Merhaba herkese! Apartmana yeni yönetici oldum. Merkezi uydu yaptıracağız. Ufak tefek bilgimiz var ama teklifler karmakarışık. Her neyse. 10 katlı bina 43 daire var. En altta 3 en üstte 7 daire var. 4 uydu 2 şer kablo çekelim diyoruz.(benimki 3 olacak torpilli yani). Sorularım şöyle. Digitürk koyabiliriz değil mi? Kamera konuluyormuş. İki tane kapı var iki kamera koyabilir miyiz bunlarla kayıt yapabilir miyiz? Hangi malzemeler kullanılacak? Ne kadar kullanılacak? Marka önerisi olan var mı?Kablo kaç metre gider ve hangi marka olmalı? Duvarlar kırılacak. İşçilik ne kadar tutar? Duvarlar kırılmışken müteahit işi olan zil ve telefon kabloları da değişsin diyoruz. Onlar için ne nelere dikkat etmemiz gerekir? Biliyorum tecrübeye göre, malzemeye göre fiyatlar değişir ama siz yine de bir tahmin söylerseniz sevinirim. Sizin tecrübelerinize ihtiyacım var. Teşekkürler.
Bu forumda üyeninin birinin aynı içerikte sorusu olmuştu !...
Geçmiş mesajlarıma göz atarsanız uydu + kamera sistemi konusundaki tavsiyemi okuyabilirsiniz.
Kolay gelsin.
olayın zil ve kamera kısmı ile alakalı bilgim yok yalnız merkezi uydu sistemine kurduracagınız santrallerinizin full bant olmasına dikkat ediniz.. tabikide digitürk uydusunuda kullanabilirsiniz..3 çanak kurdurtursunuz.. birisi türksat birisi hotbırt dieri ise digitürk olur..kabloda rg 6 klas kablo kullanmanızı tavsiye ederim..
Değerli arkadaşlar teşekkürler! Multiswitch mantığını öğrenmek istiyorum. bize dediler ki "3 uydu + 1 digitürk + karasal yayın + kamera" merkezi sistem için quadrol lnb olacak bir uydu için. E o zaman 4 uydu 16 yapıyor. Hadi biri karasal yayın olsun. Kamera hangi girişe olacak? Kaldi ki digitürk için tek port yeter diyorlar. Yani 4 türksat 4 hotbird 4 astra 1 digitürk 1 kamera 1 karasal yayın? e bu durmda 15/xx gibi bir durum çıkıyor ki hiç biryerde böyle birşey bulamadım. 1. Digitürk için quadrol lnb olur mu? Hangi durumda hangi switch almalıyım? 2. tv den en fazla kaç kamera görüntüsü alabiliriz? dışarıya 2veya3 kamera düşünüyoruz. Apartman içerisine en fazla 10. 3. Switchde Karasal yayın kısmına kamera koyabilir miyiz? Bir de herkes kanallı döşeme yapalım derken biz 2-3 kişi sıva altı istiyoruz. Çünkü kanallarda kablolar toplanmış halde geçecek oysa sıva altı olursa herkese ayrı hat çekilecek. 3 gün sonra bir problem olursa diye endişe ediyoruz. Lütfen fikirlerinizi esirgemeyin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme