Şimdi Ara

Mercedes-Benz Türk, 100 bininci otobüsünü banttan indirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mercedes-Benz Türk, 100 bininci otobüsünü banttan indirdi
    Türkiye’de 1967 yılından bu yana ağır ticari araç endüstrisinin temel taşlarından biri olan Mercedes-Benz Türk, 100 bininci otobüsünü bantlardan indirerek tarihi bir başarıya imza attı.

4 bini aşkın çalışanı ile hem Türkiye’nin hem de dünyanın en teknolojik otobüs üretim merkezlerinden biri olan Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nın bantlarından inen 100 bininci otobüs üçüncü nesil Mercedes-Benz Travego oldu. Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası, 1995 yılında Mercedes-Benz 0 403 modeliyle başlayan üretim serüveninde iç pazardaki başarısının yanı sıra yurt dışına yaptığı ihracatla da Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladı.

100 bininci otobüsün banttan inişi için Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda düzenlenen törende konuşan Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün,

Ayrıca Bkz.2023 Honda Accord'un tasarımı açığa çıkıyor: İşte ilk resmi ipucu görselleri

“2008 yılında, şirketimizin kuruluşundan tam 41 yıl sonra, 50.000’inci otobüsümüzü banttan gururla indirmiştik. İkinci 50.000 otobüsümüzü 14 yılda ürettik. Bugün 100.000’inci otobüsümüzü banttan indirmenin gururunu yaşıyoruz. Türkiye’de üretilen her 2 otobüsten 1’ini üretiyor, ürettiğimiz her 10 otobüsten 8’ini ihraç ediyoruz.

Bugün 70’ten fazla ülkeye yaptığımız otobüs ihracatımız, 62.000 adedi aştı ve biz bu ihracatın yaklaşık 40.000 adedini 2008 yılından itibaren gerçekleştirdik. Ülkemizin ekonomisine, istihdamına ve geleceğine katkı sağlayan bir firma olarak, tüm çalışanlarımız ve paydaşlarımızla beraber markamızın öncü konumunu, otobüs alanındaki bayrak taşıyıcı misyonumuzla sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Toplam ihracat 62 bin adedi aştı

Mercedes-Benz Türk, 100 bininci otobüsünü banttan indirdi
    Mercedes-Benz Türk, üretime başladığı 1968 yılından bu yana Mercedes-Benz ve Setra marka 17 farklı otobüs modelinin üretimine imza attı. İlk otobüs ihracatını 1970 yılında gerçekleştiren firma o tarihten bu yana Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika kıtalarında yer alan 70’in üzerinde ülkeye 62 bin adedin üzerinde otobüs ihraç etti. Şu an ise Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda Mercedes-Benz ve Setra markalı 6 model, çeşitli versiyonlarıyla üretilip ihraç ediliyor.

• yILLARDIR ÜLKEMİZDE ÜRETİM Yapıyorlar , Volkswagen gibi alman hükümetinin kuklası olmadılar , tr yatırım kararı aldılar sonra geri vites yaptılar , ( kendileri de açıkladılar bizim için yararlı olacaktı diye ) muhtemelen enerji den ve üretim den kayıpları yüzünden şimdi daha da pişmandırlar. Paranın politikası , dini rengi olmaz. Nice 100 binler merso :)
  • Hey gidi hey... 1996 da ilk parti 403 lerin teslimatlari halen dün gibi. Bursa dan Uludağ firmasi teslim alanlardandi ilk partilerden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

403 ler bam başkaydı. araba gibi konfor getirmişlerdi. uludağ da efsane firmaydı. hatırladığım; çalışan personeli çok efendiydi. metro firması çökmüştü galiba?

• O302s v6 piyasaya çıkışını hatırlıyorum. Hele o303 v8ler büyük olaydı…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 25 Ekim 2022; 22:47:11 >
  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt
    Sen de tam dinozorsun bre ehtiyar

302s nedir.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Evet. Temiz ve düzgün bir firmaydi.

Çökmüştü derken ne kastettigini anlamadim.

metro piyasaya girdiginde uludag ciddi rakipti. oyle birseyler deniyordu. uludag in durabildigi bazi duraklar vardi mesela yol ustunde. bu ayricaligi elinden alindi firmanin mesela.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Çok ekmek yedik 302den 👍

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu travego yenileri kız gibi ya.

• Mercedes Benz Türk gerçekten muhteşem çalışıyor. Her ismini duyduğumda şu muhteşem reklam aklıma geliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=q_poovRbwEI&feature=youtu.be

Siz de eksik olmayın sayın Mercedes-Benz Türk. Türkiye'deki saçma ÖTV ve MTV sistemini aştığımızda Mercedes'ten başka araç kullanmayacak ve mümkün olduğunca kullandırtmayacağım.

• yILLARDIR ÜLKEMİZDE ÜRETİM Yapıyorlar , Volkswagen gibi alman hükümetinin kuklası olmadılar , tr yatırım kararı aldılar sonra geri vites yaptılar , ( kendileri de açıkladılar bizim için yararlı olacaktı diye ) muhtemelen enerji den ve üretim den kayıpları yüzünden şimdi daha da pişmandırlar. Paranın politikası , dini rengi olmaz. Nice 100 binler merso :)

he, sen de çok körpesin ya...Mercedes-Benz Türk, 100 bininci otobüsünü banttan indirdi 

0 302 lerde poşetle dagitilan sulari da hatirliyondur sen.

• Babam belediye de gelir müdürüydü 1995' te aldıkları 3 tane 302t' nin bazı evraklarını saklıyor hala. Araçlar halen aktif arıza yapan araçların yerine yada ek sefer gerektiren hatlarda sabah 6:30' dan gece 24' e kadar tıkır tıkır çalışıyorlar.

• Bloodin kullanıcısına yanıt
    Efsane bir şirkettir. Ülkenin gözbebeği.

• Çok eskiden bu fabrikayı okul gezisiyle görme şansım olmuştu, koskoca otobus kaportasini yekpare olarak astar ve boya havuzlarina batirip cikariyolardi, gunde 10-15 arasi otobus üretimi yapiliyordu, mukemmel bi uretim tesisleri var.

• Mercedes'in bu ülkede 2 tane büyük yatırımı var. Birisi bu, diğeri de Aksaray kamyon fabrikası. Helal olsun.

BMW, VW, Audi ise sadece araba satmayı biliyor bu ülkede. Bu bile premium segmentte Mercedes tercih etmek için bir nedendir.

Onu da bilirim arka beşlinin önünde kasalarda yere konan cam su şişelerini de. O şişeleri arka kapı basamağının kenarında yerleştirilmiş olan içerisinde su olan buzdolabında soğuturlardı…

• Yıllarca Türkiye'nin varığını yoğunu yükünü bu yolların kahrını tozunu çektin bizden oldun Mercedes-Benz!

• Şimdiki araçları eskilere göre yolcu oturma alanı açısından çok kötü. Ne zaman binsem belim, sırtım, dizim ağrıyor. Setra, neoplan filan denk geldiğinde bu olmuyor. Çok sıkışık, ayak koyacak yer yok, dizim ön koltuğa dayanıyor, koltuklar taş gibi. Binerken Mercedes olduğunu görünce üzülüyorum. Niye böyle dar yapıyorlar acaba. Yine de iyiki varlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 26 Ekim 2022; 15:03:57 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.