Şimdi şöyle ben merkezi yatay geçiş ile okul değiştirdim ve yeni okulumda 1. sınıf görünüyorum 3 tane ders haricinde aldığım bütün dersler 2. sınıf dersleri bunda bir problem olur mu? |
MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (406. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: pPEARLRIVERqŞimdi şöyle ben merkezi yatay geçiş ile okul değiştirdim ve yeni okulumda 1. sınıf görünüyorum 3 tane ders haricinde aldığım bütün dersler 2. sınıf dersleri bunda bir problem olur mu?
Alıntıları Göstersanmam e devlette varsa naklini aldır kesebilirler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-F8B3665B5sanmam e devlette varsa naklini aldır kesebilirler
Alıntıları GösterBilgi için teşekkürler. Yeni üniversitemde ders kayıtlarımın onaylandığı günün akşamında başvuru yaptım 1 Ekim'di hala sonuç bekliyorum.
-
merhaba ben bu sene ikinci öğretimim ve hazırlık okuyorum. bu sene sonunda kendi bölümümün türkçesine başka bir okulda geçmek istiyorum. geçmek istediğim yerin 14 puan üzerindeyim bölüm kontenjanı 85 kişi. benim hazırlıkta olmam veya hazırlıktan başarılı başarısız olmam türkçe bölüme geçmeme engel olur mu? türkçe bölüme geçerken muafiyet sınavına girmem gerekmez değil mi? ya da 14 puan oraya geçebilmem için yeterli mi? cevaploarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
-
Merhabalar, benim önemli bir sorum var. Ben 2013 lys puanıyla yerleştim bir üniversiteye 7 yıl boyunca kaydım hiç silinmedi ama okula doğru düzgün gitmedim bile hazırlığı geçtim sadece vs, bu yıl bile myp ile geçiş hakkımı kullanabilir miyim? yoksa sadece 2-3 yıl mı geçerli oluyor puanınız?
-
MYP ile yatay geciste egitiminizin kacinci senesinde basvurgunuz onemli degil. Onemli olan hala universitede lisans ogrencisi olmaniz(basvurudugunuz donem izinli olsaniz bile sikinti degil)
MYP tek bakilan kistas girdiniz senedeki OSYS puaniniz. Ilk universitenizdeki basariniz yada basarisizliginizin degerlendirmede bir onemi yok.
OSYS puanin gecerlilik suresinde bir kisit yok. 7 yildir ogrenci oldugunuz yazmissiniz. MYP'de ile farkli bir universitedeki ayni bolume gecerseniz, onceki universitenizde harcadiginiz sure sizi takip ediyor. Mesela azami sureniz 14 donem(7 yil) ve siz ilk universitenizde 10 donem hakkinizi doldurdunuz. Bu durumda MYP ile ayni bolume yatay gecis sonrasi geriye 4 doneminiz kalir .
Eger MYP ile farkli bir bolume gecerseniz, geriye kalan donem sayiniz kabul edildiginiz doneme gore belirleniyor. Ornegin Insaat muhedisligi bolumunde 6 yil okudunuz ve MYP ile Elektrik-Elektronige gectiniz. Bu durumda EE ile Insaat arasinda muhtemelen sadece ilk seneki dersler ortak oldugundan, 2 sinif olarak kabul edilirsiniz ve geriye 5 yiliniz kalmis olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reforcan -- 14 Ekim 2020; 13:39:45 >
-
Hazırlık olmayan bir üniversiteden zorunlu hazırlığın olduğu üniversiteye geçince noluyor bilen var mı?(Bölüm aynı) Dersleri saydırabiliyor muyum?
-
Arkadaşlar herkeze merhaba. Merkezi yatay geçiş süreci hakkında aklıma takılan bir iki şey var. Ben şimdi bu sene dgs ile bir lisans programına yerleştim ve Kayıtlandım. Önümüzdeki temmuz ayında merkezi yerleştirme puanına göre başka bir üniversitenin farklı bir bölümüne yatay geçiş yapmak istiyorum. Yatay geçiş yapmak istediğim bölümün puan türü dgs sonuç belgemde mevcut ve istediğim üniversitenin taban puanın üzerinde. Yalnız anlamadığım nokta merkezi yatay geçiş döneminde üniversiteler dgs ile lisans programına yerleşenler için kontejyan açıyormu. Yani lisansa dgs ile yerleştiğimden merkezi yatay geçişte sistem nasıl işliyo sorun olurmu. İstediğim üniversitelerden bir kaçının geçen seneki merkezi yatay geçiş duyurularına baktığımda ösys taban puanları listeleri baz alınmış ve dgs taban puanlarına göre bir kılavuz yada liste göremedim. Bu konu hakkında bilgi verebilen varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengizhanfb77 -- 19 Ekim 2020; 15:29:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Herkese selamlar, halihazırda Amerikan Kültür ve Edebiyatı bölümünde "hazırlıkta" okumaktayım. Sene sonunda myp ile İngilizce Öğretmenliği bölümüne yatay geçiş düşünmekteyim. Aklıma takılan birkaç husus var cevaplarsanız çok sevinirim. Hazırlıkta olası başarısızlık durumunda İngilizce Öğretmenliğine geçiş başvurum kabul edilmeyecek mi? YÖK ek-madde uygulama 1 ilkelerinin 19. maddesi kafamı bir hayli bulandırdı. Yardımcı olup aydınlatırsanız çok mutlu olurum. Bahsi geçen maddenin ekran görüntüsünü bırakıyorum.
-
deneme
-
Hazırlıkta başarısız olmak demek 2 senede tamamlayamamak demek. İlk senense hazırlıkta kalırsan sıkıntı olmaz. -
Neredeyse tüm konuyu okudum ancak bir cevap göremedim. Ben özel üniversite de okuyorum. İkinci dönem malum çoğu üniversite kontejan açmıyor myp için. Ben de 2021 ağustos ayı basvurularinda devlet üniversitesine gecmeyi düşünüyorum malî imkanlardan dolayı. Sorum şu:
2.dönem gitmezsem dönem ücretini odemedigim ve ders kaydı yapmadığım için ögrenci belgesinde büyük ihtimal pasif gözükeceğim. Bu myp başvurusu için engel midir?
Her üniversite kendi kararını mı veriyor pasif/aktif durumunda öğrenci kabulü için?
Ayrıca okudugum Üniversitenin ögrenci belgesi veya yatay geçiş yapmamıştır belgesi vermeme hakkına sahip midir dönem ücretini ödemediğim için? Yök'ün bunun için bir açıklaması var mı?
Üniversitenin yönetmeliğinde bu yazı bulunuyor ayrıca:
Öğretim ücretini ödemeyen ve kaydını yenilemeyen
öğrencinin kaydı askıya alınır. Öğrenciler bu süre içerisinde öğrencilik haklarından
yararlanamazlar ve bu şekilde geçen süre öğretim süresinden sayılır. Bu durumdaki
öğrencilerden iki ve daha fazla yarıyıl süresince kayıt yenilemeyen öğrenciler kayıt
yenilemedikleri son iki yarıyıl öğretim ücreti tutarının yüzde ellisini, bir yarıyıl kayıt
yenilemeyen öğrenciler son dönem öğretim ücreti tutarının yüzde ellisini ödeyerek kayıtlarını
yenileyebilirler. Dört yıl üst üste öğretim ücretini ödemeyen öğrencilerin Üniversiteden
kayıtları silinir.
Cevap verecek, yardımcı olacak herkese teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Öğrenci kaydım dondurulmuşken başvuru yaptım. Pasif gözüküyordum. Başvuru için öğrenci belgesi istiyorlar. Pasif olana ise öğrenci belgesi verilemiyor onun yerine "öğrenim" belgesi veriliyor. İlgili makama diye başlıyor belge. Tek fark bu. Kendi üniversitenin öğrenci işleri ile görüş bu durumu. Bu arada öğrenci belgesini ağustos ayında alman lazım. Öncesinde alırsan başvuruda geçerli olmuyor.
TOBB ETU EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜN. MERKEZİ EK 1 BAŞVURUYA İLAN VERMİŞ.
-
BU YÖNETMELİGİNİ YAZDIĞINIZ HANGİ VAKIF ÜNİVERSİTESİ.? BAZI ÜN. PARA ALMAK İÇİN YAPABİLİR EVRAK VERMEZ.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evandevan5a1 -- 14 Aralık 2020; 11:42:17 > -
Geçtiğimiz sene üniversite sınavına girdim ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi'ni kazandım.Okulumun henüz altyapısı mevcut olmadığından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim alıyoruz ama ben okulumdan bazı sebeplerden ötürü memnun değilim ve puanımım yettiği Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne merkezi yerleştirme puanına yatay geçiş yapmak istiyorum lakin canımı sıkan ve cevabını bulamadığım bir soru var:Çukurova ile Mersin Tıp'ın 1'inci sınıf eğitimi uyumlu mu yoksa Mersin'e geçtiğimde 1'inci sınıftan mı başlarım?
Atılım Üniversitesi
quote:
Orijinalden alıntı: goldenscalpel
Geçtiğimiz sene üniversite sınavına girdim ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi'ni kazandım.Okulumun henüz altyapısı mevcut olmadığından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim alıyoruz ama ben okulumdan bazı sebeplerden ötürü memnun değilim ve puanımım yettiği Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne merkezi yerleştirme puanına yatay geçiş yapmak istiyorum lakin canımı sıkan ve cevabını bulamadığım bir soru var:Çukurova ile Mersin Tıp'ın 1'inci sınıf eğitimi uyumlu mu yoksa Mersin'e geçtiğimde 1'inci sınıftan mı başlarım?tıp ve diş hekimliğinde yıllık sistem uygulandığı için yarı dönemde geçiş yapılmaya uygun değil. mühendislik veya 4 veya 2 yıllık başka bölümlerde yarı dönemde geçiş mümkün.
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fekloooo -- 17 Aralık 2020; 7:51:4 >
Soru nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X