Şimdi Ara

Findeks - limitler hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba size sorularım olacak. Başım sıkıştığında daima bir büyüğe danışırım.
    Findeks Toplam limitim 199 bin.

Şimdi beyler şu aşağıdaki göndereceğim hesapları/kartları/kredileri kapatırsam banka nezdinde avantajıma mı olur dezavantaj mı olur?
    Findeks toplam limitimin her kapatışımda düşmesi avantajıma olur mu yoksa tam tersi mi?
    komple kapatırsam 199 bin limitim düşecek
    bu arada hepsinin borcu var oraya aldanmayın kullananilir limit kadar borcu var henüz findeks güncellemedi sadece garanti kredi 2200 kaldı

Findeks - limitler hakkında Findeks - limitler hakkında Findeks - limitler hakkında Findeks - limitler hakkında

Örnek vermek gerekirse

yani demek istediğim 194k limitim var toplam borç 108k ve kullanılabilir limitim 86k diyelim.
    ben bu krediyi kapattım diyelim mesela

o zaman toplam limit 50k lık açık bakiyeden 144k ya düşmüş oldu toplam borç 2k düştü 106k olur düz hesap
    kullanılabilir limitim birden 50k lık kredi hesabı kapanınca 86k dan düştü mü 38k ya. borç limit oranım da %56 dan diğer borçların fazlalılığından dolayı daha çok artmış olmaz mı?
    Burda patlıyorum işte.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• yani demem o ki toplam limit düşerse daha mı kötü olur benim için? yoksa avantajıma mı olur? kredinin ödemesi kasımda diğerleri bu ay.

• krediyi kapattım diyelim hoop toplam limtiim 50k düşecek yani onu soruyorum durması en azından kasıma kadar daha mı avantajıma?

• Kredi kartı kapatırsanız olumlu etkisi varsa olumsuza döner. Bu yıllanmış ürünlerde meydana gelir aynı şekilde KMH ürünleri içinde geçerli olabilir. Kredileri kapatmanız olumlu yansır.

Toplam limitin aşırı yüksek olması yeni kredili ürünlerde sıkıntı olabilir ancak sizin durumunuz pekte sıkıntılı gözükmüyor. Maddi açıdan avantajlı durumduysa kredinizi erken kapatabilirsiniz.

• metin0 kullanıcısına yanıt
    yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam.
    anlayamadığım olay şu

50k lık kredinin 2k borcu kaldı son ödemesi de kasımda. toplam limit bunu kapatırsam 50k birden düşmesi yani 194k dan 144k ya düşmesi daha kötü olur diye düşündüm sonuçta borç/ toplam limit oranını etkiliyor. 194 k ya ekli o 50k fakat borcu 2k borç limit oranını düşürmesi avanaj gibi durduğu için ödemedim

• kapanırsa toplam limit 144k kalıp borç/toplam limit oranı daha yüksek olmaz mı sizce?

• yani demek istediğim 194k limitim var toplam borç 108k ve kullanılabilir limitim 86k diyelim.
    ben bu krediyi kapattım diyelim mesela

o zaman toplam limit 50k lık açık bakiyeden 144k ya düşmüş oldu toplam borç 2k düştü 106k olur düz hesap

kullanılabilir limitim birden 50k lık kredi hesabı kapanınca 86k dan düştü mü 38k ya. borç limit oranım da %56 dan diğer borçların fazlalılığından dolayı daha çok artmış olmaz mı?
    Burda patlıyorum işte hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darius Widdershins -- 5 Eylül 2024; 19:40:5 >
  • Darius Widdershins kullanıcısına yanıt

Toplam borç/limit oranınıza takılmanıza gerek yok. Ürün başına %60 üzerine çıktığında olumsuz etkilemeye başlıyor.

Mesela iki kartınız var diyelim biri bin TL limite sahip, diğeri 100 bin TL limite sahip olmuş olsun. Bin TL limitli karttan bin TL harcama yaptığınızda kredi notunuzu ciddi manada aşağı çeker. Ancak 100 bin limitli karttan harcadığınızda hiçbir sorun olmaz. Oysa ki ikisi de toplam borç/limit oranını aynı oranda arttırmış oluyor. Yani ürünlerin borç/limit oranını teker teker dengelemek lazım.

Findeks üzerinde KMH, kredi ve kredi kartı ürünlerini takip edebiliyorsunuz. Krediler zaten kapanmaya programlı oluyor, borç bitince otomatik kapanacak ve ödemeler düzenliyse olumlu etkileyecektir.

KMH ve kredi kartı ürünleri ise düzenli ödemeyle ve ürün kullanım süresiyle kredi notunuza olumlu etki sağlar. Yani bu ürünleri kapatmanız olumlu etkileyecek diye bir durum yok. Olumsuz etkilemesi daha olası. Sadece risk durumu ortadan kalkmadıysa kapattığınızda olumlu bir etki alırsınız.

Kendi gözlemlediğim kadarıyla KMH ürünün yüksek limitli olması çok hafif bir olumsuz etki yapıyor. Ancak kredi kartı için borç/limit oranı düşürdüğü için yüksek limitin daha olumlu olduğunu düşünüyorum.

• metin0 kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim hocam

• updullah

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.