Şimdi Ara

Merkezi Uydu Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
11.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İzmir' de bulunan apartmanımıza merkezi yaptırmak istiyorum.

Apartman sistemi 5 kat çift daire toplamda 10 dairedir.

Uydu kablolama sistemini kendim yapacağım. Her daireye 2 adet uydu kablosu vermeyi planlıyorum.

Bu konu hakkında çanak,lnb, kablo kalitesi ve bağlantı işlemlerini yapacak firma veya kişiler arıyorum.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfstlms -- 25 Ağustos 2013; 17:35:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mstfstlms

Merhaba arkadaş,

Apartman sistemi 4 kat çift daire toplamda 8 dairedir.

Uydu kablolama sistemini kendim yapacağım. Her daireye 2 adet uydu kablosu vermeyi planlıyorum.

Bu konu hakkında çanak,lnb, kablo kalitesi ve bağlantı işlemlerini yapacak firma veya kişiler arıyorum.

Teşekkürler.

Ben yurtdışındayım. Bu işler mesleki alanımda olduğu için bir kaç hatırlatma yapmak isterim.

Anladığım kadarıyla işi bilen birine yaptırmak istiyorsunuz.

Kaliteli bir merkezi sistem kurulumu ile kalitesiz bir sistemin kurulumu arasında, iki - üç kat fiyat farkı olur. İşçiliğinden malzemesine varıncaya kadar...

Bu nedenle işin aşamaları iyice belirleyip, nasıl iş istediğinizin tanımını yapmanız lazım. Belirlediğiniz şartname üzerinden de, işi malzemeli yada malzemesiz olarak yükleniciye verip yaptırmanız lazım.

Biraz daha somut birşeyler söylemek gerekirse ;

Bakınız ustası, kablolamayı ne kadar düzgün yapmış ;
     Merkezi Uydu Sistemi

Resimdeki anten sisteminin tek hatası, çanak çapının küçük olmasıdır. Merkezi sistemlerde çanak çapı minimum 120 cm'den başlar.

Mutisiviç santral olarak sinyal kaybı yaratmayacak, multisviçleri tercih ediniz. Tekniksat'ın ürünleri biraz pahalıdır ama uzun ömürlü olur, sinyal kaybı yaşamazsınız. Multisviç santralı kapalı bir muhafazanın içerisine aldırmakta yarar var.

Her daireye iki çıkış verileceği için, 16 çıkışlı santrallardan almalısınız.

9 giriş, 16 çıkışlı santral alırsanız, 2 uydu izlersiniz.

10 giriş, 16 çıkışlı santral alırsanız, 2 uydu + digitürk'ün uydusunda, sadece digitürk'e ait frekansları izlersiniz.

17 giriş, 16 çıkışlı santral alırsanız, 4 uydu izlersiniz.

LNB'yi santralı aldığınız yere danışabilirsiniz.

Kablo olarak RG 6 / U6 kablo kullanmalısınız. Daha aşağıdaki bir çaptan kabloyu asla kabul etmeyiniz. Daha düşük çaplı olanlar, birkaç yıl sonra veriştirmeye başlar. Klass, Reçber gibi TSEK kalite belgeli olan kabloları tercih ediniz.

F konnektör'leri uzun paso tabir edilen konnektörleri tercih ediniz. (Kablo Tv'nin kullandığı konnektörler.)

Herneyse... Sizin için epeyce bir kriter belirlemiş oldum.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Merhaba arkadaş,

Apartman sistemi 4 kat çift daire toplamda 8 dairedir.

Teşekkürler.

Ben yurtdışındayım. Bu işler mesleki alanımda olduğu için bir kaç hatırlatma yapmak isterim.

Anladığım kadarıyla işi bilen birine yaptırmak istiyorsunuz.

Kaliteli bir merkezi sistem kurulumu ile kalitesiz bir sistemin kurulumu arasında, iki - üç kat fiyat farkı olur. İşçiliğinden malzemesine varıncaya kadar...

Bu nedenle işin aşamaları iyice belirleyip, nasıl iş istediğinizin tanımını yapmanız lazım. Belirlediğiniz şartname üzerinden de, işi malzemeli yada malzemesiz olarak yükleniciye verip yaptırmanız lazım.

Biraz daha somut birşeyler söylemek gerekirse ;

Bakınız ustası, kablolamayı ne kadar düzgün yapmış ;
     Merkezi Uydu Sistemi

Resimdeki anten sisteminin tek hatası, çanak çapının küçük olmasıdır. Merkezi sistemlerde çanak çapı minimum 120 cm'den başlar.

Mutisiviç santral olarak sinyal kaybı yaratmayacak, multisviçleri tercih ediniz. Tekniksat'ın ürünleri biraz pahalıdır ama uzun ömürlü olur, sinyal kaybı yaşamazsınız. Multisviç santralı kapalı bir muhafazanın içerisine aldırmakta yarar var.

Her daireye iki çıkış verileceği için, 16 çıkışlı santrallardan almalısınız.

9 giriş, 16 çıkışlı santral alırsanız, 2 uydu izlersiniz.

10 giriş, 16 çıkışlı santral alırsanız, 2 uydu + digitürk'ün uydusunda, sadece digitürk'e ait frekansları izlersiniz.

17 giriş, 16 çıkışlı santral alırsanız, 4 uydu izlersiniz.

LNB'yi santralı aldığınız yere danışabilirsiniz.

Kablo olarak RG 6 / U6 kablo kullanmalısınız. Daha aşağıdaki bir çaptan kabloyu asla kabul etmeyiniz. Daha düşük çaplı olanlar, birkaç yıl sonra veriştirmeye başlar. Klass, Reçber gibi TSEK kalite belgeli olan kabloları tercih ediniz.

F konnektör'leri uzun paso tabir edilen konnektörleri tercih ediniz. (Kablo Tv'nin kullandığı konnektörler.)

Herneyse... Sizin için epeyce bir kriter belirlemiş oldum.

Kolay gelsin.

Serkan Bey,

Öncelikle konu hakkındaki detaylı açıklamalarınız için teşekkür ederim.

O zaman şöyle diyelim kısacası ;

Bir kere masraf yapıp ve bir daha arkasına bakmak istemediğim düzgün bir sistem istiyorum.

20 çıkışlı santral almam gerekiyor. ileride çatı da tv izlemek için.. Marka model önerir misiniz?
    4 uydu izleme faydası ne olacaktır?
    120 cm çanak alınması lazım. Bunlarda kalite vs var mıdır? Marka model boyut önerir misiniz?

Birde kablo tesisatını ben yapacağım için bağlantı işlemlerini ben yapabilir miyim ??

Teşekkürler.

• quote:

Serkan Bey,

Bir kere masraf yapıp ve bir daha arkasına bakmak istemediğim düzgün bir sistem istiyorum.

1. 20 çıkışlı santral almam gerekiyor. ileride çatı da tv izlemek için.. Marka model önerir misiniz?

2. 4 uydu izleme faydası ne olacaktır?

3. 120 cm çanak alınması lazım. Bunlarda kalite vs var mıdır? Marka model boyut önerir misiniz?

4. Birde kablo tesisatını ben yapacağım için bağlantı işlemlerini ben yapabilir miyim ??

Teşekkürler.

1. Tekniksat markası iyidir. Kalitesi de iyidir. Servis desteği de iyidir. Firma ile görüşünüz. Belirttiğiniz çıkış sayılarında çeşitli ürünleri vardır diye umuyorum. Çıkışlar genelde, 8 - 16 - 24 - 32 şeklinde gidiyor galiba... Tek santral alınacağı için sonlu tipteki multisviç santral almalısınız.

2. kaç adet uydu izleyeceğinize kendiniz karar vermelisiniz. Bazı yayınlar, sadece belli uydularda var. Yani binanızda oturan sakinlerin özellikle izlemek istedi kanal varsa, o kanalların hangi uyduda olduğunu araştırıp, kaç adet çanak anten kuracağınızı belirlemelisiniz. Belirlenen çanak anten sayısına göre de, multisviç santral seçimi yapmalısınız.

3. Mega'nın 120'lik antenlerinin kalitesi iyidir. Erol Tatlıdil'in firmasıdır. Fabrikası da İzmir'dedir.

4. Kablolamayı kendiniz yapabilirsiniz. Dönüşler keskin yapılmamalıdır. Dışarıda kalan kablolar muhafaza altına alınmalıdır. Santral'dan çıkan kablo uydu cihazına kadar eksiz olmalıdır. Duvara takılan uydu prizi gibi elemanlar kesinlikle kullanılmamalıdır. Birde en önemlisi önceki mesajımda belirttiğim çaptaki kabloyu kullanmalısınız. Zira bir çok kullanıcı bu konuyu es geçtikleri için, en büyük sinyal kaybını kabloda yaşamaktadır. TSEK kalite belgeli kabloları kullanmaya özen gösteriniz. Uzun paso kaliteli F konnektörler kullanınız. Sviç dahil bağlantı işlemlerini kendiniz yapabilirsiniz. Quattro (otel tipi) LNB'den çıkan uçlar, multisviç santral'da aynı kodlanmış girişlere irtibatlanmalıdır.

Kolay gelsin.

• Sayın @serkanguzel_;
    Dediğiniz konnektörler bildiğimizden farklı bir şey sanırm."Uzun paso F konnektörler" ile ilgili bir resim paylaşabilirmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: abtani

Sayın @serkanguzel_;
    Dediğiniz konnektörler bildiğimizden farklı bir şey sanırm."Uzun paso F konnektörler" ile ilgili bir resim paylaşabilirmisiniz?

Merkezi Uydu Sistemi
  • Teşekkürler Serkan Bey.
  • Merhabalar,
    Bugün çevremde bulunan 2 uyducu ile görüştüm.

İkiside santral-multiswich NEXT marka önerdiler, sizce doğru mudur??
  • quote:

Merhabalar,
    Bugün çevremde bulunan 2 uyducu ile görüştüm.

İkiside santral-multiswich NEXT marka önerdiler, sizce doğru mudur??

Sevgili kardeşim,

Ben ilk cümlelerimi yurtdışında yaşıyorum diye başlayarak özellikle belirttim. Yani herhangi bir yönlerdirme de bulunmadığımı anlatmak için özellikle belirtmiştim.

Ayrıca kendinizin yapıp, yapamayacağını sordunuz ! Yapabilirsiniz dedim. Ki, menfaatinizin korunduğunu anlayabilesiniz diye !...

Sonuç olarak; ben size doğru ürün önerdim. Yarın arıza çıktığında karşınızda muhatap bulabilesiniz diye... Direkt firmayla temasa geçip onarımını sağlayabilirsiniz v.s. Çünkü önerdiğim bu ürün Türkiye'de üretilmektedir. Oysa bahsettiğiniz diğer markalar, Çin'de üretilip, Türkiye'de satılır. Üzerine de istediğiniz markayı vurdurabilirsiniz.

Velhasılı, siz bir konu başlığı açtınız. Bende yazlık iznimi kullanıyor olmam nedeniyle, yeterince zamanım olduğu için, birşeyler yazıp, yardım etmeye istekli oldum. Okul sezonu açıldıktan sonra, değil uzun uzun anlatmak, forumlarda yazılanları okumaya vaktim olmuyor.

Sonuç olarak; forum bilgilerin paylaşıldığı bir alandır. Satıcıların münhasırlık ilişkileri nedeniyle, sattıkları ürünlere ait tavsiyelerinin paylaşılacağı bir alan değildir. Olmamalıdır... Zaten satıcıların sattıkları ürünlerle ilgili bilgilerin paylaşılacağı bir alan olsaydı, forumlara gerek kalmazdı. Dolayısı ile satıcıların tavsiyelerini buraya taşımanız gereksiz ve anlamsızdır.

Multisviç santral olarak daha da kaliteli olanlarını da önerebilirim.

Örneğin ; Alman Technisat markası ile Kore'nin yaptığı KAON markası da oldukça kaliteli ürünlerdir. Ancak fiyatları da bir o kadar tuzludur. Arıza yapma ihtimali çok düşük ürünlerdir. Önerdiğim; Tekniksat markası da, tamamiyle Türkiye'de üretilmiş ve kaliteli komponentlerin bileşimi üretilmiş bir ürün olup, arıza yapma ihtimali çok düşük bir üründür.

Sizden merkezi sistemler hakkında başka soru almıyorum. Uyduculuk konusunda başka sorularınız olursa, sorabilirsiniz.

Kolay gelsin.

• Merhaba Arkadaşlar,

Merkezi Uydu Sistemleri Hakkında tüm bilgileri edinebileceğiniz ayrıca çok ucuza merkezi uydu sistemleri kurdurabileceğiniz firmamız hizmetinize girmiştir. Hem sitemizi tanımanız hemde size ufak bilgiler vermek istedik. Hepinize iyi çalışmalar.

[B]Site Adı : [/B]Teknik34 Merkezi Uydu Sistemleri
    [B]Site adresi :[/B]
    teknik 34
    Merkezi Uydu Sistemleri | Teknik 34
    http://www.teknik34.com/merkezi-uydu-sistemleri.html

[B]Site içeriği / Hizmet verdiği alan :[/B] Merkezi uydu sistemleri Kurulum ve Onarımları
    [B]Detay :[/B] Site Dili Türkçe 'dir.

[B][COLOR="Red"]Merkezi Uydu Sistemleri Hakkında Yararlı Bilgiler :[/COLOR][/B]

[B]1 -) Merkezi uydu sistemi nedir?[/B]

Binalarda, dairelerin digital uydu yayınlarından toplu olarak faydalanmaları için kurulan, çanak kirliliğini önleyen uydu sistemidir.

[B]2 -) Hangi kanallar izlenebilir?[/B]

Digital uydu alıcısı olan her daire,Türksat uydusundan yayın yapan 250’den fazla Türk kanalı ile,Hotbırd uydusundan yayın yapan binlerce yabancı kanalı digital görüntü ve ses kalitesiyle izleyebilir. Sistem isteğe göre Digitürk uydusunun (Eutelsat W3) yayınlarını alabilecek şekilde kurulabilir.Bu şekildeki kurulumlar da daire Digitürk abonesi ise, diğer uydu yayınlarının yanı sıra digitürk kanallarınıda izleyebilir.

[B]3 -) Bu yayınlar paralı mıdır?[/B]

Hayır, bu yayınları herhangi bir ücret ödemeden izleyebilirsiniz.
    Uydudan yayın yapan kanalların çoğunluğu ücretsiz yayınlardır. Ayrıca uydudaki şifreli yayınları izlemek isteyenler, abone olarak bazı özel kanalları izleyebilir. (+18 yetişkin kanalları, maç yayınları gibi)

[B]4 -) Merkezi uydu sistemi kurmak için binaya ne yapılıyor?[/B]

Iki adet uydu antenini, binanın çatısına kurup sistem merkezini de binanın asansör dairesi gibi korunaklı bir alanına monte ediyoruz. (Digitürk”te isteniyorsa 3. bir uydu anteni kurulur ve sistem dağıtım ekipmanları buna göre kullanılır).
    [B]
    5 -) Anten kabloları dairelere nasıl ulaştırılıyor?[/B]

Binaların çatılarında yapılan işlemler standart olsa da, sistem merkezinden dairelere kablo çekimi, binaların mimari ve altyapı farklılıklarından dolayı değişiklikler göstermektedir.

Genelde kablo yolu olarak bina havalandırmaları veya şaft boşlukları kullanılmakla birlikte bir kısım binalarda merdiven boşlukları veya dış cepheler kablo yolu olarak kullanılmaktadır.

Fakat buralarda yapılan işlemlere ilave olarak ortak mahallere kablo kanalı monte etmek gerekmektedir. Bu gibi durumlarda daire başı maliyet biraz yükselmektedir.

[B]6 -) Ikinci bir TV’de uydu kanallarını izlemek için ne yapmam gerekir?[/B]

Ikinci bir uydu alıcısı almak ve bunun içinde sistem merkezinden ayrı bir kablo çekmek gerekmektedir.

[B]7 -) Daire sisteme katılmakla ne kazanmış olacaktır?[/B]

- Türksat ve Hotbird uydusundan yüzlerce TV kanalını digital görüntü kalitesiyle izleyecektir.
    - Hiçbir yayıncı kuruluşa üye olmasına, aidat ödemesine gerek yoktur.
    - Evine alacağı, uydu alıcısının özelliklerine göre, kendi ilgisi doğrultusunda, özel şifreli kanalları izleyebilecektir (Lig TV aboneliği, D-smart özel içerik yayınları ve interaktif uygulamaları, Hotbird uydusundan +18 yetişkin kanalları abonelikleri gibi).
    -Dairenin,ayrıca çanak anteni taktırması yerine sistemden faydalanması daha ekonomik olacaktır (zira, kendisine ayrıca uydu anteni kurdurmak daha masraflıdır).

[B]8 -) Apartman yönetimi ne kazanacaktır?[/B]

- Binanın dış cephesini ve çatısını yıpranmaktan kurtaracaktır.
    - Anten montajları yüzünden, dairelerin birbirleri ve yönetim ile nahoş olaylar yaşamasını önleyecektir.
    - Dairelere, digital uydu yayınlarından faydalanma fırsatını sunarak, hizmet götürmüş olacaktır.

[B]9 -) Digital uydu alıcısı fiyatları ne kadardır?[/B]

Digital uydu alıcılarının fiyatları, özelliklerine ve kalitelerine göre farklılıklar gösterirler. Örneğin; şifreli sistemlere uyumlu olmayan birinci sınıf kalitede uydu alıcılarını, piyasada 50-150 TL arasında fiyatlarla alabildiğiniz gibi, şifreli sistemlere uyumlu olan, uydu alıcılarını ise 50-450 TL arasında fiyatlarla alabilirsiniz.

[B]10 -) Uydu alıcılarını sizden temin edebilir miyiz ?[/B]

Digital uydu alıcılarını başka yerlerden alabileceğiniz gibi, firmamızdan da temin edebilirsiniz. Firmamız digital uydu alıcılarını piyasa koşullarından uygun olarak peşin veya kredi kartına taksitle satmaktadır.

[B]11 -) Özel içerikli şifreli yayınlarla ilgili satış yapıyor musunuz?[/B]

Evet firmamızdan yasal olan +18 yetişkin kanalları abonelikleri için modül ve kartlar temin edebilirsiniz. Firmamız bu konuda da detaylı hizmet vermektedir.

apartman uydu sistemleri, audio, Çanak anten, dağıtım kablosu, demodülatör, Digiturk, diseqc motor, dsmart, Görüntülü diafon, headend, Kamera Sistemleri, Lnb, merkezi çanak, Merkezi Sistem, Merkezi sistem Diafon, merkezi sistem uydu, merkezi sistem uydu ayarlama, merkezi sistem uydu çoğaltıcı, merkezi sistem uydu fiyatları, merkezi sistem uydu frekansları, merkezi sistem uydu kablosu, merkezi sistem uydu kurulumu ankara, merkezi sistem uydu kurulumu istanbul, merkezi sistem uydu kurulumu izmir, merkezi sistem uydu kurulumu kadıköy, merkezi sistem uydu sorunları, merkezi uydu sistemi, merkezi uydu sistemi çoğaltma, merkezi uydu sistemi fiyatları, merkezi uydu sistemi kamera bağlantısı, merkezi uydu sistemi kurulumu, merkezi uydu sistemi nasıl çalışır, merkezi uydu sistemi nasıl kurulur, merkezi uydu sistemi nedir, merkezi uydu sistemleri, merkezi uydu sistemleri fiyatları, modülatör, multiswitch, multiswitch fiyatları, next, next merkezi uydu sistemleri, Next Santral, Periyodik Bakım, Sürekli Hizmet, Teknik servis, yükseltici

• nasılsa işi bilene yaptırmak istiyorsunuz,özetle;
    next türkiyedeki en kaliteli markalardandır. santrallerde tercih sebebi, çünkü satış sonrası sorunlarda ürünün arkasında dururlar. tavsiye ederim. ikincisi kablo kalitesi çok iyi olmalı, yoksa hd uydu ve tv yayınlarında sorun yaşarsınız. çanaklar biraz büyük santral dijitürk destekli olmalı. kablo kanalları mevzusunu mutlaka konuşun, dış ortamdan odaya kadar bu kablo nasıl saklanacak önemli. çünkü özellikle dış ortamda kanal kullanılmazsa kablo çabuk yıpranır.
    birde ince bir detay, her uyducu bunu yapmadığı için söylüyorum; santrale balanan her kablonun santrale girecek kısmına bi yere hangi daireye ait olduğunu yazsın. yoksa ilerde herhangi bir dairede sorun yaşanırsa santrale giren tüm kablolarla uğraşılmamış olur.
  • 4 daireli bir binanın 4 numaralı dairesine taşındım.

Dairede iki odada uydu prizi var.

Prizleri açarak fiziki kontrollerini yaptım.

Dahili uydu alıcılı vestel tv yi kurdum.

Harici alıcılı (hometech ht1010) tv ye sinyal alamıyorum.

-Binanın tesisatı da 4 yıllık.

-Kendi kablolarım da yeni.

-Benden önce oturanlar iki tv sorunsuz kullanmış.

-Tesisat resimde görüldüğü gibi.

-Bir çok kombinasyonda ayar denedim ama sinyal alamadım.

(lnb gücünü kapalı yaptım otomatik yaptım 13v 18v denedim. Diseqc 1.0 lnb1 denedim lnb2 denedim hatta diseqc 1.1 de denedim.

Hiç birini denemediğimi varsayın bu uydu alıcısıyla nasıl ayar yapmalıyım?

Tesisatta mı, ben de mi, sistemde mi sorun var acaba?

#Sinyal alamama nedenim ne olsa gerek?

Merkezi Uydu Sistemi
     Merkezi Uydu Sistemi
     Merkezi Uydu Sistemi
     Merkezi Uydu Sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyifdoktoru -- 9 Kasım 2017; 23:0:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Serkan Bey,

1. 20 çıkışlı santral almam gerekiyor. ileride çatı da tv izlemek için.. Marka model önerir misiniz?

2. 4 uydu izleme faydası ne olacaktır?

3. 120 cm çanak alınması lazım. Bunlarda kalite vs var mıdır? Marka model boyut önerir misiniz?

4. Birde kablo tesisatını ben yapacağım için bağlantı işlemlerini ben yapabilir miyim ??

Teşekkürler.

1. Tekniksat markası iyidir. Kalitesi de iyidir. Servis desteği de iyidir. Firma ile görüşünüz. Belirttiğiniz çıkış sayılarında çeşitli ürünleri vardır diye umuyorum. Çıkışlar genelde, 8 - 16 - 24 - 32 şeklinde gidiyor galiba... Tek santral alınacağı için sonlu tipteki multisviç santral almalısınız.

2. kaç adet uydu izleyeceğinize kendiniz karar vermelisiniz. Bazı yayınlar, sadece belli uydularda var. Yani binanızda oturan sakinlerin özellikle izlemek istedi kanal varsa, o kanalların hangi uyduda olduğunu araştırıp, kaç adet çanak anten kuracağınızı belirlemelisiniz. Belirlenen çanak anten sayısına göre de, multisviç santral seçimi yapmalısınız.

3. Mega'nın 120'lik antenlerinin kalitesi iyidir. Erol Tatlıdil'in firmasıdır. Fabrikası da İzmir'dedir.

4. Kablolamayı kendiniz yapabilirsiniz. Dönüşler keskin yapılmamalıdır. Dışarıda kalan kablolar muhafaza altına alınmalıdır. Santral'dan çıkan kablo uydu cihazına kadar eksiz olmalıdır. Duvara takılan uydu prizi gibi elemanlar kesinlikle kullanılmamalıdır. Birde en önemlisi önceki mesajımda belirttiğim çaptaki kabloyu kullanmalısınız. Zira bir çok kullanıcı bu konuyu es geçtikleri için, en büyük sinyal kaybını kabloda yaşamaktadır. TSEK kalite belgeli kabloları kullanmaya özen gösteriniz. Uzun paso kaliteli F konnektörler kullanınız. Sviç dahil bağlantı işlemlerini kendiniz yapabilirsiniz. Quattro (otel tipi) LNB'den çıkan uçlar, multisviç santral'da aynı kodlanmış girişlere irtibatlanmalıdır.

Kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 5 Ağustos 2020; 12:7:41 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.