Şimdi Ara

TRT1 SİNYAL YOK SORUNU MERKEZİ SİSTEM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
407
Cevap
9
Favori
67.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Diseqc ile merkeziden gelen kabloyu iki ayrı odaya verdim. Salondaki cihaz Tivibu diğer odadaki Showmax Wite uydu alıcısı. TRT1 HD kanalını izleyebilmek için salondan TRT'yi açmam gerekiyor. Ordan başka kanala geçince diğer televizyonda da sinyal gidiyor. Yani TRT'yi izleyebilmek için ikisinde de aynı anda açmam gerekli. Uydu ayarlarından diseqc özelliği ile ilgili bir ayarı açarak sorunu çözdüğümü zannetmiştim fakat salondan tekrar TRT'yi açıp kanal değişince başa sarıyor. Sorunu çözmek için ne yapmam lazım maçları izleyemiyorum.

• Yayını açamayanlar reciver ve çanak anten ayarlarını hiç boşuna kurcalamasın. Şu an türkiyenin belki yarısı yayın alamıyor. Trt düşük frekanslı yayınını dahada kıstı ülke sınırları dışından yayın alınamaması için ama şu an ülkenin yarısından fazlası uydudan sinyal alamamaktadir. Boşuna kurcalamayın trtnin ahmaklığıdır.
  • Merkezi sistemden gelen kabloyu diseqc siviç ile bölemezsiniz. Splitter ile bölünebilir.

Splitter'ların kullanımı ise, zaten sınırlıdır. Açıklaması; polarizasyon takibi yapmalısınız. Yani bir tv'de V( vertical ) polarizasyonundan gelen kanalı izliyorsanız, diğer tv'deki kanalın yayını da "V" polarizsyonundan gelen bir kanal olmalıdır. Değilse, belirttiğiniz sorunu yaşarsınız.

Hiç sorun yaşamak istemiyorsanız, merkezi sistem santralından, diğer oda için de ayrı kablo çekmelisiniz. Ya da bireysel çanak anten kurmalısınız.

• Anladım. Bu arada kullandığım cihaz splitter'mış. Farkını bilmiyordum. Önerdiğiniz iki çözümü de deneyeceğim. Teşekkür ederim.

• Merhabalar bu arada trt 1 HD yayını "sinyal yok" sorunu veriyor.Şifresiz yayınlandığı frekanstan yayın bulamıyor dünden beri maçları seyredemiyoruz çözüm konusunda öneriniz var mı acaba

• Şuan halen problem var Tvde TRT HD kanalları çekmiyor normal SD TRT kanalları çekiyor . Manuel olarak kanal aramada 11794 30000 V frekansında hiç sinyal yok ne yapacağız böyle ?
  • iztcick kullanıcısına yanıt

Aynen yani araştırıyorum hiç bilgide yok tahminimce açıklamada yok bu nedir arkadaş

• Yayınlar şifreli adamlar bir açıklama bile yapmıyor.
  • Arkadaşlar,

TRT paketine ait bütün frekanslarda sinyal var. ( Türkiye ışını 11794 V 30000 frekansı da dahil. )

Sinyal alamayanlar, tesisatını kontrol etmelidir !

TRT 1 kanalında, 11794 V 30000 frekansından, avrupa şampiyonası maçlarının şifresiz yayınlanacağı, zaman zaman, kayan altyazı şeklinde iletilmektedir.

TRT paketinin diğer frekansları, Türkiye ışınına ait frekanslar olmadığı için, maçlarda şifre girmektedir.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Tesisatın neyini kontrol edecez ki hocam.merkezi.sistem var dün 19:00 maçını 11794 V 30000 frekansından izledim aynı kanal sinyal yok diyor
  • mmuratsal kullanıcısına yanıt

Ne biliyim hocam, neyini kontrol edecen... Kontrol edemiyorsan, kontrol ettireceksin.

"Tesisatı kontrol edin" derken, 11794 V 30000 frekansında sinyal olduğunu belirttim ben... Yani yukarıdaki üyelerden biri 11794 frekansından sinyal alamadığını belirtmiş de... Ben de o üyenin mesajına binaen, kontrol ettim ve sinyal olduğunu gördüm.

Yani ben de sinyal varsa, uyduda yayın var demektir. Uyduda yayın varsa, sinyal alamayanların tesisatında sıkıntı var demektir. Umarım anlatabilmişimdir.

Aha bu da 11794 frekansı ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 26 Haziran 2024; 21:54:59 >

Hocam bu kadar sert bir yazı yazmana gerek yoktu tesisatı kontrol edin veya ettirin demişsin ya bende diyorum ki dün 19:00 maçını aynı frekans üzerinden HD olarak izledim saat 23:30 da baktığımda sinyal yok diyordu ertesi gün yani bugün işten geldim tekrar kontrol ettim yine yoktu tkgs güncelleme yapsın diye sıfırlama yaptım yine aynı sorun devam etti sadece bende değil iş yerinde çoğu arkadaşta bu sorun vardı bazılarında da yoktu o yüzden tesisatın neyini kontrol edelim diye sordum aynı apartmanda merkezi sistem mevcut üst komşu da var bende yoo aynı frekansta neyse internetten açtım 20 dakika önce arkadaşım sinyal geldi bana kontrol et dedi hcibrisey yapmadan aynı frekansta sinyal gelmiş TRT HD açık vaziyetteydi yine de teşekkür ederim sağolasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmuratsal -- 26 Haziran 2024; 22:2:5 >
  • Alakası yok !... Ben de en berbat, neredeyse 20 yıllık eski merkezi sistemden yayın alıyorum. çatıdaki çanak bile paslı... Kablolar ekli, eski vs.

B.ktan bir anten tesisatı ile ben de sinyal hiç kesilmediyse, Türksat A.Ş.nin sinyali maç başlarken güçlendirdiğine inanmıyorum.

Yani burada laf üstüne laf koymaya gerek yok bence... Sinyal alamayanlar tesisatına baktırırsa, sonraki maçlarda sıkıntıya düşmez.

• mmuratsal kullanıcısına yanıt

Hocam mesajımda sert üslup algıladıysanız, özür dilerim.

Mesajımda ; tesisatla ilgili 10'larca çeşit sorun olabilir. Yani her bir kullanıcının tesisatındaki sorun farklı olabilir.

İşte bu manada; "ne biliyim, neyini kontrol ettirecen" demiştim. Yoksa posta koymak aklımın ucundan geçmez.

Üye diyor ki; "kanal şifreye girmiş, haber de vermiyorlar" diyor. Oysa ki, TRT 1 kanalında zaman zaman altyazı geçiyor. Maç yayının 11794 frekansından şifresiz izlenebileceğini yazdı kaç kere... Üyeye denk gelmemiştir belki... Ancak burada asıl sıkıntı, üyenin "haber vermiyorlar" demesidir. Adamlar ne yapsın ? Üyeye telefon açıp özel olarak bilgilendirsin mi ?

Özetle; bizim milletin biraz kafasına göre olma yapısı var. Yani hazırlığını yapmamış, yumurta kapıya gelip de, sıkıntıya düşünce, hemen foruma iki satır şikayet çiziktirmeyi marifet sayıyor.

Tabi sıralı yakınma ve şikayetleri ben de okuyunca topluca yanıt verdim. Olay budur. Bencilce davranıp, hiç yanıt yazmasaydım, oturur keyfime bakardım.

• Trt nin yapmış olduğu açıklama

@UEFA, Avrupa Futbol Şampiyonası yayınlarında uygulanması gereken ‘Uluslararası Yayın Hakları Sınırlılık’ kuralı nedeniyle uydu sinyal seviyelerinin düşürülmesini tüm yayıncılardan talep etmiştir.

Kanalları görüntüleyemeyen arkadaşlar ülke dışında yaşıyor olabilirler mi ?
    Sıkıntı yok hocam vardı bir sorun belliydi zaten çünkü aynı sinyal de birisi alıyor birisi alamıyor zaten TRT de açıklama yaptı düzeldi galibiyetle kapatalım yeter saygılar hayırlı akşamlar Ilgın için ayrıca teşekkür ederim
  • hakan2200 kullanıcısına yanıt

Hocam ben Rusya/Tataristan/Kazan şehrinde yaşıyorum. 180 cm merkezi antenle, 11794 frekansını çok rahat çekiyorum. Anten de çok eski, paslı ve papatya anten( Yani üçgen parçaların birleştirilmesi ile oluşturulan bir çanak )

Hasılı; Türksat A.Ş.nin Türkiye ışını olan 11794 V 30000 frekansının sinyalini zayıflattığına inanmıyorum. Çünkü benim sinyalim hiç kesilmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 26 Haziran 2024; 22:26:57 >

Bence siz şanslısınız. Çünkü 2 gündür trt den sinyal alamayanların sayısı oldukça çoğaldı.

Ve bu kullanıcılar 2 gün önce izleyebildiklerini. 2 gündür izleyemediklerini bildiriyor.

Antenle alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Çünkü kullanıcılar diğer tüm kanallardan full sinyal aldıklarını belirtiyor.

Trt, Sizin oralardan sinyal aldığınızı duymasın keser vallahi 😀

• hakan2200 kullanıcısına yanıt

Hocam uydu ayak izine bakarsak, benim lokasyonum kapsama alanı içinde bile değil. Bakınız ; Türkiye ışınının ayak izi, Kırım'ın yukarısında bitiyor ;

Oysa benim bulunduğum yer burası ve Türkiye ışınını çok rahat alıyorum. Tek avantajım, çanak anten büyük, fakat dandik bir anten... Yani kapsama alanı içinde olmadığım için dezavantajlı durumdayım. Buna rağmen sinyalim hiç kesilmedi.

Özetle : tekrar etmiş olacağım ama, Türkiye'de bulunanlar, 11794 frekansından sinyal alamıyorsa, tesisatlarına baktırmalarında yarar var.

• TRT'nin bütün HD kanalları kapalı benim sistemde. Diğer kanallarda hiç bir problem yok . Bir kaç gün öncede TRT'de problem yoktu izliyordum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.