Şimdi Ara

TRT1 SİNYAL YOK SORUNU MERKEZİ SİSTEM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
407
Cevap
9
Favori
67.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burayada yazayım.11794 v30000 ile hiç sinyal yokken 11795 v 30000 ile sinyal alıp izleyebildim arkadaşlar.Konum İzmir
  • cg-TR83 kullanıcısına yanıt

Tesisatta sıkıntı olabilir diye belirtmiştim.

Tesisat sıkıntısı olduğunu, dolayısıyla doğrulamış oldunuz. TRT1 SİNYAL YOK SORUNU MERKEZİ SİSTEM 

Şöyle ki; LNB'lerin LO( local osilatör ) değeri olur. Kimi LNB'ler, frekansın sinyali 11793'te alır, kimisi 11795'te alır. Yani LNB'ye frekans atanması ayarı da tesisatla alakalıdır.

• Arkadaşlar şuan eve geldim TRT 1 HD merak ettim açtım şimdi açılmış izleyebiliyorum . Şu anlaşılıyor ki bu problem TRT kaynaklıymış ne sistemde ne kabloda sıkıntı varmış . TRT1 SİNYAL YOK SORUNU MERKEZİ SİSTEM

2 gündür neredeyse bu frekansta sinyal alamıyordum.

11794
    Polarizasyon: V (Dikey)
    Sembol Oranı: 30000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iztcick -- 27 Haziran 2024; 0:52:11 >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

Hocam iddianız teknik olarak doğruda olsa bir gün önce seyreden binlerce insan seyredemiyorsa, buradaki olayda trt nin yaptığı bir katkı mutlaka var. Yayının sinyal gücünü azaltmak gibi.

• Elektrikeb kullanıcısına yanıt

Valla hocam, Türkiye'ye 1200 KM uzaktan benim sinyalimde düşme olmuyor. Ama Türkiye'de yaşayanların sinyali düşüyor ? Ne yazdımsa, inanmadınız bana...

Neyse, inanın diye yazmadım zaten. Kendi tespitlerim ne ise, yalnızca tespitlerimi ilettim. Yani herkes kendine göre, çıkarımını yapsın artık.

hocam şimdi geçen günlerde olan şeyi şu; maç saati dışında 11794 frekansı sinyal gücü %90 kalitesi %100 iken maç saatinde sinyal kalitesi yerlere düştü(benim tv nin alt eşiği %40 falan..%40 altı yayın vermez ki maç saatinde sinyal gücü %45 lere kadar falan düştü), ve bu son 2 gündür olan bişey..benim gibi çok çok ince ayarı olan uydular şanslıydı, ucundan kıyısından sinyali yakaladı izledi..maç bittikten sonra yerlerde olan sinyal kalitesi bi anda tekrar %100 lere çıktı..

eminim şu anda o günlerde yayınları izleyemeyen kullanıcılar şu an o frekansı açsa çok rahat izlediklerini görürler..

sonuç itibari ile son 2-3 gündür kasti olarak o frekansdan gelen sinyal düşürüldü ve uydu alıcısı çok kaliteli olmayan veya LNB ayarı çok çok iyi olmayanlar maalesef sinyali o saatlerde yakalayamadı..

işin özü ne tesisatta ne kabloda ne LNB sorun yok kimsenin, hepsi o frekansın gücü zayıflatıldığı için oldu.

ha bu arada insanlar ertesi gün tesisatçı çağırsa bu frekansda sorun var diye ayara gelen eleman sinyalin tam güçte olduğunu görüp hiç birşey yapmadan geri dönerdi zaten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzil -- 28 Haziran 2024; 3:48:0 >

• uzil kullanıcısına yanıt

Vay canına arkadaş yavv...

Demek ki ben İstanbul'a kuş uçumu 2200 km uzaktan 11794'ün yayınını kesinti olmadan izleyebilmem, kendi adıma mucize olmuş. Başka bir şey demiyorum.

kendi gözümle görmesem sinyalin düştüğünü senin dediğini zaten tartışmayız burda hocam..

maça birkaç dakika kala ki fotoğraf, sinyal yavaş yavaş düşüyor.maç saati 45 lere kadar düştüğü oldu.

TRT1 SİNYAL YOK SORUNU MERKEZİ SİSTEM

bugün şu anki fotoğraf..istersen akşam 10 da atarım..

peki bu süreçte ne oldu; fırtına mı çıktı, yağmur mu yağdı, elektrik mi gitti geldi..hiçbirşey..

bu kadar insanın isyan etti ise vardır bi bit yeniği..sen de buna inanmıyorsun..herkes aynı şeyi söylüyor..1 hafta önce aynı frekansda izleyen insanlar izleyemez oldu..herkesin mi tesisatı bozuldu bi anda..

• uzil kullanıcısına yanıt

Hocam, inanmamam gayet normal... Çünkü siz Türkiye'desiniz, ben İstanbul'a kuş uçumu 2200 km uzaktayım. Frekans, Türkiye ışını... Ben Türkiye ışınını sorunsuz çekiyorum, Türkiye'dekiler sinyal düştü diyor.

Yani Türkiye'de sinyal alınamamış olsa, gazetelerde ve televizyonlarda haber olurdu. Ama sizin gibi sinyali düşenler de olmuştur. Tesisat sıkıntılıdır, Türksat A.Ş. sinyali biraz kısmıştır. Tesisatı sıkıntılı olanlarda hemen nüksetmiştir.

Peki hiç akıl etmez misiniz ? Türkiye dışında olanlar içinde bile sinyali kesilmeyenler var. Sinyal Türkiye'de bazılarımızda kesiliyorsa, şu tesisatımıza baktırmamızda yarar var diye akıl etmez misiniz ?

Yani özetin özeti ; sen yaşadığını söylüyorsun. Ben de yaşadığımı söylüyorum. Artık gerisine sen karar ver. Ben sizin durumunuza artık inanıyorum ya da inanmıyorum demiyorum. Ortadayım. Kendi kararınızı kendiniz verin.

Buyur hocam, bu da maça bağlanma esnasında stadyumun üstten çekilmiş görüntüsünü bu mesajıma eklemiştim ;

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158985304

• 29.06.2024 tarihinde İsviçre- italya maçıı izledik bitti ve trt yayını kesildi.30.06.2024 hala trt1 de sinyal yok yazıyor. Diğer tüm kanallarda hiçbir sorun yok izleyebiliyoruz. Ne olduğu konusunda hiçbir fikrimiz yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djfree -- 30 Haziran 2024; 11:21:42 >
  • djfree D kullanıcısına yanıt

Dün yeni frekans dedikleri 11794 ile (bende 11795 ile çıkıyor) almanya maçının son 10-15dk sında yayın gitti.Şimdi gelmiş yine.Twitterda arama kısmına trt yazın sorun yaşamayan yok herkes isyanda.Ben bu güne kadar böyle bir rezillik görmedim tv yayın tarihinde.

Şimdi düşününce maçta 15dk ara verilmişti.Bilmiyorum zamanlamayı ona göremi yaptılar çok acemi ve işbilmez bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cg-TR83 -- 30 Haziran 2024; 11:35:30 >
  • Arkadaşlar, aynı konu başlığı, İsmi Lazım Değil Forum'da da açılmış... İLDF 'daki gelişmeleri okursanız, maç esnasında TRT 1 yayınında kesinti yaşayanlar, antenlerine ve LNB'ye ince ayar çektirdikten sonra, sorun kalmadığını belirttiler.

Yani burada "yakınmalı - söylenmeli" mesaj yazmak yerine, tesisatınızı elden geçirmenizi tavsiye ederim.

Başka bir konuda mesajlarınızı görmüştüm..Gerçekten bazı konuları ya anlamak istemiyorsunuz ya da bilerek bu şekilde davranıyorsunuz.

Bakın insanlar maç saati dışında sorun yaşamıyorlar.Bunun lnb ve sinyal ile ne alakası var allah aşkına ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cg-TR83 -- 30 Haziran 2024; 11:48:13 >

Çok basit şekilde şöyle anlatayım ; sinyal düşürülmesi( db ), kapsama alanı( Türkiye ışını ) içindeki ekipmanları etkilemeyecek ölçüde yapılan bir sinyal düşürme operasyonudur.

Nereye kadar ? Yani bu sinyal düşürme operasyonu, Türkiye içindeki ekipmanların ayarlı olduğu öngörüsü üzerinden yapılmaktadır.

Sanırım bu cevap, özümsemenize yardımcı olmuştur.

Bak aynı zamanda lnb ayarları gitmiş insanların allah allah yaw.. Sen uzaydan izliyosun anladık,sorun yaşayanlar için biraz empati okey? Sırf senin için uyducu çağıracağım,3 ay önce yaptığı sistemi kontrol etsin 🙋🏼‍♂️

Arkadaşım, benim verdiğim bilgiler "normatif ölçüt"lere göredir.

Yani Türkiye'de mukim çeşitli uydu izleyicilerinin tepkilerini paylaşmanın, benim verdiğim bilgiler ile alakası yoktur.

Sorun yaşamak istemiyorsanız, belirttiğim hususlara eğilerek sorunu aşmaya çalışın.

Değilse, "yakınmalı - söylenmeli" mesaj yazmanızın başta kendinize ve topluma bir getirisi olmaz.

Değilse, "yakınmalı - söylenmeli" mesaj yazmanızın başta kendinize ve topluma bir getirisi olmaz.

Sen rahatsızmısın?

2005 den beri üyesi olduğum bu forumda,kullanıcılar sorunlarını bilgilerini paylaşıyor ne zamandan beri bunun adı yakınmalı söylenmeli olmuş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cg-TR83 -- 30 Haziran 2024; 12:28:57 >

Allaha şükür, gayet sağlıklıyım.

Da !... Sorunu anlamak ve çözümüne odaklanmak yerine, neden kişiselleştirmeye başladınız ?

Yok başta mesajımdada belirttim başka bir konudaki mesajlarlarınızı okumuştum diye.Şimdi hakkında kesin fikir sahibi oldum.NKB li insanlarla uğraşacak vaktim yok. senin derdin ne problem ne de çözüm..

• Kusura bakmayın. Sizin tarafınızdan "izansız ve bağnazca" yazılan mesajlara yanıt vermeyeceğim. Blok.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.