Şimdi Ara

Macos ve External 2K Display Blurry/Fuzzy Text

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

M1 Macbook kullanan ve 2K monitor bağlayanlar var mı? Elimde 2 x 2K LG Ultragear monitorler var ve TypeC-DisplayPort ve HDMI üzerinden bunları bağlamaktayım. Fakat macos textleri düzgün scale edemiyor ve dikkatli bakılınca bozuk olduğu görülüyor. Windows ve Ubuntu da bu problemleri yaşamamaktayım gayet güzel scale etmekte.

Yabancı forumları arastırdım, 3rd app önermişler fakat bunlar arka planda sanal bir desktop olusturuyor, ben native bir çözüm arıyorum. AppleFontSmoothing ayarları ile de oynadım, 0 a getirdim fakat bu seferde bazı yerler yine cok cılız ve sorun tamamiyle giderilmiyor.

Öğrendiğim kadarıyla 4K monitor ya da Apple monitorler dısında apple'ın scaling algoritması düzgün calısmıyormuş artık.

Acabu bununla ilgili bir güncelleme gelir mi? Kullanan arkadaşlar var mı? Alışıyor musunuz :)

• Bu scale işi ve harici monitörlerde yaşadığım sorunlar zaten macbook'dan tekrar Windows'a dönüş sebebim oldu.

Macbook için gerçekten retina ve effektif bir harici çözüm için alabileceğiniz iki monitör var. Bunların dışında text olarak ben hiçbir ebat ve markadan istediğim sonucu alamadım. 4k 23" ve 5k 27" olanlar. 23" zaten küçük olacağı için hiç düşünmedim. 5k ise deli para. LG dışında da alternatif yok gibi zaten.

27" 4k monitörümde alabildiğim en iyi sonuç "Look like 1080p" ile oluyordu. O da tahmin edersiniz çözüm değil. Tüm elementler fontlar dev boyutlarda.. 2560*1440 gibi olan ayar kötü görünüyordu. Velhasıl olmadı.

Şimdi Windows 11'de aynı monitörde jilet gibi fontlar görüyorum. Safarinin Web render etmesi bile kötüydü harici monitörde. Herşey böyle blur'lu gibi.. Ayrıca uyku-uyanma sorunlarına hiç girmeyeyim.

Harici monitör işi macbook'da ve macos'da sorun. Daha kapağı kapatmadan dahili ekranı kapat bile yapamıyor. Kapak açık kalsın, cihaz hava alsın ama ekranı kapatayım. Yoook. Olmaz....

• Reason kullanıcısına yanıt

kesinlikle öyle, bende native ubuntu desteği gelsin direk kuracağım olmadı elden cıkarmayı bile düşünüyorum artık, alternatif güzel portable ve güçlü bir makine bulursam.

kendi başına kullanırsan çok iyi makine eyvallah, ama işin içine başka bir element girerse kesinlikle düzgün çalışmıyor, adamlar desteklemiyor. soğuma sebebi resmen.

• ben 2k-120hz olarak ınca marka TYPE-C TO DP kablo ile sorunsuz kullanıyorum. bahsettiğiniz sorunları teknik anlamda bilmiyorum ancak textlerde vs bir sorunlu görünüme rastgelmedim. hdmi da 30hz (4k)- 60hz(FHD) olarak kullanılıyor ve doğal olarak HDMI nın dezavantajları oluşuyor.

edit; monitör takılı iken macbook 'un kapağını kapatmazsam daha bulanık ve tam oturmayan bir görüntü ile karşılaşıyorum ancak kablo takılı iken macbook 'Un kapağını tamamen kapattığımda kendi ekranı devre dışı kalarak daha net ve kristal bir görüntü alıyorum :) denemenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byturkuaz -- 20 Şubat 2022; 18:29:11 >
  • byturkuaz kullanıcısına yanıt

bende bu sekilde kullanıyorum, clamshell mi ne diyorlardı adına, cogu zaman kapalı, baska ekstra bir ayar yaptınız mı acaba? bende biri 144hz diğeri 100hz olarak görüntü alabiliyorum, fakat bariz bir text problemi var, sizden rica etsem bi kac ekrandan screenshot atabilir misiniz? DH olur eksi olur telegram vs olur.

edit: gözümden kacmıs, sizin monitorunuz 4k sanırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SecurityMJ -- 21 Şubat 2022; 12:29:16 >
  • SecurityMJ kullanıcısına yanıt
    Bir kaç saate ben görüntü çekerim , 2k da var sorun degil denerim hepsini

edit, nazar değdi macbook'a şuan açılmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byturkuaz -- 23 Şubat 2022; 21:59:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.