Şimdi Ara

Mercedes-Benz E-Serisi'ne 1.6 dizel seçeneği geldi: İşte fiyatları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: khanstern

Petrol yataklarının çabuk tükenmesini isteyen benzinciler ve tehlikeli nükleer santrallerin açılmasını dört gözle bekleyen patladımı nox gazını dahi arayacak elektirikçilere kapak niteliğinde olmuş.

Teşekkürler Rudolf Diesel , Teşekkürler Mercedes-Benz
    Yazdığınız cümlenin neresinden tutalım bilemedim.

1. Mazot kullanan dizel motorlar petrol yataklarını tüketmiyor mu? Ham petrolün yüzde kaçından mazot elde edilebiliyor bilginiz var mı?

2. Elektrikli otomobiller illa ki nükleer santrallerden elde edilen elektrikle mi şarj edilmeli? Yenilenebilir enerjiden elde edilen elektrikle şarj edilemez mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 350cc hacim 34 bg güç ve bir o kadar da tork farkına karşı 240bin tl fiyat avantajı gayet güzel. 0-100 hızlanma herşey değildir ama kocaman aracın 1.6 l dizel üniteyle 100kmye hızlanma süresi 8,4 sn olması ümit verici. 2.0 dizel versiyonda ise bu değer sadece 0,9 sn daha iyi. Bu haliyle değerleri e180 den daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: quxall

350cc hacim 34 bg güç ve bir o kadar da tork farkına karşı 240bin tl fiyat avantajı gayet güzel. 0-100 hızlanma herşey değildir ama kocaman aracın 1.6 l dizel üniteyle 100kmye hızlanma süresi 8,4 sn olması ümit verici. 2.0 dizel versiyonda ise bu değer sadece 0,9 sn daha iyi. Bu haliyle değerleri e180 den daha iyi.
    2.0 dizel.motorun agirliida etken tabi ,hizlanma verisinde.450 gibi rakama iyi satar,hazir kredilerde dusmusken

• forumda ilk alanlardan biri olabilirim satarsam aracımı

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    cidden değeceğini mi düşünüyorsunuz ? Onun yerine 2 bine ecufast ta yazılım attırın daha iyi aynı beygire çıkarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: celik44

Gelsin, Golfle E kasa kırma keyfi yaşayayım
    Züğürt tesellisi bu olsa gerek hocam kıçı kırık golf, E serisini geçse ne olur ilk rüzgarda savrulur gidersiniz

• motor gycune gore OTV KDV vergi isteriiiiiiiiiiiiiiiz

• 2-3 bin tl den kaçmak değil, 1.6 ile 2.0 motor arasında başta ödenen en az 80bin - 100bin tl lik fark sebebiyle 1.6 motorlar çok daha tercih ediliyor.

• Tamam clio

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XX58 X kullanıcısına yanıt
    Bu motor 2 litrelik dizelden geliştirilmiş. dCi ile alakası yok

• bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    1. Okuduğunu anlamamışsın, o yüzden bu cümleni görmezden geliyorum. Yazdığımı tekrar oku anlayabilirsen pm at tartışalım.

2. İlla ki nükleer ile şarj edilecek, sen şu an hayatının yüzde kaçında yenilenebilir enerji kullanıyorsun ki de koca arabayı şarj edeceksin. Haa şu an yapabildiğin tek şey büyük ihtimal güneş enerjisi ile su ısıtmak, daha geçen gün istanbul un bir çok yerinde elektirik kesintisi yaşandı. Konutlara, fabrikalara yetmezken sen inanıyor musun sadece yenilebilir enerjiyle işleri milyarlarca arabayı şarj edebileceklerine ?

İnsanoğlu çıkarcıdır, 007 James Bond Die Another Day filmini izle, güneş enerjisinin tehlikeli ellerde neler yapabileceğini gör.

İnsanlar çevreyi düşünseydi bisikletli ulaşıma ağırlık verir, toplu taşımaya yönelirdi. Elimde bilimsel bir veri yok ancak gözlemlediğim kadarıyla araçlar zaten en çok şehir içi dur kalk trafikte yakıyor. Bakıyorum koca araba içinde 1 kişi var hem trafik yapıyor hem de çevreyi kirletiyor, belki sende o bahsettiğim şahıslardan birisin.

Günümüz imkan ve teknolojisiyle şu an en iyi seçenek dizeldir. Benzin-hybrid gibi saçma sapan anlamsız motorlar yerine dizel-hybrid yapılsa daha yararlı olacağına inanıyorum. Ad blue vs de hikaye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 20 Aralık 2019; 15:55:9 >

• mercedes e serisi alıp 1.6 dizel seçmek nasıl bir ruh fakirliğidir.

• Yapmak istedikleri yıllık mtv den ziyade ilk alım fiyatını ucuzlatmak neticede 1.6 motor la 723 den 490 a çekmişler

• en üst paket passata para verecek olanlar otomatikman yönelir rakamlara bak şaka gibi vala sıfır araba hayal oldu artık

• faniseyler kullanıcısına yanıt
    Hocam çok klişe ama bir işi ehil olmayan adamlar yaparsa böyle olur diye düşünüyorum. Bilirsiniz eskiden motor gücü, motor hacmi üzerinden konuşulurdu. 1600 mü? 2000 motor mu? Bu kafadaki insanların belirledikleri vergi sistemi de bu kadar olur.
    Maalesef memlekette düzeltilmesi gereken o kadar çok şey var ki say say bitmez. Şu işin ehilleri ile oturup her boyutuyla yeninden şekillendirilmesi gerekiyor. Ayrıca sadece bugünü de düşünmeyecek, geleceğe de bakabilecek adamlar gerekiyor. Bu olur mu diye sorarsanız benim fikrim şu an ki pozisyonda bu bir hayal. Resmen Ütopya konuşuyoruz.

• Araba satın alan kitlenin büyük çoğunluğu, arabaya ödemeyi planladığı tutarın üst sınırlarını zorlar her zaman. Yani 500 verip 1,6 almak deyince , adam zaten arabaya 1 milyon bütçe ayırıp 500 e 1.6 e serisi tercih etmiyor. Üst limiti oralarda olduğu için 1.6 alıyor. Ya da parası Var , basit matematik hesap yapıyor , 40-50 HP fazla gücü olacak diye nasıl bir yükün altına girdiğini sorguluyor. 250 bin fazla ver , mtv 3 katı öde ..... ne anlamı var yani.

Bence alınır binilir . 500 bine o segment zaten zor artık premiumda. A6 olabilir rakip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: celik44

Tamam clio
    Sınırını biliyorum en azından clionun kimseyi söyle tokatlar böyle tokatlar demiyorum 250nm torklu golf ile ne tokatlanır onu da bilmiyorum ama neyse sonuçta clio da golf de merso yanında teneke

• biraz önce subarunun yeni modeli için yorum yaptım ona 400 küsür vereceğime bunu alırım. Piyasaya bak ne hala gelmiş
  • Motor değerleri gayet iyi. Eğer sorunsuz olursa peynir ekmek gibi satar, denk getirirsem 2. eline talip olurum artık ben de 1 2 yıl sonra :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.