Şimdi Ara

MERCEDES A160 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
3
Favori
59.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Olabilir dostum.Kullanımı rahattır, Bostancı Sanayisinde, Torlak Mercedes-Benz Özel servise gösteriniz almadan önce.
  • arkadaşlar bende 1998 model bi a160 almayı düşünüyorum fakat yakıt konusunda endişem var malum benzin ateş pahası. önceki araçlarım hep dizeldi eğer alırsam bu araca da lpg taktırmayı düşünüyorum. yakıt ekonomisi nasıl olur? yoksa hiç girmeyip başka bi araç mı bakayım?
  • A 160 HAKKINDA YANLIŞ BİLGİLERİ GİDERMEK MAKSADIYLA TARAFIMDAN FACEBOOK TA MERCEDES A160 FUN CLUB OLUŞTURULMUŞTUR.A-160 HAKKINDA TÜM BİLGİLERİ BULABİLECEĞİNİZ GİBİ PARÇA FİAT LİSTESİ,ARIZA VE ÇÖZÜMLERİ GİBİ DETAYLI BİLGİLERDE YER ALMAKTADIR SAYGILARIMLA.
  • SUNU DA BELİRTMEK İSTERİM;2000 DEN BERİ A CLASS KULLANICISIYIM KESİNLİKLE VW İMDE OLDU BMW MDE ÇOK SAMİMİ OLARAK SÖYLEYEYİMKİ HEM EKONOMİK,SERİ,SAĞLAM VE MODASI GEÇMEYECEK ARABA DERSENİZ A-160 TIR DERİM.ARAÇ ÇIKTIKTAN 8-10 YIL SONRA BİLE HALA TAKLİT EDİLEBİLİYOR.SERVİS TEKNİSYENLERİ SEVMİYOR VE KÖTÜLÜYOR DOĞRU AMA BU ARABA NORMAL MERCEDESLERDEN BİLE DAHA KOMPACT MOTOR YERLEŞİM YAPISINA SAHİP VE KOLAY ERİŞİLEBİLİR OLMADIĞINDAN KAYNAKLANMAKTADIR.İNSAN BİLMEDİĞİNİN DÜŞMANIDIR.GERK KASA GEREKSE FAR YAPISI İLE ÖLMEYECEK BİR MODELDİR A.CLASS.E VE C SERİSİNDE OPSİYONEL OLAN 12000 EURO DEĞERİNDEKİ ESP A CLASSTA STANDARTTIR.MERCEDES A160 FUN CLUB I TAKİP ETMENİZİ ÖNERİRİM.SAYGILAR
  • a160l modeline binen birisi arka koltuk genişliğine ve yüksek sürüş poziyonuna hayran kalıyor.
    Çogu araca tepeden bakıyorsunuz neredeyse.
    Arka koltukta oturuyor iseniz rahatlıkla bacak bacak üstüne atabilirsiniz.
  • SPARTACUS SANA KATILIYORUM,A CLASS A BİNENLERE DAHA SONRA 4X4 LER HARİÇ,DİĞER ARAÇLAR SÜRÜNGEN KALIR.
  • Benim de A160 Long hoşuma gidiyordu, bu araca incelerken 2005+ Civic hatchbackler ile karşılaştım aynı fiyat aralığında neredeyse...

Hangisi sizce desek?
  • Ben de 2001 model bir A160 baktım. Çok hoşuma gitti. Otomatik şanzuman, 1.6 motor. Diğer markalarda opsiyonel olan bir çok özellik (ön arka park sensörü, ESP gibi) mevcut. Satıcı kişi 20 Bin TL istiyor. Şu an A160'a binen ve kullanan arkadaşlardan tavsiye veya fikir alabilir miyim?
  • Piyasası yavaş. Gerçekten şekilsiz bir araç ve mercedes'e esp yi kullanmak zorundayız dedirten araç.

Geyik testleribi inceleyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar 00/01/02 model A160 almayı düşünüyorum. Birçok araştırma yaptım. Ama birde siz değerli arkadaşlarımdan (özellikle de bu aracı kullanmış/kullanan) arkadaşlardan bilgi almak isterim. Birde avantgarde ve elegance arasındaki fark tam anlamıyla nedir ve hangisini tavsiye edersiniz? şimdiden tşkler...
  • ben de elegance ve avantgarde arasındaki farkı merak ediyorum, özellikle 99/2000 modelleri. cevaplayan olursa sevinirim
  • tu_navy83 T kullanıcısına yanıt
    Merhaba arkadaşlar.2 yıldan fazla süredir A Class A 160 Kullanıyorum.Aracımı satmaya karar verdim.Neden derseniz Vaneo ve A Class hepsinin Otomatik Şanzıman Kronik sorunu var.Almayın arkadaşlar.Dünyanın zararına girdim.Bu iki sınıf araçta sorunludur.Mercedes Benz Yetkili Servislerinden tutun.Özel Mercedes Benz servislerine kadar hepsini gezdim. İnanmayacaksınız ama Almanya Stuttgart Eslingendeki Mercedes Benz Fabrikasını bile gezdim.Almanyada en çok kullanılan arabalar bunlar ama Türkiye'de maalesef sıkıntılı modeller. Almanya'da bütün A Class'lar Şanzımanlar bitik.Aracımı seviyorum ama satmak zorundayım.İşçilikleri çok zor ve Yedek Parçası diğer Mercedes Benz Modellerinden Korkunç derece daha pahalı.Şanzıman arızasında Motor inmek zorunda hem Vaneo hem A Class için. Diğer aksamlarda zamanla arıza yapıyor.Özellikle Elektronik Aksamları sıkıntılı.Usta usta Şehir şehir gezdim. Eski Dizel Mercedes Benz alın daha iyi.W 124 öneriyorum arkadaşlar. Demedi demeyin.Selamlar.

• Merhaba arkadaşlar.2 yıldan fazla süredir A Class A 160 Kullanıyorum.Aracımı satmaya karar verdim.Neden derseniz Vaneo ve A Class hepsinin Otomatik Şanzıman Kronik sorunu var.Almayın arkadaşlar.Dünyanın zararına girdim.Bu iki sınıf araçta sorunludur.Mercedes Benz Yetkili Servislerinden tutun.Özel Mercedes Benz servislerine kadar hepsini gezdim. İnanmayacaksınız ama Almanya Stuttgart Eslingendeki Mercedes Benz Fabrikasını bile gezdim.Almanyada en çok kullanılan arabalar bunlar ama Türkiye'de maalesef sıkıntılı modeller. Almanya'da bütün A Class'lar Şanzımanlar bitik.Aracımı seviyorum ama satmak zorundayım.İşçilikleri çok zor ve Yedek Parçası diğer Mercedes Benz Modellerinden Korkunç derece daha pahalı.Şanzıman arızasında Motor inmek zorunda hem Vaneo hem A Class için. Diğer aksamlarda zamanla arıza yapıyor.Özellikle Elektronik Aksamları sıkıntılı.Usta usta Şehir şehir gezdim. Eski Dizel Mercedes Benz alın daha iyi.W 124 öneriyorum arkadaşlar. Demedi demeyin.Selamlar.

• Merhabalar

6 ay önce 2000 model bir a160 Elegance aldım. Çok memnunum. İlk arabamdı, bilgi sahibi değildim. Babamın "aynı fiyata 5 yaşında Clio alacağına, 15 yaşında Mercedes al" tavsiyesine uydum :) Pişman değilim. Ufak tefek mekanik sorunlar çıkardı (marş motoru, eksantrik sensörü gibi). Kolayca çözüldü. Babamın tavsiyesini dikkate alma sebebim şöyle; babam, Almanya'da Kolben-Schmidt fabrikasından emekli. Motor pistonu üreten bir fabrika. Almanya'da üretilen motorların çoğunun pistonları KS üretimi. Mercedes motorlarının ise hepsi KS üretimi. Üretiminin bir kısmını biliyor yani. Diğer bir sebebi de, 35 yıllık araç sürücüsü. Farklı marka ve modellerle Almanya - Türkiye arası uzun yol yapmış. Sadece imalat değil, sürüş tecrübesine de güveniyorum. Bu nedenlerle peki dedim, bu A160'ı aldım. Aracın tasarımını çok şık bulmuyorum. Dışarıdan sefertasına benziyor. Önü de küt, arkası da küt. Buna karşılık aracın iç hacmi konforlu, sağ ve sol koltuklar arasında şaft çıkıntısı yok. Arka koltukta 3 kişi varsa ortadaki ayaklarını yükseğe koymak zorunda değil yani. Ön ve arkasının küt olmasının park ederken şöyle bir avantajı var: ön camı da, arka camı da park edeceğiniz alana neredeyse sıfırlayabiliyorsunuz, önde motor bloğu çok ufak, arkada bagaj hiç yok. Park lambası, silecek vs değiştirirken alet edevat gerektirmiyor. Yine alet kullanmadan araçiçi koltukları çıkarabiliyorsunuz. İster temizlik, ister eşya taşıma vs için. Bu açılardan pratik buldum. Başta da dediğim gibi 15 yaşında makul düzeyde mekanik sorunlar çıkarabiliyor, ama ne motoru ne de şanzımanı yolda bırakmıyor.

Gelelim servislerin bu aracı beğenmeme sebebine: Motor yuvası çok küçük olduğu için, motor, şanzıman, marş motoru birbirine girift şekilde tasarlanmış. Marş motorunda arıza olduğunuda ulaşabilmek için bazı servisler motoru indiriyor, bazıları lifte alıp alttan ulaşıyorlar. Onda da mafsallı tornavidalar vs kullanmak şartıyla. Bu sırada motor yeni durmuşsa sıcak olduğu için sular dökülerek soğutuluyor vs. Sonuçta sadece marş motorunu sökmek + takmak = 4 saat. Tamir işçiliği zahmetli. Serviste tanıştığım Alman plakalı bir Mercedes sahibi, Avrupa'da bu modellerin işçilik maliyetlerinin çok yüksek olduğunu söylemişti :)

Aracımdan genel olarak memnunum. Tek kötü tarafı beni Mercedes taraftarı yapması oldu. İleride model değiştirmeyi düşünürsem B serisine geçmeyi düşünürüm.

Muhabbetle kucaklıyorum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.