Şimdi Ara

Mercedes'ten motor sesine elveda videosu: 'Hoşçakal gürültü, merhaba elektrik'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elektrikliye geçiş konusunda son yıllarda vites yükselten Mercedes-Benz, EQ alt markasının imzasını taşıyan ilk üretim modeli EQ C’yi resmi olarak tanıtacak olmanın heyecanını yaşıyor. Tanıtım gerçekleşene dek EQ C’nin ön gösterimi olarak nitelendirebileceğimiz Concept EQ üzerine yoğunlaşan Alman üretici, Mercedes’in geleceğinin ne kadar “sessiz” olacağını gösteren bir reklam videosu hazırladı.

Günümüzde sayıları gittikçe artan elektrikli araçların motorları çok sessiz bir biçimde çalışıyor. EQ imzalı ilk elektrikli modelini tanıtmaya hazırlanan Mercedes-Benz de sessiz tarafa atacağı bu ilk adımı “Hoşça kal gürültü, merhaba elektrik” sloganıyla paylaştığı video aracılığıyla sevenlerine duyuruyor.

Videoyu eğlenceli hale getirmek isteyen Alman üretici, motor sesi çıkarmasıyla bilinen ünlü beatbox’çı Daniel Jovanov ile anlaşmış. İlk başlarda Jovanov’un çıkardığı motor sesiyle izleyiciyi karşılayan videoda, sürücünün beatbox’çıyı araçtan indirmesiyle birlikte ortalığa derin bir sessizlik hakim oluyor. Bu sayede Mercedes, EQ C elektrikli crossover'ın ne kadar sessiz çalıştığını herkese göstermek istiyor.

Güvenlik zafiyeti oluşturabilir 

Öte yandan, elektrikli araçların bu kadar sessiz çalışıyor olması bazı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Zira motor sesinin olmaması, araçların yayalar tarafından algılanabilirliğini önemli derecede azaltıyor. Bunun bir güvenlik zafiyeti oluşturmasından endişelenen yetkililer, en uygun yapay motor sesini oluşturabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Mercedes'in bu konuda nasıl bir yaklaşımda bulunacağını da ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

• Mercedese iyice soğudum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne biçim reklam bu ya Murat 131 bile böyle ses çıkarmıyor

• Arkadaşlar bu reklamı anlamamış, araçtan ses çıkmıyor içinde ağzıyla motor sesi yapan yolcu var, zaten şoförde sonra onu indiriyor.

• veteriner69 kullanıcısına yanıt
    Dostum bizi aydınlattığın için sağol sende olmasan biz ne yaparız buralarda? İzledik kardeşim sonuna kadar ironi yaptık yani anlamamışsın neyse

• Yayalar için güvenlik zafiyeti oluşturur çünkü insanlar sağından solundan motor sesi gelmiyosa sağa sola bakmadan karşıya geçebiliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Amglerin o sesi gurultu mu oldu simdi mercedes ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlle de yayaların motor sesini duymasına gerek yok, kulaklıkla müzik dinleyerek yaya olmaktan bir farkı yok. Hatta motor sesi olmadığı için yayalar daha bilinçli bir şekilde hareket edip sağına soluna özenle bakarlar. Her şey sürücü de bitiyor eğer çarpacağı varsa yayaya yaya kaldırımda yürürken, okul yolunun yanındayken bile çarpar. Motor sesi falan bunlar boş.

• general4242 kullanıcısına yanıt
    Nabza göre şerbet

• Otomotiv firmaları elektrikli deyince neden abidik gubidik tasarımlar yapıyorlar anlamıyorum. Tesla gibi normal arabaya benzeyen tasarım yapmak bu kadar mı zor.

• Helal

• O araçları satın alanlar istediği egzos Sesini çıkaracak sistemide takarlar 😉

• Bay Robot kullanıcısına yanıt
    Bunun için aracın dışına hoparlörlerle ses verilme fikri vardı. Tabii şuanki kadar yüksek olmayacak o sesler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şart koyulacak elektirikli araçların ses çıkarması hususunda...

• Audi elektrikli araçları için Almanya'da ses laboratuvarı kurmuş...Bu tür araçlar için motor sesi besteliyormuş.

https://www.teakolik.com/elektrikli-araclar-icin-ozel-motor-sesi-besteliyorlar/amp/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 2 Haziran 2018; 20:3:5 >
  • Sesi yapan kişi bu videoda ki kişi değil mi?

https://m.youtube.com/watch?v=nbFGZcIRRlo

• Günümüzde kaç otomobilin motor sesi, güvenli sayılabilecek bir mesafeden duyulabiliyor ki ? Motor sesinden önce lastik sesi duyuluyor. Gereksiz tartışmalar bunlar.
  • bu kadar gizemli bir reklamı siz hemen nasılda anladınız? Bravo doğrusu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 2 Haziran 2018; 19:15:37 >
  • Gürültü mü oldu şimdi bu. Ben gayet seviyorum içten yanmalı motor homurtusunu.

• Sağa sola bakmadan yürüyen insanda mı hata vardır yoksa ses çıkarmayan arabada mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.