Şimdi Ara

Merhabalar. Ilk kez konu aciyorum. Pc topladiktan sonrasi ile ilgili sorum var. yardimci olursaniz cok sevinirim :)))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklasik 1 yildir falan OEM parcalariyla ilgileniyorum, arastiriyorum. Toplamak icin yeterince bilgim var.
    5 yillik emektar dostumun bir ayagi cukurda gibi toplama bir pc ufukta gozukuyor.

Benim asil sorum, bu forumda yada baska yerlerde 2. El toplama kasa ile ilgilenenler oluyormu

Sonrasinda bir laptopa ihtiyacim olacagi icin hem iyi pc hem laptop olmuyor.
    Dolayisiyla eger piyasasi varsa 2. El toplama kasalarin iyi bir sistem yapacagim yoksa 750ti falan alicagim

Pazar vardir diyorsaniz 1 yildan az kullanilacak toplama pc. Tozuna dikkat ederim ilk gozagirim olacagi icin ;)

OC yemez zaten. 1 yillik ilgilenen oluyormu genelde

Simdiden tesekkurler :)))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeş sen ne istiyon hele bi soluklan
  • Lentus kullanıcısına yanıt
    ya baait aslinda heycan yaptim

Pc toplucam. 2. El kasa alan insanlar oluyorsa TR de 3000-3500-4000 cinai birsey toplucam

Piyasasi yoksa diyorsaniz 2000

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumun 2. el kısmı var. Orda baya ürün satışı oluyor. Direkt sistemi bütün olarak satmak zor olur. Parça parça satmak daha akıllıca. Sen bak o kısma. Sonra bütçeni belirt ona göre toplarız bir sistem
    Anladim. Foruma kaydolali 30 dk oldu belki hemen cevaplar falan cok hos :) sistem iste fx6300 r9 380 8gb ram falan olcak ingilizcem var biraz yabanci sitelerden de bakabiliyorum. Niyese cok hosuma gidiyor pc falan. 1 yildir linus tech tips falan var gibi gibi izliyorum. Toplamak nasip olcak ins :)

• İşlemciyi intel almak daha mantıklı olur. Amd en güncelleri bile çok eskimiş durumda. Seneye zen serisi çıkınca eskiler iyice çöpe atılacak. İlla amd diyosanda çok yatırım yapma seneye zen alırsın.

Linusu takip ederim ben de yıllardır Bide joker productions var. Formatı biraz daha farklı ama zevkli izlemesi tavsiye ederim
    Linuscu biri canimsiniz.
    Jokeri de gordum de Tek syndicate, hardware canucks (dogru yazdiysam) falan severim :D Adam macbook u suya batirdi daha napsin :D
    Forum icinde Tom's hardware falan. Cpu world de isler sikintilitmis galiba yanlis reviewler falan.
    NCIX var simdi aklima geldi. Guzel bunlar seviyorum, 1 yildir izliyorum gun gun teori cok artik pratige dokulur umarim.

Ayrica vatandaki fiyat artislarini gordukce de :)))

Intel cekirdek perf iyi hos da 300 tl fark yani :s

Zen dogru dedin onun hakkinda henuz bir bilgim yok soketi neymis bakim simdi olan birseyse am3+ falan ona gore mobo alirim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Linus'u takip edenleri görmek güzel Ben de takip ediyorum linustechtips isimli youtube kanalını ve sitesini. 8gb ram, i5 4460, r9 380 4gb, lga1150 anakart günümüz oyunları için fazlasıyla yeterli Yanında güç kaynağınız eskiyse zalman zm600-lx alabilirsiniz.

• myalperen kullanıcısına yanıt
    Ya simdi baktim aslinda i5 li de nerden baksaniz 3k ya geliyor. 2. El forumuna da baktim 18 alti oldugum icin elden mantikli gozukuyor ama aklima soyle birsey geldi. Atiyorum ram satiyorum, adam rami denemek istedi kendi pc sine takti calisti ram orda kaldi adam ustume yurudu mesela gibi gibi nasil yapilir bu isler. Benim pc'mde calisti i gostermek icin illa pc mi adamin yanina getirmek zorunda degilimdir herhalde, video resim falan ceksem yeter degilmi?

• Chipte bos dolasiyormusum burasi guzelmis :p

• 2. Elden ürün satmadım daha önce, bu konuda tecrübem yok. i5 pahalı diyorsanız fx 6300 ve 150tl olan am3+ anakartlardan veya fx8300 ve 970 çipset anakart alabilirsiniz Diğer parçalar üstte yazdığım gibi.

• myalperen kullanıcısına yanıt
    Evet bugun nerdeyse sirf onun icin burdayim :D 300 tl fark dedigimde oydu. Msi'in bi karti var 970 gaming o cok hos verilen paraya gore cok iyi diyorlar. Ya aslinda isin ilginci okadar gpu ya bile ihtiyacim yok pc oyunlarina yeni giriyorum gibiyim cunku 2-3 yildir LOL denilen illetle ugrasiyorum

Dediler half life oynamamis gamer olmaz dediler :D half life oynuyorum bitmek uzere adam nasil bi oyun yapmis helal olsun. Praise gaben :D

Pcmasterrace de bayadir takip ediyorum aslinda orasi da hos vakit gecirmek icin birisi onermisti.

• R9 380 4gb modelinin aşağısındaki kartlar günümüzde alınacak durumda değiller maalesef. Gtx 750ti alayım derseniz günümüz oyunlarında yeterli ama ağustos ayında gtx 950 geliyor. Büyük ihtimal aynı fiyattan satılır ve daha yeni, daha çok yazılım desteği alır. R9 370 alayım derseniz içinde 2 sene önce aldığım hd 7870'de bulunan pitcairn gpu var yani mimarisi eski. Daha ucuz olsun diyorsanız gtx 950'yi bekleyin. 970 gaming'e o kadar para vereceğinize h81 anakart+i5 4460 alırsınız
  • Ya benim kafa gitmis :p msi 970 gaming e kart demisim anakart dicektim gtx 970 biraz asiyor beni. 380 nin 4gb modeli alti alinmaz derken ne demek istediniz tam anliyamadim eski bakimindan mi? Isler de aslinda belli olmuyor topluyacagim pc iyi olup da mucizevi bir sekilde kalirsa bende :D elimin altinda 380 olmasi iyi gibi geliyor. Witcher 3 ultra 1080 oynamicam zaten orta dusuk seviye oyunlar oynuyorum. Bakarsiniz r9 380 dwarf fortress i kaldirabilir kim bilir

Tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.