Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.441
Cevap
193
Favori
589.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normalde ilk başta ayn puan türünden öğrenci alıyor ise olur demişti YÖK ama gördüğüm kadarıyla burda netleşme olmadı kimileri arayıp sormuş olmaz demişler o yüzden aynı bölüme geçiş yapmak şeklinde bir şeye dönüştü bu olay ama ben şunu da yazdım; daha önce mesela selçuk üniversitesinde aynı puan türünden öğrenci alan bütün bölümlere başvurulabilir diye senato da görüş çıktı.
    Yök bunu netleştirecek mi yoksa üni lerin yorumuna mı bırakacak oda belli değil o yüzden bende size net bir cevap veremiyorum eğer dediğiniz o iki bölüm aynı puan türü değilse zaten her halükarda olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 12 Ekim 2013; 0:31:20 >
  • Benim anlamadığım olay mesela gitmek istediğim yer 90 kişi almış. Üniversite 90 kişinin yüzde 10u olan 9 kişiyi almak zorunda mı yoksa üniversitenin hayır kardeşim istemiyorum 5 kişi alacağım deme hakkı var mı ? Yani bu yüzde on maksimum kontenjan değeri mi yoksa gerekli başvuru olması durumunda kontenjanın yüzde onu kadar olan öğrenciyi üniversite almak zorunda mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ktü de çeko okuyorum işletmeye geçeyim mi sizce ?
  • Arkadaşlar bölüm değiştiriliyor mu kesin bi bilgiye nasıl ulaşacağız

• quote:

Orijinalden alıntı: ihtiyar balıkçı

Benim anlamadığım olay mesela gitmek istediğim yer 90 kişi almış. Üniversite 90 kişinin yüzde 10u olan 9 kişiyi almak zorunda mı yoksa üniversitenin hayır kardeşim istemiyorum 5 kişi alacağım deme hakkı var mı ? Yani bu yüzde on maksimum kontenjan değeri mi yoksa gerekli başvuru olması durumunda kontenjanın yüzde onu kadar olan öğrenciyi üniversite almak zorunda mı ?

Tabiki yüzden onu kadar başvuru varsa puanları tutuyorsa almak zorunda ben yüzden onun altında alıyorum diyemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fyilmaz

quote:

Benim anlamadığım olay mesela gitmek istediğim yer 90 kişi almış. Üniversite 90 kişinin yüzde 10u olan 9 kişiyi almak zorunda mı yoksa üniversitenin hayır kardeşim istemiyorum 5 kişi alacağım deme hakkı var mı ? Yani bu yüzde on maksimum kontenjan değeri mi yoksa gerekli başvuru olması durumunda kontenjanın yüzde onu kadar olan öğrenciyi üniversite almak zorunda mı ?

Tabiki yüzden onu kadar başvuru varsa puanları tutuyorsa almak zorunda ben yüzden onun altında alıyorum diyemez.

Hocam bakınhttp://saugundem.com/merkezi-yatay-gecis-nasil-olacak/ Sakarya Üniversitesi %5ini alacağız diyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fyilmaz

quote:

Hocam bakınhttp://saugundem.com/merkezi-yatay-gecis-nasil-olacak/ Sakarya Üniversitesi %5ini alacağız diyor

Yönetmelik maddesi %10 una kadar diyor dolayısıyla yüzde on kaç kişi ise almak zorunda üniversitenin bu açıklaması keyfi bir uygulama bence. Bundan zarar gören birisi dava açma hakkına sahip olur.

• Arkadaslar dişten puanimizin yettigi bi Tıpa gecebiliyor muyuz

• Örneğin ben İTÜ de 1. sınıf Makina Mühendisliği okuyorum %100 ingilizce olarak. Geçen sene hazırlık okudum yani okuldaki ikinci senem. Puanım bölümün %30 ingilizce olan programına da yetiyor, ben bu şartlarda dilekçeyle başvurduğum taktirde bölümümü %100 den %30 a aldırabilir miyim yani ?
  • toysoLdier(V) kullanıcısına yanıt
    Bolum ayni oldugundan olur ama zaman gecti sanirim

• Merhaba ben 2012 yılında İTÜ Uçak Mühendisliği programına kayıt yaptırmıştım. Değişen bu yönetmelikle bu sene İTÜ Makine Mühendisliğine geçiş yapabilir miyim? Eğer bu sene için geçiş süresi bittiyse bu uygulamayla sonraki sene geçiş yapabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: grejuva6

Bolum ayni oldugundan olur ama zaman gecti sanirim

Ama haber 21 Eylül'de yayımlanmış resmi gazetede öyle yazıyor o zaman haliyle bayramdan sonraya kadar fırsat olması gerekmiyor mu?
  • arkadaşlar an itibariyle başvurabilme şansımız bitti mi ? yoksa hala başvuru imkanımız mevcut mudur ?
  • okulda değiştirebiliyor muyuz?
  • Her okulun süresi farklı arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: justreal

arkadaşlar an itibariyle başvurabilme şansımız bitti mi ? yoksa hala başvuru imkanımız mevcut mudur ?
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cesc_Fabregas -- 14 Ekim 2013; 22:24:57 >
  • iyi birşeymiş ama geldik 2. sınıfa daha bize yaramaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.Crow

Merhaba ben 2012 yılında İTÜ Uçak Mühendisliği programına kayıt yaptırmıştım. Değişen bu yönetmelikle bu sene İTÜ Makine Mühendisliğine geçiş yapabilir miyim? Eğer bu sene için geçiş süresi bittiyse bu uygulamayla sonraki sene geçiş yapabilir miyim?

Benim YÖK'ten aldığım bilgiye göre şartlar tutuyorsa geçiş yapabilirsiniz çünkü aynı Program olma koşulu yok aynı puan türü olsa yeter yok bana böyle demişti aradığımda. Her yıl okul un başlamasından itibaren bir ay içinde başvurma hakkınız var. Ama bu süre 30 iş günü değil bir ay dolayısıyla araya bayram girdiği için bayramdan sonra çoğu okul için süre dolmuş oluyor Okulununuzun açıldığı tarihten itibaren 1 ay hesaplayın sizin okul ayin kacinda açıldı ise ona 1 ay ekleyin eğer Eylül ün 22 sinden sonra açılmış ise bayramdan sonrada yetişebilir yani pzts bir ay dolmuyorsa yine başvuru yapılabilir. Siz sure geçmedi ise her halükarda dilekçe verin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 16 Ekim 2013; 9:30:11 >

• Arkadaşlar ben meslek lisesi öğrencisiyim 4ncü sınıftayım kafama takılan sorular var lütfen bilenler bir cümlede olsa yazarsa sevinirim..dershaneye gidiyorum sınava hazırlanıyorum , MTOK düşünüyorum avantajları ve dezavantajları hakkında bilgi verirmisiniz ? , ayrıca istediğim bölüm MF-4 300 puan istiyor , 122 bin sıralama istiyor , bu MF4 sıralama olayı nasıl yapılıyor mesela ygs den 500 almış ve lysden 400 almış adamla ygsden 300 lysden 400 almış adamın mf sıralaması aynı olmuyordur herhalde , 850 bin kişi lysye girmiş , sizce kaç bini meslek lisesindendir ? İstedigim bölüm 122 binle alıyor ama MTOK , 850 bin kişidenmi 122 bininci olmak gerekiyor yoksa sadece meslekler içinde mi ? Başarı sıralaması nasıl yapılıyor kafamı çok karıştırdı
  • muhendislikten tıbba geçemiyoruz mu şimdi

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.