1080p tv kullanıyorsanız kesinlikle xbox i 1080p ye ayarlayın sebebide tv nız 1.1 pikselmappig i 1920.1080 çöznürlüğünde yaptığından görüntüyü daha pürüzsüz gösterecektir . xbox 360 i 1080p ye alınca daha fazla ısınacağı konusu bence saçmalık sonuçta oyun 720p vede sadece xbox 360 gönderdiği görüntüyü 1080p üzerinden açıyor yani 1080p yapmıyor gerçektende 1920.1080p çözünürlüğüne gelseydi o zaman dediğiniz doğruydu .
Hocam merak ettiğin şeylere çözüm buldun mu acaba?Bende bir türlü HDMI da 50hz in üstüne çıkamıyorum.
1080i 'ye kadar destekliyor bendeki. 720p ve 1080i'yi birkaç oyunda ayrı ayrı denedim. Her oyunda 720p daha iyi gözüküyor. 1080i modunda keskinlik gidiyor ve daha mat bir görüntü geliyor. O yüzden benim durumumda kesinlikle 720p.
Bende 1080p expanded Auto kullanıyorum diger alttaki ozellikleride enabled yapıyorum goruntu guzel. Ama yukardaki assasain creed goruntulerine baktımda 720p extanded olan daha iyidi sanki tv ye demi baglımıdırki acaba secilen ozellikler. Bendeki LG LH4000 full hd
Ben de Full HD Acer H243H a geçtim. Ayarları; 1080p, Expanded ve YCbCr709' da tutuyorum. Expanded dışı hiçbir ekranda görüntü hoşma gitmiyor zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: SAVIAR
Ben de Full HD Acer H243H a geçtim. Ayarları; 1080p, Expanded ve YCbCr709' da tutuyorum. Expanded dışı hiçbir ekranda görüntü hoşma gitmiyor zaten.
aynı monitörleri kullanıyoruz hocam,memnun musunu peki ?
quote:
Orijinalden alıntı: aLpeR^SaGo
quote:
Oldukça memnunum. Piyasadaki tüm modelleri görmüş incelemiş biri olarak bu seçimi yaptım. Kısmetse Ocak' a doğru 32" e geçmeyi düşünüyorum elbette.
YCBCR 709 yerine auto yapmakla ne degisiyo o sisteme gore kendi ayarlıyo diye yazıoyodu da
quote:
Orijinalden alıntı: kes123kin
YCBCR 709 yerine auto yapmakla ne degisiyo o sisteme gore kendi ayarlıyo diye yazıoyodu da
Bunu bende merak ediyorum.Bilen varsa açıklayabilir mi?Auto ve YCBCR709 arasında ne fark var?
Bende 720p seçince AA eksikliği oluyor, o yüzden 1080i kullanabiliyorum. Aslında HD LCD'ler için en iyi çözünürlük 768p ama malesef bu çözünürlüğü seçebilen insan sayısı çok az. Diğer ayarlar autoda. Tv bu arada Toshiba 32AV500P
-----------off topic-------------- Bugün teknosada PS3 ve PES10 oynadım, monitör SONY LCD idi ve grafik kalitesi iğrençti. Hele gamepadler için söyleyecek söz bulamıyorum. Kim ne derse desin Bu ban dalgası sebebiyle PS3'e geçecek olanlar çok şey kaybedecek bence. PS3'ün görüntü kalitesi X360'dan oldukça kötü. -----------off topic--------------
lcd tv hd ready ise 1080i sinyal kabul etse dahi 720'de kullanılması daha mantıklı. eğer fullhd tv varsa tabiki 1080p diyorum. panelin gerçek çözünürlüğü neyse ona en yakın çözünürlükte kullanmak en mantıklısı. ben 720p'de daha fazla kırılma hissettim sanki 1080p'de xbox şekillerin kenarlarındaki tırtıkları daha azaltmaya çalışarak fullhd 'ye upscale yapmaya çalışıyor. renk scalası benimkinde de auto'da, YCBCR709 olayını bende merak ettim bi deneyeceğim.
şu standart intermediate expandedi söyleyeyim bende zamanında araştırmıştım expanded kullanıyorum. standartta beyaz tonları hakim, intermediatte beyaz ve siyah tonları dengeli, expandedde ise siyah tonları hakim aralarında başka bi fark yok, bende 720p kullanıyorum çünkü hdready
quote:
quote:
quote:
Oldukça memnunum. Piyasadaki tüm modelleri görmüş incelemiş biri olarak bu seçimi yaptım. Kısmetse Ocak' a doğru 32" e geçmeyi düşünüyorum elbette.
benimde almadan önce tereddütlerim vardı ama kullandıktan sonra tamamen memnun kaldım :) kullandıgınız ayarları paylasabilir misiniz acaba ? farklılıklar varmı görmek isteerim..
Bende 22" Hanns-g Hg216 ( Galiba böyleydi ismi ) var, 720p yaptığım zaman görüntü gerçekten güzel durmuyor, yakından bakılldığı zaman Bariz belli oluyor. 1080i 'de çok daha güzel bi görüntü alıyorum..
Aslında Foruma sormak istediğim ve merak ettiğim şey şudur , bazıları 1080i'nin 720 p ye göre daha kötü olduğu yönünde.. Acaba bu doğrumudur yoksa Mönitör ve Tv Farklılığı yüzündenmidir??
quote:
quote:
quote:
quote:
benimde almadan önce tereddütlerim vardı ama kullandıktan sonra tamamen memnun kaldım :) kullandıgınız ayarları paylasabilir misiniz acaba ? farklılıklar varmı görmek isteerim..
En beğendiğim yanlarından biri de Samsung' dai gibi 50 tane ayar yapmamın gerekmemesi. e menüsünden görüntüyü seçip ayarlardan ACM yi on yapmanız yeterli. 40000:1 kontrast karşınızda.
Bende hdmi kablo ile 1080P-Auto yapıyorum çok iyi bence
Hdmi 1080p Auto kullanıyorum.1080p kullanıyorum çünkü psikolojik olarak daha iyi hissediyorum kendimi.Başka bir nedeni yok :D 32'' Toshiba bu arada tv.
Beyler 1080p de ana menüde hafif bir titreşim var sanki. 720p ye alınca bu düzeliyor. Siz de fark ettiniz mi?
en son kimler ne kullaniyor ben test ettim kendi tv imde 1080p HDMİ Expanded YCBCR709
en iyi suan boyle TV philips 32' 32pfl7623d
Bendede philips LCD HD ready tv var dün HDMI dan bağladım . İlk alan wake i açtım ayarsız oyun çok mattı . Sonra Ayaları sırasıyla şöyle yaptım : 1080 i , enabled , expanded , YCCR709 ve oyunda gerçekten % 30 % 40 lara varan netlik ve keskinlik oranları arttı gerçek hd kalitesine ulaştı diyebilirim. Fakat umarım bu ayarlar makinayı fazla zorlamaz veya ısındırmaz