Şimdi Ara

mercedes 200e yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşalar uzun zamandır temiz sorunsuz e200 mercedeslere bakıyodum bu hafta içi 1993 model 200 e mercedes aldım 200 e alma sebebim kasası ve yürüyeni çok temizdi ayrıca üzerinde yeni nesil motor var 136 bg motorun hatırına arabayı aldım 94/95 model e 200 lerdeki full donanıma sahip.sanruf,8tuş klima elektirikli 4 başlık -4 cam elektirikli ve elektirkli perde deri koltuk vs. şimdi sorunuma geleyim bildiğim kadarıyla 200 e lerde yeni nesil motor bulunmuyor bu araç yeni nesil motor yani 136 bg 16 valf,mercedes ustalarına bu durumu sorduğumda 200 e lerde beyaz karbiratörlü motora sahip ve benim arabnın e200 olduğunu idda ettiler kafam allah bullah oldu.ikinci sorunum ise araçta tek nokta lpg var çekişi haliyle zayıf dün için yıllardır araçlarıma bakan lpg ustama gittim bu araça sıralı sistem takalım ustam dedim, sıralı takarsan sorun yaşayabilceğimi söledi ve şaşırdım ne gibi sorun olur diye sorduğumda üzerinde tek nokta lpg olduğu için sıralıya dönülürse araçta sıkıntılar oalabileceğini söledi, peki ne gibi sıkıntı olur maliyet ne olur derken lafım bitmen 3 bin tl lilk bir paraçdan bahsetti sizce ne yapmalıyım usta bu şekilde kullan dedi ,

2. sıkıntım daha var arakadaşlar belkide en önemlisi bu, bu araçın ruhsatında şaşi ve motor no rakamlarının sonu MÜH le bitiyor yani motor ve şase mühürlü sanırım gümrük çıkışlı yada motor sonradan konuldu desem şasi no da aynı,

yardımlarınızı sabırsılıkla bekliyorum şatışını pazartesi alacam eğer bir sorun varsa araçı iade edecem, ayrıca TRAMERDE araçın kaydı çıkıyor.
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irem_cafe -- 16 Ekim 2010; 23:19:12 >

• 93 yılında 200e ler e200 oldu.Yani e nin yeri 1993 yında yerdeğiştirdi. 200e lerle e200 arasında en büyük fark motor farkıdır.200e lerde k-jetronik denilen mekanik enjeksiyonlu 118 bg lik 102 motor bulunurken e200 lerde 136 bglik motor(111 denilen motor) bulunur.Ancak son üretilen 200e lerde de e200 lerdeki 136 beygirlik yeni tip motorlar üretilmiş diye biliyorum.
    eğer aracınız 136 bg lik ise şanslısınız çünkü sıralı sistem sorunsuzca takılabiliyor.
    3000 tl lik masraf lpg kiti+motor masrafımı yoksa sadece motor masrafımı? Lpg takarken motora 3000 lik masraf çıkaracak bir müdahalemi yapılmış yani motor parçalarına özellikle enjeksiyon parçalarına bir zarar mı verilmiş onu öğrenmek lazım.Aracın üzerindeki orjinal enjeksiyon sistemleri mercedeslerde çok pahalıdır.İyi bir mercedes ustasına danışırsan o sana lpg ustasından daha sağlıklı bilgi verecektir.
    Gözünü korkutmayayım, mercedeslerin parçaları çok pahalı değildir.Ama özellikle elektronik(motor) ve enjeksiyon sistemleri bayağı bi pahalıdır.

• lpg masrafı atiker kit ve tesisati lpg tankı üzerinde kalıyor 800 tl msrafı var, benim merak ettiğim bu tarz bir sorun yaşayan oldumu yada tek nokta takılı iken sıralıya gecen oldumu arkadaşlar sizin fikirleriniz önemli bu hafta içi bu olaya çözüm bulmalıyım,
    saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.