Şimdi Ara

Mental Olarak Güçlü Olmayan İnsanların Yapmadığı 10 Şey,Derecenizi Yükseltmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
3
Favori
2.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle bu kendi yazım değil bir çeviridir arkadaşlar orjinali reddittedir ve bir kaç kendi düşüncemi de ekledim eğer tam orjinalini görmek istiyorsanız şuradan ulaşabilirsiniz.. Çok fazla insanın kötü oyuncular yüzünden kaybettiği hakkında konu açtıklarını görüyorum. Redditte gördüğümde hoşuma giden bir başlıktı. Çevirerek size de yardımcı olmasını istedim. Her ne kadar LoL başlığı altında açılmış olsa da hayatınızda da kullanabileceğiniz tavsiyeler mevcut.

http://www.lifehack.org/articles/communication/13-things-mentally-strong-people-dont.html sayfasından bir makale okudum ve kopyalayıp yapıştırarak buraya taşıdım. Çünkü gayet League of Legends'a da uyuyordu. Bi kaç kelime üzerinde değişiklik yaptım ve genel olarak mental anlamda güçlü insanların hayatlarında neler yapmadığını yazmaya çalıştım.

Mental olarak güçlü insanların yapmadığı 10 şey

1. Kendileri için üzülerek vakit kaybetmezler Mental olarak güçlü insanlar oturup yaptıkları hatalara veya oyun içinde diğer insanların ona nasıl davrandığına üzülmezler. Bunun yerine, sorumluluk alırlar ve LoL'ün her zaman kolay ve adil olmadığını anlayışla karşılarlar.

2. Değişikliklerden korkmazlar Mental olarak güçlü olan insanlar değişikliklerden kaçmaya çalışmazlar.

3. Kontrol edemeyeceği şeyler üzerinde enerji harcamaktan kaçınırlar Mental açıdan güçlü bir insanın başkaları hakkında hayıflandığını göremezsiniz çünkü onlar zaten kontrolleri dışındadır. Bunun yerine oyun içinde kontrol edebilecekleri şeylere yoğunlaşırlar ve bazen farkederler ki değiştirebilecekleri tek şey diğer insanlara olan davranışlarıdır.

4. Herkesi memnun etmek için endişelenmezler Herkesi her zaman mutlu ve memnun edemediğinin farkındalardır. Bu yüzden gerektiği zaman hayır demeyi ve gerektiği gibi konuşmasını bilirler. Ancak yaptıkları şey diğer insanları mutsuz ediyorsa bununla başa çıkmasını bilirler.

5. Hesaplanmış riskleri almaktan çekinmezler Aptalca ya da pervasız riskler almazlar ama daha önceden riskleri düşünülmüş bir hareketi yapmaktan çekinmezler. Büyük bir karar almadan önce artıları ve eksilerini hesaplarlar. Olabilecek tüm potansiyel kötü şeyleri hesaplayıp alınabilecek bir risk mi yoksa alınmayacak bir risk mi kararlaştırıp ona göre davranırlar. (Çevirmen notu : Örneğin Top Lane'de yeni görülmüş bir nasus jungler var ve dragon bu sırada çıkmış. Ne şans ki takip ettiğiniz karşı red buff da bu sıralarda çıkmış ve nasusun bu redi almakla meşgul olduğunu tahmin ediyorsunuz. Bot lane yerinde olsa bile smite avantajları olmadığı için dragonu almaya çalışmak üstlenebileceğiniz bir risk olabilir)

6. Geçmişe takılıp kalmazlar Mental olarak güçlü insanlar geçmişteki "keşke"lerde boğulmazlar. Farkındalardı ki artık geçmiş geçmiştir ve onlara katabileceği tek şey tecrübedir. İleride aynı hatayı yapmamak üzerine hareket ederler. Geçmişteki kötü tecrübelerini" şu şekilde yapsaydım kesin yenmiştik olm" diyerek zafer fantezileri kurmazlar.

7. Aynı hatayı tekrar tekrar yapmazlar Sorumluluklarının bilincindedirler davranışlarından ve geçmişteki hatalardan ders çıkarırlar. sonuç olarak sürekli aynı hatayı tekrar tekrar yapmazlar. Bunun yerine hayatlarına devam ederler ve gelecekte daha iyi kararlar vermek için uğraşırlar.

8. Başkalarının başarılarını kıskanmazlar Başka summonerların başarılarınıı takdir edebilirler ve içlerinde kin oluşturmazlar. Aksine başarının çok çalışmaktan geldiğini fark ederler ve kendi başarıları için daha fazla çalışmaya başlarlar. Ne zaman karşılarına ya da yanına kendisinden daha iyi bir oyuncu gelirse buna kendini adapte edip ondan bir şeyler öğrenmeye çalışırlar. Alçak gönüllü olup sizden daha iyi olduğu için adamdan nefret etmeyin.

9. İlk başarısızlıklarının ardından pes etmezler Başarısızlığı vazgeçmek için bir neden olarak görmezler. Bunun yerine başarısızlıklarını bir fırsat olarak görüp onu geliştirmek için uğraşırlar. Denemeye devam etmeye ve sonunda doğrusunu yapmaya isteklidirler.

10. Yaptıkları değişikliklerden sonra direk sonuç beklemezler Mental olarak güçlü insanlar anında sonuç beklemezler. Aksine sürekli yeteneklerini geliştirmeye çalışırlar ve gerçek değişikliğin zaman alabileceğinin farkındadırlar.

----- Yazar notları -----

Sadece bu adımları takip ederek mental açıdan güçlü bir insan olacağınızın garantisini kimse veremez, bu adımları uygulamadan da güçlü bir kişiliğiniz olabilir. Demek istediğim bunlar sadece sonuçlarınızı (ve diğer insanların sonuçlarını) değiştirebilecek belli başlı faktörler.

Çok fazla "mental olarak güçlü" lafına takılmayın orjinal metinde onu kullanıyordu ben de değiştirmek istemedim (Çevirme notu : Yerine kullanacak başka bir kelime bulamadığım için direk türkçeye çevirdim biraz abes durmuş olabilir ama demek istediği noktayı anlamışsınızdır umarım. )

----- Yazar notları -----

----- Çevirmen notları -----

Umarım sizin de işinize yarayacak bir konu olur arkadaşlar ve bunu şu açıdan açma gereği duydum forumda -bu tabiri hiç sevmesem de- sonuna "QQ konusu" ekleyerek başlık açan insanları bir türlü anlamıyorum ve forumda o tip konulardan görmek beni rahatsız ediyor açıkcası. Yani başka insanlar tarafından desteklenince yaptıkları hatayı görmezden gelebilecek tipte insanların yanlış anlaşılmasın bu mantıkta hareket etmeye devam ettikleri sürece kendilerini geliştirebileceklerini düşünmüyorum ve kendilerini geliştirmek için bir makale sunuyorum onlara.

----- Çevirmen notları -----

Edit : İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetterNerfLuffy -- 23 Kasım 2013; 23:14:47 >

• Eeee yani?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlindWorrior

Eeee yani?

Sana ne güzel küfredilir biliyor musun?

• quote:

Orijinalden alıntı: M.D. Luffy

quote:

Eeee yani?

Gurcell benim anaokulundan arkadaş seni banlar

• quote:

quote:

Eeee yani?

harbi sağlam edilir.
  • quote:

quote:

quote:

Eeee yani?

Bence ağzıma sağlık diler, üstüne yönetici olurum.

• quote:

Eeee yani?

Blok vorior

• siz bizim cekoslavakyalılastıramadıklarımızdan mısınız gibi olmus baslık
  • quote:

quote:

quote:

Eeee yani?

HE deyin gitsin
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Eeee yani?

Bence ağzıma sağlık diler, üstüne yönetici olurum.

Et qnq dinliyoruz

• Çakramızı açıyoruz...

• BlindWorrior kullanıcısına yanıt
    Küfredince adam olacağını bilsem hiç çekinmem ederim. Ama yok... Ergenliğe girdiğinde üzüleceksin bu yorumu yaptığına.

• İbret aldım cidden.
  • Örnek alınması gereken çok güzel noktalar var

• eline sağlık. Tüm forum okusun. Forumda gördüğüm konular arasında şuana kadar ilk 3 te.
  • BetterNerfLuffy kullanıcısına yanıt
    hocam lolden öte hayat dersi gibi olmuş güzel yazı teşekkürler
  • Bil bakalım ne oldum?

Güzel paylaşım okudum hepsini "Bay Vampir Ve Yaşayan Ölüler " ailecek takip ediyoruz yeni sezon ne zaman gelir?
  • quote:

Eeee yani?

Böyle şeyler yapınca cool olmuyorsun bu1
    15yaşındayım bunu biliyorlar ama trollemiyorumbu2
    Şimdi bana laf atıcaksınki olmayan cool havan bitmesin bu3
    beni şikayet edebilirsin ama faydası olmazbu 4
    bu yazıyı okuduktan sonra beni bloklıcaksın ama ben seni blokladım bile by. Blogunu açıp mesajına bakmam merak etme cool adam

• Güzel çeviri. Bi' maçı kaybettiği zaman geriye dönüp baktığında takıma bok atmak yerine "Orda X hareketini yapsaydım veya yapmasaydım kazanabilirdik, bir dahakine yapıcam veya yapmıcam." diyebilen birisi vasıflı oyuncudur.
  • quote:

quote:

Eeee yani?

+sonsuz.
    iqhell
    blokworrior falan baya vurmuşlar öldürmüşler çocuğu elinize sağlık.

konuya gelirsek çok güzel yazmış kim yazdıysa seninde eline sağlık güzel çevirmişsin. herkes okumalı bence.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.