Şimdi Ara

Mental ray & png

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, 3ds max mental ray ile aldığım renderda problem yok renkler falan istediğim gibi fakat kaydettiğim resim dosyasını web sitesinde kullanmak istediğimde tarayıcıda parlak gözüküyor.
    Resimi ekliyorum daha iyi anlaşılacaktır. Normal gözüken resmin tarayıcda (chrome, explorer yandex) görüntüsüdür.
    Neden kaynaklanıyor olabilir?

Mental ray & png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevenler12 -- 26 Ocak 2014; 19:03:38 >

• Daha önce 3ds max de aldığım render çıktıda farklı gözüküyodu renk düzeni ile alakalı bir durumdu. Bu şekilde çözmüştüm. Ama tarayıcıda hiç rastlamadım. Renderi photshop veya benzeri bir resim düzenleme programına attığında sonuç aynımı oluyor ?
  • IOserI I kullanıcısına yanıt
    photshop'a attığımda problem yok ama kaydetmek istediğimde parlak gözüküyor. Windows resim görüntüleyicide açtığım zamanda parlak gözüküyor. bende anlam veremedim. saatlerdir uğraşıyorum ama bi sonuca varamadım maalesef
  • Dostum render penceresinde render sahnesini jpg olarak kayıt ederken alt ta overide adlı yer var orayı seç öyle kaydet umarım yanlış anlamamışımdır sorunu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • niirvana kullanıcısına yanıt
    onuda denedim kardeşim ama bu seferde renkleri çok koyu yapıyor. render penceresinde gördüğümü kaydettiğim zaman hiç sorun yaşamadım bu güne kadar ama şuan neler olduğunu anlamakta zorluk çekiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevenler12

onuda denedim kardeşim ama bu seferde renkleri çok koyu yapıyor. render penceresinde gördüğümü kaydettiğim zaman hiç sorun yaşamadım bu güne kadar ama şuan neler olduğunu anlamakta zorluk çekiyorum :)

3dsmaxda yenisin sanırım mental ray yerine vry material kullansan daha iyi bir sonuç alırsın. renkler koyu oluyorsa objenin rengiyle oyna biraz. Sorunun hala devam ediyorsa bana mesaj atabilir yadahttp://www.tr3d.com forum bölümünde konu açabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: niirvana

quote:

Orijinalden alıntı: sevenler12

3dsmaxda yenisin sanırım mental ray yerine vry material kullansan daha iyi bir sonuç alırsın. renkler koyu oluyorsa objenin rengiyle oyna biraz. Sorunun hala devam ediyorsa bana mesaj atabilir yadahttp://www.tr3d.com forum bölümünde konu açabilirsin.

yok kardeşim 3 senedir kullanıyorum max'i ama ilk defa başıma böyle birşey geldi. pc'de tv'de vs. normal olarak görünen resim tarayıcıda neden böyle bir sorun yaptı anlayamadım. baştan kontrol ediyorum şimdi halletcez inş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amazing Spider Man 2 Video Game
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Max bazen insanın sinirlerini zorluyor cidden kolay gelsin halledersin inşallah.

• Farklı bir sahne yaratıp onda kaydetmeyi dene. Eğer sorun olmazsa aynı materyaller ile tekrar kaydetmeyi dene. Gene sorun olmazsa bu sefer ışığa bak. Sanırım export ile ilgili bir problem var gibi duruyor. Render element dene birde belkide son katman sorun yaratıyodur onu photoshopta silersin.
  • arkadaşlar ne kadar boş yorum yapmışsınız kardeşim gamma ayarını ve output render 2.2 yap renderde ne görüntü alıyosan save yapıncada aynısı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3DMystic

arkadaşlar ne kadar boş yorum yapmışsınız kardeşim gamma ayarını ve output render 2.2 yap renderde ne görüntü alıyosan save yapıncada aynısı olur

gamma ve output render ayarları zaten 2.2 dostum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.