Şimdi Ara

Merkezi Puanla Geçişle ilgili detaylı bir konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar, kardeşim 2017 yılında üniversite sınavına girip Marmara Üniversitesi kimya bölümü okumuştu. Hem sağlık,hem maddi sorunlarından dolayı devamsızlıktan yaptığından ne yazıkki hazırlığı geçemedi.

2019 yılında Zorunlu Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olanların Türkçe Programlara yerleştirilmesi ile aynı okulda biyoloji bölümüne kayıt olmuştu. Yani yeni bir öğrenci numarası oldu. Çocuk için hazırlıkta başarısız olmak çok gurur meselesi oldu. Resmen kendisine yediremiyor durumu. Ben ablası olarak çok üzülüyorum, Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş hakkı varmış. Üniversitelerin yönergesine baktığımda kardeşim tekrardan kimya bölümüne geçiş yapabiliyor. Ama kaydı silinen bölümde, hazırlık okuduğu için yatay geçişe başvuru yapıp kazansa bile kaydının yapılmaması söz konusuymuş. Üniversitelerin yönergelerini okudum, kardeşimin durumunda olanlar başvuru yapıp, kazanırlarsa kayıt hakkına sahipler.

Benzer durum geçen sene arkadaşının başına gelmiş, ilk sene hazırlığı tamamlayamadığı için merkezi yatay geçiş ile eğitiö dili İngilizce olan bir bölüme geçiş için başvuru yapmış hatta kazanmış ama öğrenci işlerine kayda gittiğinde kaydını yapmamışlar. Halbuki yönergede buna bir engel yok.

Sizlerin bu konuda bilginiz var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.