Şimdi Ara

(Resimli inceleme)xbox360 720p,1080i,1080p,hdmi color space,display reference?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
7.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar nettede cok arastirdim ama bu konuda herkesin farklı bir gorusu var. Birde sizin tecrubelerinizden faydalanmak istedim. 32" 1080p destekleyen bir lcd de xbox in display ayari nasil olmali? Oyunlar 720p destekledigi icin xbox 720p ye ayarlanmali 1080p upscaling isini tv ye mi birakmali ve ya xbox i 1080p ye ayarlayip upscaling isini xbox a mi birakmali? Mantiken 720p ve 1080p arasinda goruntude bir fark olmamasi lazim cunku oyunlar 720p. Ama eger 1080p de oynayan arkadaslar dikkat ettiyse dead rising oyununun 1080p de grafik problemleri ortaya cikarmasi var o yuzden dead rising 720p de oynanabiliniyor sorunsuz. Siz 720p ye 1080p konusunda ne dersiniz? Bir baska sorum ise 50-60hz ayari. Hdmi dan bagladigim zaman boyle bir ayar goremiyorum ama cozunurluk degistirmek istedigim zaman 50hz de test edilecek diye bir ibare cikiyor, 60hz le ilgili bir bilgi yok hdmi la bagladigim zaman. Component le bagladigim zaman ise bu secim cikiyor. Oblivion hdmi dan sorunsuz calistirdigina gore heralde 50-60hz gibi ayirim yok hdmi da. Paylasimlarinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyalFlush -- 15 Şubat 2009; 0:02:25 >

• Birde tabi hdmi color space ayarlari var ondada hdtv lerde YCbCr709 ayari ozellikle oneriliyor. Ben auto ya ayarladim, YCbCr709 denemedim deneyen varmi? Bir baska secenekte reference level ayarlarinda, burda expanded imi yoksa standard imi secmeliyiz? Cok kafa karistirici ayarlar bunlar, benim gibi en iyi performansi almak isteyen kullanicilar icin cok can sıkıcı 2 tane ayni tv, xbox ve oyunla ancak farklari anlarim gibi, bi ona degistir sonra digerine degistir yapinca fark anlasilmiyor...
  • Güzel konu arkadaşlar,renk ayarlarımızı ve kullandığımız arabirim(kabloyu)paylaşalım...

HDMI-auto standart ta kullanıyorum

40A756
  • hdmi - 1080p (sorun yarattigi icin sadece dead rising de 720p)
    auto - expanded kullaniyorum. Simdi hepsini tek tek deneyip resimlerini cekmeye calisacagim ama fotograf makinem okadar kaliteli degil fark anlasilmayabilir

toshiba 32xv500p

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyalFlush -- 14 Şubat 2009; 21:40:30 >
  • Geçenlerde bende kafayı taktım bu ayarlara, yabancı forumlarda da baya araştırdım her kafadan ayrı ses çıkıyor. HDMI'dan 1080p olarak kullanıyorum, reference levels stantard, hdmi color space ise RGB'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 14 Şubat 2009; 21:41:56 >

• bu resimler yanlis hatirlamiyorsam vga baglantisindan. Cunku vga baglantisinda bukadar fark ediyor sadece bu ayarlar. hdmi da bukadar olacagini sanmiyorum.
  • Evet VGA bağlantısındanmış, dikkat etmemişim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB DEN HDR 4K içerik oynamak
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fotograf makinem cok kotu oldugu icinmidir bilinmez her turlu ayarin fotosunu cektim fakat bir fark goremedim. Gozlede baktigimda yine dikkatimi ceken bir fark olmadi. Bu arada oyunda gunes gidip geliyor aciklik koyuluklar ondan. Birde simdi farkına vardim tam bu koydeki tipler turkce konusuyor...cok guldum duyunca...

720p expanded auto

720p standard auto

1080p standard auto

1080p expanded auto

1080p expanded YCbCr709

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyalFlush -- 14 Şubat 2009; 22:35:34 >

• Expanded daha iyi gibi duruyo sanki...
  • Expanded'de siyah yerler daha karanlık gözüküyor Standard'a nazaran.
  • Yani 720p 1080p ile auto YCbCr709 arasinda bir fark goremedim. Expanded da evet cok az daha siyah duruyor olabilir. Ama benim fikrim 1080p destekleyen bir tv niz olsa bile goruntude fark olmadigini dusunerek 720p kullanmanin xbox in daha hayrina olacagini dusundum. Cunku upscale yapmaya zorlayarak aleti yormanin anlami yok goruntu ayni oldugu surece. Tabi muhendis arkadaslar bu konuda daha iyi yorum yapabilir, 720p kullanmakla xbox tan 1080p upscale yapmak arasinda gpu nun veya cpu nun daha fazla calismasinin veya isinmasinin alakasi var midir?
  • bu YCbCr709 bende yok orj hdmi kablo kullanıorm fakat 22'monitörde kullanıorm o yüzdenmi yok?
  • quote:

Orjinalden alıntı: F@ruk

Expanded'de siyah yerler daha karanlık gözüküyor Standard'a nazaran.

daha iyi işte,değil mi?
  • Tabi daha iyi ama bazı oyunlarda o siyah yerler zifiri karanlık olabiliyor expanded seçildiğinde.
  • ya beyler bende o p olayından yok ya bende 1680 e 1050 kullanıyorum bunun gibi seçenekler var ? ben en güzel verimi aynı çözünürlükte alırım ?
  • Bende şu 2200w de bi türlü kendime uygun görüntüyü yakalayamadım deliricüüüm çok şey mi bekliyorum bu monitörden nedir
  • Resimli inceleme güzel olmuş
  • Arkadaslar diger xbox kullanicilarininda hdmi color space, display reference ve cozunurluk ayarlarını ve tecrubelerini bekliyoruz.
  • Ben benq x2200w monitör kullanıyorum bu başlığı gördükten sonra xboxta expanded 1080i olarak ayarladım görüntüyü.Öncekinden daha güzel geldi gözüme ışık ve renk dağılımı.Ancak maalesef fotoraf makinesi olmadığı için paylaşamucüüüm ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: F@ruk

Tabi daha iyi ama bazı oyunlarda o siyah yerler zifiri karanlık olabiliyor expanded seçildiğinde.

evt bu cok sorun oluyor bazen.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.