|
Bildirim
Blackberry nin klavyesini kullanmayan bilemez. İnanilmazdır. Q10 kullanmıştım çok oldu kullanmayı bırakalı ama hala aklımda nasıl hızlı yazdığım. Hem zamandan tasarruf ettirir o klavye, hem pilden(hem yazılımsal hem donanımsal), hemde rahatlığıyla ön plana çıkar. Tabi biraz daha genç kitleye hitap ediyor mesajlaşma olsun, sosyal içerikler olsun. Hem büyük bir ekranla(en az 4.7 inç) hem de klavyesiyle fark yaratacak bir telefon olabilir. Dediğim gibi kullanmamış olan anlayamaz.
|
Ne yapsın klavyeyi yanında aksesuar olarak mı versin? Klavyeli telefon lan işte. Tasarımı bu. Blackberry klavye demektir. Klavyeye ilgili milyon tane patenti var. Bu iş üzerine yükselmiş bir firma. No klavye no Blackberry. İş, otomasyon verimlilik üzerine ortaya çıkmış bir firmayı artık doğasını sergilediği için eleştirmeyi bırakın. Havaya kurşun sıkıyorsunuz. Ayakta uçakta hatta koşarken bile yazı yazarsın klavyeyle. Sanal klavyeyle yazamazsın. Sanal klavyede yazabilmek için ekrana bakmak zorundasın. Her şeyi sanallaştıran hızlı ve kolay tüketim kültürü bitirdi sektörü. Hepsi birbirine benziyor. basacak düğme yok herşey sanallaştı. Ses açma kapama tuşu bile yok çoğu cihazda.
teknoloji gelişti diye kapı tokmağını dokunmatik ekranla değiştirdiğin gün ben de seni haklı bulacağım. |
Telefonda sürekli bir şeyler yazan biri için en iyi telefon
|
Yakında dizüstü bilgisayarlarda klavye kısmına da ekran koymaya başlayacaklar o zaman bu klavye düşmanı tayfa küfür etmeye başlayacak. Yahu mekanik geri bildirimin yerini hiçbir şey tutmaz. Klavye çağdışı demek çağdışı bir eleştiridir. Klavye işte. Mekanik bir veri giriş paneli. bu panel dokunmatik yapılamaz mı? Ama yapılmıyor. Çünkü klavye bir gereksinimdir. Kaşık çatal gibi. Telefonlarda da tuş ölmemeli. Ölmez zaten. Tuşlu telefonlar hep var olmalı. Analog sistemler hep var olacak. Fiziğin temel kurallarına göre yaşadağımız sürece yer çekimi olduğu sürece klavyeler de mekanik sistemler de hep var olacak. Yoksa geribildirim anlamında sanal işaretlere mahkum kalmak can sıkıcı.
|
Katılmıyorum. İş telefonu veya sosyal medya farketmiyor. Daha önce Blackberry Passport kullanmıştım o da fiziksel klavyeliydi. Onun tadını aldıktan sonra sanal klavyenin ne denli bir eziyet olduğunu insan anlıyor. S ye basarsın A algılar vs gibi bir derdi yok, hızlı yazmak için de birebir. ÜStelik BB'deki fiziksel klavye aynı zamanda dokunmatik özellikler de barındırıyor çeşitli kaydırma hareketleri yapılabiliyor (Android versiyonlarında nasıl bilmiyorum). Ekran da zaten yeterli, kaç kişi film seyrediyor telefon ekranında?
Blackberry neden battı dersen, tamamen kötü yönetimden. Android 7.1 kullanıyorum şu anda ve hergün BlackBerry 10 işletim sistemini çöpe atan o geri zekalı zihniyete sövüyorum. Tek eksiği marketti. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 11 Nisan 2018; 12:54:37 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBB76B0A9 -- 11 Nisan 2018; 0:34:0 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurutulmus Domates -- 11 Nisan 2018; 7:34:09 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|