Benim problemım menunun uzerıne gelınce backgrnd u değiştirmesi sırasında yavaslıktan kaynaklanan beyaz arkaplan, ılk resım ıle ıkıncı arasında kısa bır sure beyaz arkaplan gozukuyor buda herseyı berbat edıyor... preload olayını dusundum ama tam olarak nasıl yapılacagını ve yararlı olup olmayacagını bılmıyorum... yardımcı olursanız sevınırım...
silinerek geçiş yapabilirsin daha estetik olur beyazlık farkedilmez bu adresteki gibi geçiş istiyosan verebilirimwww.denizlirehberi.net.tc
Bilemiyorum faydası olurmu ama . mesela 1.jpg ken 2.jpg oluyorsa. Sayfanın herhangi bir yerine 2.jpg i 1e-1e pixel boyutta koy yuklesin sayfa acılırken ve TEMP icinde bulundugu icin üzerine geldiğinde yeniden yükleme ihtiyacı duymaz browser.
resmi baska bır noktaya yukledım, fakat bı rdeğişiklik olmadı... preload yaptım java ile ama gene başarısz oldum...
<script> function yukle(); { resim=new image; resim=src="images/resim.jpg"; } </script>
<body onload="yukle()"> ...
gibi birşey daha yaptım, OLMADI
sitenin gorunusunu acayıp bozuyor... lutfen yardımcı olun...
quote:
Orjinalden alıntı: kaplan.h
silinerek geçiş yapabilirsin daha estetik olur beyazlık farkedilmez bu adresteki gibi geçiş istiyosan verebilirimwww.denizlirehberi.net.tc
paylaşırsan sevinirim
quote:
Orjinalden alıntı: kralhit.com
Bilemiyorum faydası olurmu ama . mesela 1.jpg ken 2.jpg oluyorsa. Sayfanın herhangi bir yerine 2.jpg i 1e-1e pixel boyutta koy yuklesin sayfa acılırken ve TEMP icinde bulundugu icin üzerine geldiğinde yeniden yükleme ihtiyacı duymaz browser.
evet arkadaşın dediği gibi olur ama senin kodlarla uğraşmana gerek yok eğer dreamweaver kullanıyosan
window>behaivors a tıkla sonra sayfada duran resmin üzerine tıkla behaivors menusunden (+) ya tıkla ordan
swap imageyi seç sonra mouseyle üzerine gelince olacağı resmi seç olur .. eğer o beyaz geçişide kaldırmak istiyosan kralhit'in
dediği gibi 2. swapladığın resmi sayfanın herhangi bi yerinde 1x1 lik açtırman yeterli olur..