Şimdi Ara

Mercedes C180 mi BMW 320i mi daha iyi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
3
Favori
34.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dnzyel

komik . . aman diim c180 le giderken hyundai accent dizel yakalamasın :))))))

Hehehe çok komikmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mercedes sever olarak bmwlere daha çok gözüm kayıyor. şizofrenik bir durum.
  • Şimdiye kadar kimsenin "Jetta daha iyi" dememesi epey ilginç
  • Çok araştırdım okudum ve inceledim.
    Fiyatı da düşününce Mercedes öne çıkıyor. Özellikle de Mercedes veya Bmw alak istiyorsanız ve paranız gani değilse.
    Lakin 2014'ün ilk yarısında yeni kasa C çıkacak. Bu Mercedes C serisin en zayıf noktası.

Ve mercedesin yeni tasarım anlayışına bakarsanız hem dış hem de iç görünüş olarak yeni C eskisinden bayağı değişik olacak.
    Onca para verip de yeni bir araba aldıktan 1 sene bile geçmeden o arabanın tedavülden kalkacak olması üzücü olacaktır.

Kasa değişmesini bir kenara bırakırsak, yıl sonunda ciddi indirimler olursa C daha cazip hale gelebilir. Hele yeni kasa değişikliği esnasında daha da düşük fiyatlar beklenebilir.
    Özellikle de tam dolu araçlar gerçekten bayağı bir ucuzlamış olur.

3.16 ile C180 motorları kıyaslanamaz. C serisi hem daha güçlü bir motoru var hem de en yüksek torkunu daha düşük devirde veriyor. [320 (1,6 litre) olursa işler değişir tabi.]
    Donanıma bakarsanız, C sersi 49000 EURO civarına dolu bir araç alınabiliyor. 316 ise 52000 EURO civarına dolu bir araç alınabiliyor. 320 iED, 316'ya göre 3300 EURO daha pahalı.

Biraz daha beklerseniz C daha da ucuza alınabilir.

İkisi de güzel otomobil.

• Bende bu ikilemde çok kaldım sonunda şubat ayında 316i (kısmen dolu) her iki aracı da 2 şer defa test ederek)) aldım. Yeni C çıkınca işler değişebilir.......
  • racai R kullanıcısına yanıt
    bende bu bağlamda düşünenlerdenim ciddi indirimler olurssa yeni ksa değişimi sırasında düşünebilirim c180 aksi halde 3.16 alacak gibi duruyorm maddi olarak 100000 liranın cok üstüne cıkamıyorm o yüzden c180 o paraya daha dolu bi araba alabileceğimi düşünüyorm ama bmwnin sportifliğide gözümden kaçmıyor deil arada kaldım bilemiyorm en uygun zaman ne zaman sizce c180 almak için bu c180nin fiyat düşürmesi bmwyide etkilermi acaba bu yönden bakmakta gerek
  • mustyyyy13 M kullanıcısına yanıt
    Yıl sonunda zaten herkes indirim yapıyor.
    Eğer ekonomide olumsuz gelişmeler olmazsa EUR kurunun da biraz gerileyeceği söyleniyor. Yani şu an kurda yaşanalar sadece bir zıplama ise zıplamalardan sonra biraz kur biraz düşüp durağan hele gelmiş hep.
    Dolayısıyla 2,4 TL civarlarına inip oralarda dengeye oturabilir. Tabi bu olumlu senaryo.

BMW ederinin çok üzerinde bir fiyata satılıyor.
    Hele 320 için 8 BİN TL fazladan istenmesini makul bulmuyorum.
    Yani 316 136 HP, 320 170 HP ve aradaki fark için 8 BİN TL.
    Üstüne üstlük, 1,6 lt turbo motorun bu kadar güçsüz olması kasten düşük güçte sunulduğu fikrini doğruyor bende. Kasten derken motor gücüne göre vergi alan ülküler falan gibi durumlardan söz ediyorum.
    Size bileceğini üzere, Toyota ve Hyundai 1,6 lt atmosferik motordan 130 Hp üzerinde güç alıyor.
    VW, Fiat ve Opel 1,4 motordan 140 hp güç alıyor.
    BMW X1'de 1,6 motordan 143 HP güç alıyor.
    Ama 3,16'ya nedense 136 HP lik son derece güçsüz bir motor koyuyor.
    Bunun üzerine bir de standart donanımın çok az olması da eklenince iyice sinir bir durum...

Mercedes son derece temiz ve net.
    156 HP son derece iyi bir güç ve en yüksek tork devri çok düşük.
    BMW kadar iyi olmadığı söylense de son derece iyi bir 7 ileri otomatik vites.
    Son derece tatmin edici bir donanım.

Fiyat olarak Mercedes BMW'den daha mantıklı.

İç tasarım ikisi de çok iyi. Ben Mercedesi daha çok beğeniyorum. Lakin ikisi de bence çok iyi.
    Dış tasarımda BMW tartışmasız daha şık. Ki Mercedes artık eski ve sıkıcı.

Bir de pek çok yerde defalarca okuduğum ama 3 serisindeki rüzgar sesi sorunu var. Pek çok yerde bmw'nin aşırı rüzgar sesi aldığı yazıyor. Ama doğru mu daha doğrusu mercedes göre arada ne kadar fark var onu bilmiyorum.

Arka kotuk yatmıyor (her ikisinde de opsiyon). Ancak Borusan BMW'de gördüğüm arabalarda arka kotuklar yatmıyordu. Mercedes'te yatıyordu.
    Bu devirde arka koltuk yatması nasıl opsiyon olarak sunulur olur anlayamıyorum! Hadi 1/3 ve 2/3 parçalı yatmayı opsiyon olarak sun anladık da, Koltuk en azından tek parça yatabilsin.
    Özel sipariş vermeden (ki yanılmıyorsam 500-700 EURO arası bir fiyat) mevcut arabalar arasında arka koltuk yatan bulunabiliyor mu? Bilenler yanıt verir belki.

6-7 sene binecekseniz ve temiz kullanacaksanız eski kasa olması çok kötü değil. Çok temiz bakarsanız belki hiç satmazsınız. Bir nevi antika olur.
    Ama 2-3 seneye geçmeden satacaksanız C serisi çok cazip indirimler olmadığı sürece alınmaz bence.

İkisinin de şehir içinde 10 lt'den az yakacağını asla düşünmüyorum.
    İkisi de yaklaşık 1500 kg (1400'ün üzerindeler.)
    Düşünsenize 1,6 litre benzinli otomatik vites honda, Toyota, VW şehir içinde kaç yakıyor? Kaç kg?
    Diyelim ki BMW motor çok çok çok ileri teknoloji, ya 200 kg fark ne olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racai -- 2 Ağustos 2013; 19:52:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: racai

İkisinin de şehir içinde 10 lt'den az yakacağını asla düşünmüyorum.
    İkisi de yaklaşık 1500 kg (1400'ün üzerindeler.)
    Düşünsenize 1,6 litre benzinli otomatik vites honda, Toyota, VW şehir içinde kaç yakıyor? Kaç kg?
    Diyelim ki BMW motor çok çok çok ileri teknoloji, ya 200 kg fark ne olacak?

Hocam japonlarla almanlar'ı artık motor konusunda karşılaştırmamak lazım, japon devri kapandı.
    TSI ve 1.6 BMW en az yakan benzinli motorlar şu anda, turbo besleme sayesinde.
    Bundan sonra turbosuz benzinli alınmaz, 6-8 silindir falan değilse.
  • erciftci E kullanıcısına yanıt
    Aynı fikirdeyim.
    Turbosuz konusunda da katılıyorum. Gönül ister ki 6-8 silindirli atmosferik alabilelim...

Vurgulamak istediğim tek şey, start stop, eko modlarda ölü gibi gidilen durumlarda tüketim testleri vb ile şehirci tüketimleri 7-8 arasında verilmesi.
    Şehir içinde 10 lt'ye razı olmak gerek. Daha düşük tüketebilirseniz ne ala.
    Sonuçta atla deve değil. Teknoloji çok ilerledi. Yapamasan bile çok rahat kopyalayabiliyorsun.
    Üç aşağı beş yukarı herkes benzer motorlar yapabiliyor. Elbette bazıları çok daha iyi.
    Ama en iyi ile orta seviye bir motor arasında 0,5-1 litreden fazla tüketim farklı olacağını hiç mi hiç sanmıyorum.

Dolayısıyla keyif için güce ve maksimum tork verilen en düşük devire ve aracın ağırlığına bakmak en anlamlısı.
    Güncel motorlarda tüketimi çok dikkate almaya gerek yok. Özellikle de iyi markalarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racai -- 4 Ağustos 2013; 14:23:30 >

• Tabiki bmw biri 1.6 diğeri 2.0 156 hp mercedes bmw 170 beygir hemde ed teknolojisi ile yakıt tüketimi azalıyor

• Gerek yok tutuşu gerek konforu gerek güvenliğiyle Mercedes. Bmw bazen mercedesten daha güçlü motor üretir. Fakat torkları hemen hemen aynıdır. Mercedesin şanzımanları bmw den daha iyidir onu belirteyim. Sağlamlığa gelirsek. Mercedes alın 800 bin km kullanın. Oğlunuza kızınıza miras bırakın. Bmw yle bunu gerçekleştirmeniz zor. 75 mercedesler halen piyasada çatır çatır dolanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Praetor

Şimdiye kadar kimsenin "Jetta daha iyi" dememesi epey ilginç

Ben olsam jetta alırdım, hatta golf bile olabilir. Gerçi golf sınıf olarak S 500 sınıfındadır, ondan biraz fazla yakar ama golf alanlar için benzin parası önemli değildir zaten. Yedek parçası bol ve ucuz. Hele doğuşun güleryüzlü servisi. Tek eksik, araç servisteyken kullanmanız için sadece üç araç seçeneği var, maybach, panamera ve range rover, keşke jetta veya en azından polo koysalarmış. Eh bu kadar kusur kadının kızının passatında da olur.

• 320i ed'yi test ederseniz cok performansli bir arac oldugunu goreceksiniz. hem tasarim olarak (bence) hemde performans olarak BMW. orta yasin alti BMW'ye ustu Mercedes'e daha cok yakisiyor.

ayrica C180 eskidi, BMW F30 kasayi daha 5.5 sene uretecek, C180 ise yakinda kasa degistiriyor.

yakit degerleri olarak BMW daha dusuk... ayrica 320i ed , 1600cc..... 2000cc degil.
  • okudumda, pardon her daim mercedes bmw değil bence
    mercedes CLA bmw 3 serisinden daha yakışıklı açıkçası
    iyi forumlar sizlere
  • stblk74 kullanıcısına yanıt
    CLA o cılızlık la ancak fluenceden guzel olabilir , arkadan baktıgınız zaman lastikler emanet gibi arabanın altında kaybolmuş
  • quote:

CLA o cılızlık la ancak fluenceden guzel olabilir , arkadan baktıgınız zaman lastikler emanet gibi arabanın altında kaybolmuş

Kusura bakmayın ama merceses amblemi olmasa Cla Accent Blue orantılarında,
    Tıpkı vw CC gibi sadece coupe tasarımı sevdalılarını söğüşlemek için üretilmiş, kimliği olmayan ara bir ticari model.

Bmw 3.20ed nin yanında hiçbir bakımdan esamesi okunmaz.

Ayrıca Mercedes forumu olduğu için sanırım konfor ve yakıt konularında herkes bir şeyler söylemiş, gerçeklerle alakasız bir çoğu.

Malzeme kalitesi ve donanım zzenginliğe bir şey diyemeyeceğim ama mekanik ve aktarma olarak Bmw güncel C'den çok önde...

• C serisi konforlu diye söyleniyor fakat arka diz mesafesi/baş mesafesi yetersiz gibi bir izlenim uyandırıyor bende.Ek olarak iki arabanın da ses yalıtımı hakkında bir şeyler söylebilecek olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

quote:

Tıpkı vw CC gibi sadece coupe tasarımı sevdalılarını söğüşlemek için üretilmiş, kimliği olmayan ara bir ticari model.

Ayrıca Mercedes forumu olduğu için sanırım konfor ve yakıt konularında herkes bir şeyler söylemiş, gerçeklerle alakasız bir çoğu.

Malzeme kalitesi ve donanım zzenginliğe bir şey diyemeyeceğim ama mekanik ve aktarma olarak Bmw güncel C'den çok önde...

Mekanik ve aktarma. Bunu karşılaştırmalı olarak izah edebilir misiniz? Örnek verebilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: coolcool

quote:

quote:

Mekanik ve aktarma. Bunu karşılaştırmalı olarak izah edebilir misiniz? Örnek verebilir misiniz?

Bir kere şanzıman tüm profesyonel testlerde ZF'nin gerisinde, hem konfor hem hız açısından.

Sonra motor olarak 3.20ed ile bir test sürüşü yapmanızı öneririm.

Yakıt tüketimi açısından 1,5-2 lt daha az Bmw, 3,20ed forumuna bakmanızı öneririm, reel tüketimler mercedes'den çok daha iyi.

Ben almadan önce test ettim,
    F30 ile konfor konusundaki yargıları da yıktı hem süspansiyon konforu hem rüzgar sesi hariç yalıtım olarak c'den bir eksiği yok.

Yol tutuşu ve dinamikliği yine c serisinden önde.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: coolcool

quote:

quote:

Bir kere şanzıman tüm profesyonel testlerde ZF'nin gerisinde, hem konfor hem hız açısından.

Sonra motor olarak 3.20ed ile bir test sürüşü yapmanızı öneririm.

Yakıt tüketimi açısından 1,5-2 lt daha az Bmw, 3,20ed forumuna bakmanızı öneririm, reel tüketimler mercedes'den çok daha iyi.

Ben almadan önce test ettim,
    F30 ile konfor konusundaki yargıları da yıktı hem süspansiyon konforu hem rüzgar sesi hariç yalıtım olarak c'den bir eksiği yok.

Yol tutuşu ve dinamikliği yine c serisinden önde.

Sayenizde mekanik ve aktarma kavramlarını ayrıntılı inceledim sırf merakımdan. Otomobil bazında bakacak olursak bu iki kavram ulu orta pekte telaffuz edilmemesi gereken kavramlar diye düşünüyorum. Mekanik ve aktarma hususunda yazdıklarınız bu iki aracı kıyaslamaya yetmez ve örnekleme acısından oldukça göreceli bence
    İşte tamda bu noktada kişisel beğeni ön plana çıkıyor. Mekanik ve aktarma yada konfor ve estetik yada kişinin aldığı haz, bahsettiğiniz testleri önemsiz kılıyor. Kişisel görüş burada esas olan. Benim kişisel görüşüm; Mercedes her açıdan daha iyidir:) iyi olmadığı bir durum var ise de bunu Mercedes bilerek yapıyordur. He bu arada her iki aracı da farklı sınıflarıyla hatırı sayılır süre kullanmış biri olarak söylüyorum bunu. Şu anda kullandığım araçlardan biri olan chili red countryman bile 3 serisinden daha çok hoş geliyor bana

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.