Şimdi Ara

Merakla beklenen AMD Ryzen 7 9800X3D için tarih verildi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    İşlemci'ye her türlü bağımlı olacaksın. Oyun dediğin sadece görüntüden oluşmuyor. Belki de binlerce veri seti oyun çalışırken anlık olarak işleniyor. NPC'ler, bunların yapay zekası. Arkaplanda olan senkronizasyon.

• berkayjan kullanıcısına yanıt

İşlemci yapay zeka ve fizik hesaplamalarında kullanılır deniliyor, bu istenirse GPU'ya da yaptırılabilir kullanılan yazılıma bağlı aslında. İşlemci oyun ön yükleme ve oyun içi sahneye göre bellek SSD klavye mouse gibi kontrolcüleri yönetir, çoklu iş parçacıkları sayesinde bu işleri daha kolay yapar.

Oyunlar tamamen GPU'yu kullanılır demek yanlış olur, GPU sadece grafiksel hesaplamalardan sorumludur. Sistem belleği de oyunlarda ön yükleme esnasında geçici olarak görev yapar, günümüzde 16 GB seviyelerini zorlamasından da anlaşılabilir kolayca. Yani sonuç olarak CPU'ya her zaman ihtiyaç olacaktır, zaten adı üstünde merkezi işlem birimi ekran kartının takılı olduğu pciex, anakart üzerindeki herşeyi denetlemeden sorumludur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 14 Ekim 2024; 10:43:51 >
  • 9800X3D çıkışı ile 7800X3D işlemcilerin fiyatlarını dahada attıracak , aralarında oyun fps farkı min olcak .

• Ben fiyat avantajına bakıyorum, aynı güçte intel ile mesela 14400 fiyat perf olarak hangi model yarışabilir? ryzen 3ler varken çok avantajlı idi fiyatta şimdi sanki değil gibi..

• merhaba ben işlemci alma arefesindeyim 7800x3d alacaktım fakat bunu görünce fiyatına göre haraket edecem sizce oyunlarda çok fark atarmı bu işlemci

• 13 ve 14. nesilde problemleri işlemcileri millete bile bile satan ve işlemcilerde sorun çıkana kadar bilmeze yatan yüceler yücesi İntel'den tokat yiyen fanboylar şimdi de AMD'den 90003dx modellerinin çıkmasıyla Osmanlı tokadı yemeye hazırlanıyor. Bu kadar vurma AMD millet alışık değil.

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

Söylenti uygulamalarda %20 fark oyunlarda %10 olsa gene de beklemeye değer.Zaten 7800x3d nin fiyatı oldukça artmış 12k civarına geziyordu şuan o fiyatlara yok.

• pc toplama - bilgisayar toplama sihirbazı - nova bilgisayar
    AMD Ryzen 7 9800X3D 4.7-5.2 Ghz, 8 Çekirdek, 104 MB(L2+L3), AM5, 120W İşlemci (CPU Fan YOK)
    https://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9800

çoktan satışa çıkmış bile.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.