ameliyat olun diyemem ama iyi bir fizyo terapi lazım

• Entüisyonist kullanıcısına yanıt
    Durum vahim sanırım. Tam teşekküllü bir hastaneye gitmek gerek o zaman. Teşekkür ederim tavsiyeniz için.

• Menisküs futboldu hastalığıdır. Ameliyat olup 3 ay sonra eskisi gibi futbol oynayanda var futbol hayatı bitende. O tamamen yırtığın yeri, büyüklüğü ve ilgilenecek hekime bağlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jetzt Oder Nie

Durum vahim sanırım. Tam teşekküllü bir hastaneye gitmek gerek o zaman. Teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Hocam sizi korkutmak istemedim ama şuana kadar okuduğum en kötü rapor belki ben yanlış yorumluyorumdur ama dizi nasıl bubhale getirdiniz anlayamadım. Bu kadar çok yırtıkli bir diz raporu okumadim ben hekim değilim belki yazanlar basittir ama orada ben hasta olarak çok iyi şeyler gormedim hocam vakit kaybetmeyin ve ehil ellere gidin ameliyat çözüm değil dizinizi kuvvetlendirmeniz lazım psikolojik olarak sağlam durmaya çalışın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Omuz Sakatlığı Kortizon iğne
    5 yıl önce açıldı
    KÖPRÜCÜK KEMİĞİ KIRIĞI
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Desteğiniz için teşekkür ederim en kısa zamanda tecrübeli bir doktora gideceğim.
  • Ufak tavsiyeler vereyim dizi bükmek kıvırmak bağdaş kurmak yok merdiven bile çıkmayın inmek sorun olmaz muhtemelen dize yüklenmek yasak kuvvetlendirin dizinizi yattığınız yerden birşey kaldırmak yok bunlara muhakkak uyun

Dediklerinizi dizim ilk kitlendiğinden beri yapamıyorum, yapmıyorum. Ama merdiven konusunda eski binada oturuyorum ve 5.kat o yüzden çıkmak zorundayım. Tavsiyeleriniz için tekrardan teşekkür ederim en kısa sürede farklı bir doktora gideceğim.
  • Merhaba benim sol dizimde menisküs yırtığı var ameliyat olmazsam sakat mı kalırım ileride? korkutuyor beni.
  • menisküs kıkırdağında kanlanma olmadığı için iyileşme olmaz.

eskiden hemen cerrahi müdahale ile yırtık kısmı kesip alıyorlardı, ama yarardan daha fazla zarar getirdiği ortaya çıktı. çünkü iki kemiğin arasında kalan kıkırdak çıkarıldığı zaman kemikler birbirine dokunmakta ve hareket anında aşınmaya sebebiyet veriyorlar ve ilerleyen yıllarda kireçlenmeye sebebiyet veriyor

zorlanmadığı sürece ilerleyici bir rahatsızlık değildir. dayanılmaz hale gelmeden cerrahi müdahale doğru değildir.

futbolcuların hemen cerrahi müdahaleye başvurdukları doğru. size de milyon dolar vereceklerse siz de hemen başvurun.
  • Hocam yarin film cektirecegim benimkinide yorumlarmisiniz @Entüisyonist

Konu sahibi arkadaş siz ne yaptinoz ameliyat oldunuzmu ?

Benim bu illet başlayalı 1 hafta oldu. Yürürken sıkıntı oluyor hele merdiven inmek işkence haline geldi.

Tecrubeli arkadaşlar yorumlarinizi esirgemeyin lütfen

• ONUR_345241 kullanıcısına yanıt
    İlk zamanlarda dediğiniz sorunlar bende de oluyordu merdiven çıkmak olsun, bağdaş kurmak, ki ben bir de uyurken dizlerimi çekerim o zamanlar nasıl bir acı verdiğini siz tahmin edin. Ameliyat durumuna gelecek olursak; olmadım ve olmayı da düşünmüyorum şahsen şuan günlük yaşamıma bir etki etmiyor ki siz düşünün açtığım konunun varlığını bile unutmuşum. Umarım sonuçlarınız iyi çıkar ve cerrahi müdahaleye ihtiyaç duymazsınız. Umarım sağlıklı yıllar geçirirsiniz. Geçmiş olsun.

• Bende yıpranma var neden ayakta çok durmaktan +12 saat ayakta durmak bacaklarımı dizlerimi iflas ettirdi sakın ola sağlığınızı bozcak işe girmeyin hatta çalışmayın.

Benim dizimden sıkıntım ayakta duramamak hatta sol bacağımı yere sağlam basamıyorumdum gittim MR çekildim sonuç yıpranma çıktı 1.derece dejenerasyon hafif bir şey normalde lakin hissedilen ağır sıkıntı orda.

2 hafta fizik tedavi egzersiz , 1 ay boyunca buz günde 10-15 dakika 6-7 ay ise ağırlıkla beraber(dumbell ve ağırlık plakasıyla bacak kalf çalışmak) bunun sonucunda diz ve bacaklarım iyi duruma geldi lakin bırakıp tekrar işe girince sonuç aynı sol bacağım ve dizim iptal eskiye dönmesine az kaldı.

Bunun çaresi gün içinde ayakta az durmak maksimum 2-2 saat.

• CR7_35 kullanıcısına yanıt

Hocam calf mi quadriceps mi çalıştırıyorlar

• ultrAslan-BH U kullanıcısına yanıt

Bacak halen daha çalışıyorum diz ağrılarım geçti bendeki menisküs ağrısı dizimib ortasının içinin ağrımasıydı.

Sumo squat

Squat

Calf

Leg Curl

2x20 şeklinde yaptım bacak ve kalflar hacimlendi kullandığım ağırlıklar 10 kg dumbell kondisyon içinde faydalı bu yürüme ve koşmada yorulmadığımı ciddi kuvvet artışı olmuştu eskiye oranla bacak çalışma iyi bi şey bana zevkli geliyor.

• CR7_35 kullanıcısına yanıt
    Bende 2. Derece dejenerasyon var, fizik tedaviye başladım ama normalde ayırmadığı kadar acımaya ve ağrımaya başladı, anlamadm.

Quadriceps çalıştırıyorlar bana

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.