Şimdi Ara

Merhaba Mail Sitesi için Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba, (yahoo,gmail) gibi bir web sitesi kurmak istiyorum bu yuzden mysql ile baglantı yaparak veri alıp veri gonderebiliyorum ancak kullanıcılara nasıl mail adresi verebilecegimi bilmiyorum bu konuda bilgi veren türkçe ve ya ingilizce siteler var mı ve ya nasıl yapabilirim ? Şimdiden yardımlarınız icin tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• önce bişeyler öğren ondan sonra olmayacak işlere giriş
  • Yahoo google 1000 adamla sirketi kurmadı belki 5 kisiyle kurdu.

• Muhendis sayisi fazla oldugu icin google google olmadi google google oldugu icin 1000 kisi gerekti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Parola_18

önce bişeyler öğren ondan sonra olmayacak işlere giriş

Merhaba Mail Sitesi için Yardım
    Hem konu hakkında bilgin yok hemde vaaz mı veriyorsun ??

Apppa, bu konuda sana yardımcı olmaya çalışıcam, elbette bunu yapmak mümkün.

Konuya gelirsek bir kaç ip ucu vererek seni aydınlatmak istiyorum. Bunun için öncelikle mail server gereklidir, internette ucretsiz dağıtılan yada ucretli satılan tanınmış 10'a yakın mail sunucusu mevcuttur. Bir mail sunucusunun görevi 25 - 110 gibi portlardan dosya gondermek ve gelen dosyaları almaktır. Dosyaların header dediğimiz üst kısmında ise alıcı ve gonderici adresi satırları olur, bu satırlar sayesinde mail sunucusu gelen dosyanın (postanın) sunucuya alınıp alınmayacağı tesbit edilir ve aynı adresten bir user sunucuda mevcut ise dosya alınır.

Sonra bir webmail yazılımı ile eğer karşıdan gelen mail dosyası encode edilmişse, bunu ilk önce decode işleminden geçirilir ve ardından mail kullanıcıya ulaşır, burada decode ederken mail charseti, ve encode nin hangi metod ile yapıldığı önemlidir, bütün mail eklentileri de encode olarak maile eklenir. Tabii ben kısa şekilde anlattım bu işe uzak olanların da anlayabilmesi için.

Şimdi şöyle bir sıkıntı var en iyi mail sunucusu bile user sayısı arttıkça sorun çıkartmaya yada yavaşlamaya başlıyor, bu her bir user açıldığında mail sunucusunda bir o kadar INBOX kutusu açılıyor ve mail sunucusu atık zorlanmaya başlıyor.

Peki o zaman dünya çapında büyük, tanınmış siteler bunu senelerdir nasıl yapıyor sorusunun cevabı ise: SMTP yada POP3 e dışarıdan bağlanmayı engelleyerek yapıyorlar, ve siz örneğin smtp ve pop3 desteği olan bir mail hesabı almak istediğinizde, ucretli olarak bunu sağladıklarını belirtiyorlar. Peki bu nasıl işin sırrı oluyor ?? (Çoğunluğu anlattığım şekildedir, istisnalar hariç)

Şöyleki çünkü herhangi bir x siteden açılan mail hesabına pop3 ile yada smtp ile dışarıdan erişilemiyorsa büyük ihtimal ile o mail sunucusunda gercek bir INBOX'a sahip bir mail hesabı değil, bir nevi sanal hesaptır, işin tamamiyle sırrı burada. Böylelikle çok büyük üye kitlelerine mail hesabı vermek mumkun oluyor.

Konuya dönersek mail sunucusu alınması lazım, yada hosting alındığı zaman zaten içerisinde mail sunucusu da mevcut, eğer hostingde saatlik mail gonderme - alma gibi sınırlar yoksa herhangi bir hostingde bu mail sunucusu, bu iş için kullanılabilir. Ama buradaki sorun hostingdeki diğer 100 lerce web siteside aynı mail sunucusunu (aynı ip) kullandığı için, sunucunun kara listelere girme tehlikesi de mevcuttur.

Sonra hosting işini hallettikten sonra da bir mail scripti gerekli, horde gibi squirrelmail gibi, php tabanlı script, buda hostinge kurulduktan sonra mail alım ve gonderim işleri mümkün olabilir, ancak bu ismi gecen scriptlerde dışarıdan herhangi bir kişinin mynetteki, ekolaydaki gibi kayıt olması ve mail hesabını kendi kendine açması mümkün değil. Ancak mümkün olması için bu scriptler üzerinde değişiklik yapılıp senin de dediğin gibi mysql veri tabanı ile birleştirilip sanal userler (gercek inbox kutusu olmayanlar) için veri tabanında users tablosu ve gelen_posta tablosu oluşturup gelecek maillieri, mail serverın INBOX kutusuna değilde, bir şekilde mail servera da bir basic kodu yazarak, mysql içerisine, mysql içinde açılmış userlere gelen mailleri dahıtmak mümkündür.

Bu konuda ciddi isen, php+cpanel destekli bir hostingin de var ise, sana web tabanlı mail sistemi için yardım edebilirim, bana özel mesaj ile ulaşabilirsin, hoşçakal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bosu -- 26 Temmuz 2016; 14:27:17 >

• apppa A kullanıcısına yanıt
    Sen mail sistemi yapmayı kolay mi sanıyorsun note defterine günlük yazmaya benzemez . Google 5 kişi ile kuruldu ama emin ol senin bilgin gibi en az 5000 kişi ye eş değerdir hepsi yazılım mühendisi bilmeden vaaz verir gibi atıp tutma hayal dünyasından çık derim gerçekleri gör

• qmail ve linux sistemini öğrenerek ilk adımları atabilirsin.

www.qmail.org
    404 Not Found
    http://www.qmail.org/top.html

kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.