Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (411. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.437
Cevap
193
Favori
588.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 409410411412413
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkür ederim sağolun. Bende merkezi ek 1ile anadolu aöf ye geçmeye çalışir ken yardim edecek kimse yoktu anadolu aöf yatay geçiş masasında bir hanim vardi Allah razi olsun beni doğru yönlendirdi bide istanbul aydin üniversitesi öğrenci işleri daire başkanı benim öğrenim secereme bakti ekrandan şifresiyle geçemezsem kaydimin silineceğini söyledi.. Dedim bu yaşadıklarımi bir yere yazayım ki ihtiyaç duyan faydalansın ne yapmak lazim ile ilgili şimdi 5-6 tane Youtube videom bile var 15000 biri 5000 biri izlendi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1

• BAZI ÜNİVERSİTELER MERKEZİ EK 1 SONUÇLARINI AÇIKLADI.

• ,

• RevilDeveloper R kullanıcısına yanıt

kurumlar arası yatay geçiş yönetmeliğine göre yatay geçişler merkezi ek 1 yönetmeliğinden 1 hafta önce yada 1 hafta sonra gibi biz zaman diliminde başlar siz geçmek istediğiniz üniversiteyi takip edin ağustos dönemi için merkezi ek 1 başvuruları 1-15 ağustos arasında olacak . geçmek istediğiniz ün. de bu tarihlerden en az 2 hafta önceden takibe başlayın.

• evandevan5a1 E kullanıcısına yanıt

@evabdevan5a1 hocam ben de anadolu aöfe geçiş yapacağım gireceğim bölümün taban puanı yerleştiğim sene 223 müş benim puanım ise 269 sizce girebilirmiyim ?

@evabdevan5a1 hocam ben de anadolu aöfe geçiş yapacağım gireceğim bölümün taban puanı yerleştiğim sene 223 müş benim puanım ise 269 sizce girebilirmiyim ? hocam bide 900 oluyor kontenjanı yüzde 30 olunca

• HANGİ BÖLÜME BAŞVURU YAPICAKSINIZ. ?

%30 KONTENJANI 900 OLAN YER BAYAĞI İYİ BAŞVURU İZDİHAMI YAŞANMAZSSA BÖLÜME . ÖRNEĞİM.İŞLETME İKTİSAT GİBİ BÖLÜMLERİN BAŞVURUSU ÇOK OLUYOR EN YÜKSEK PUANLIDAN EN DÜŞÜK PUANA SIRALAMA YAPILIYOR 901 . KİŞİ RED ALIYOR.

SİZİN PUAN İYİ . BEN KESİN KONUŞMAM YERLEŞEBİLİRSİNİZ DERİM BAŞKA BİRŞEY OLUR.YERLEŞEMEZSİNİZ. SİZİ ÜZMÜŞ OLURUM.

Hocam tarih bölümüne başvuru yapacağım siz anadolu aöfe geçiş yaptım demişsiniz mesela sizin puanınız kaçtı aöfün puanı kaçtı ?

• Benim puanim 2009 da 900 binlerdeydim ama şansıma o yil için başarı sirasi yoktu daha .ertesi yil geldi. 2013 !da. sosyal hizmetler bölümüne girdim 2018 de 4. seferde türkdilini dc getirip ortalama ile mezun oldum valla şip diye geçerim diye küçümsemmeyin çok süründüm türk dili dersinden. tek ders kalınca mecbur oturdum çalıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evandevan5a1 -- 29 Mart 2022; 11:50:4 >
  • ön lisans birinci sınıftayım başka üni ve başka bölüme geçmek istşyorum myp yatay geçiş ile geçiş yaptığımda kaçıncı sınıftan başlarım

• egnrhn E kullanıcısına yanıt
    HANGİ BÖLÜMDE kayitlisiniz.HANGİ BÖLUME GEÇİYORSUNUZ ?
    PUANİNİZ YETİYOR MU ÖSYM KLAVUZUNDAN GECMEK İSTEDİGİNİZ YERE . MUTLAKA BAKİN MESELA MUHASEBE DEN ELEKTRİK GİBİ BÖLÜME GEÇERSENİZ SADECE ORTAK DERS MUAFİYETİ ALİRSİNZ EĞER CC ÜSTU NOT VARSA İ ( İNGİLİZCE İNKILAP TÜRK DİLİ ) 1.SİNİFTAN BAŞLARSİNİZ.

• Arkadaşlar ODTÜ ye yatay geçiş yapmak istiyorum fakat ön değerlendirme ve değerlendirme olaylarının tam olarak ne olduğunu anlamadım. Ön değerlendirme şimdi evraklar vs tam mı diye bakıyor heralde anladığım kadarıyla fakat evraklar puan vs tam tutuyorsa niye 2. bir değerlendirmeye ihtiyaç duyuyorlar?

• elkolpakurt E kullanıcısına yanıt
    Değerlendirme demek sizin istediğiniz bölüme sizden başka puani yeten kaç kişi varsa sıralama yapılacak en yüksek puan alip BAŞVURU yapandn en düşük puan alip BAŞVURU yapan sıralanacak örnegin ÖSYM YERLEŞTİRME KLAVUZUNDA 60 KİSİ GÖSTERİYOR SA 60×30%100 =18 KİSİ SIRALANACAK 19.KİSİ RED ALİCAK VEYA YEDEKTE KALİCAK . DEĞERLENDİRME DEDİNİZ BU

• bazı arkadaşlar eski mesajlara bakmıyorlar aynı konu ile ilgili en az 10 soru soruyorlar sizden ricam eski mesajları dikkatli biçimde okumanız. sorunuz yok sa yazın tabiki.

üniversite öğrencisi demek araştırıp bulan sorgulayan öğrenen kişi demek unutmayın.

arkadaşlar merkezi yerleştirme ile yatay geçiş konusunda özellikle örgünden açıköğretime geçiş konusunda küçük problemler olduğunu gördüm.hem onlardan hemde kendi teçrubemden yola çıkarak yapmanız gerekenler gözden kaçırmamanız gereken durumlar var.

bana özelden yazmamanız için bu mesajı dikkatli okuyun.

şimdi ben örgün öğretim bölümden anadolu aöf sosyal hizmetlere geçtim

geçerken anadolu aöf ekranda yazan evrakların hepsini başvuruların başladığı tarihten(1-15 ağustostan önce) 15 gün önce pınar hisar myo dan telefon edip öğrenci dostu personelden istedim ve onlar hazırlamaya başladılar kargo yönlendirmesi yapıp kargoyu şubeye getirdim (normal fiyat 5 lira ise kargo fiyatı yönlendirmeli kargo (15 lira)o evraklar geldi ben hepsini kontrol edip anadolu üniversitesi açıköğretim MERKEZ KAMPÜSE KARGO YAPTIM.(ESKİŞEHİRE)

SOSYAL HİZMETLER BÖLÜMÜNE KABUL ALDIM KAYIT OLDUM 2.SINIFTAYIM.

BÖLÜME KABUL ALIP KAYIT OLDUKTAN SONRA ESKİ OKULUNUZLA İLGİLİ HİÇBİR İŞLEM YAPMIYORSUNUZ ESKİ OKULUNUZ VE YENİ OKULUNUZ ARALARINDA RESMİ YAZIŞMA YAPACAK BU YAZIŞMAYA SİZ KESİNLİKLE KARIŞMAYIN BU RESMİ YAZIŞMA 2-3 AY SÜREBİLİR.

BİDE ÖRGÜN ÖĞRETİM E GİRİŞ YILINIZA DİKKAT EDİN BAZI 1991 GİRİŞLİ 2006 GİRİŞLİ ARKADAŞLAR ÜNİVERSİTE YE GİRİŞ YILINA BAKMADAN ATATÜRK ÜN. AÖF MERKEZİ YERLEŞTİRME YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSU YAPMIŞLAR TABİKİ KABUL ALAMADILAR ÇÜNKÜ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÖF 2010 YILINDA KURULDU O YÜZDEN BAŞVURUNUZ KABUL OLMAZ

SİZ ATATÜRK ÜN.YERİNE ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF YE BAŞVURU YAPICAKSINIZ ÇÜNKÜ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF 1991 YILINDA VARDI YILMAZ BÜYÜKERŞEN ANADOLU AÖF Yİ 1980 Lİ YILLARDA KURDU.

BİDE ATATÜRK AÖF DEKİ ÖZEL GÜVENLİK PROĞRAMINA 2015 TEN ÖNCE ÖĞRENCİ ALIMI YAPILMAMIŞ BAŞVURUSU RET OLAN ARKADAŞLAR BİLMELİ Kİ ATATÜRK AÖF ÖZEL GÜVENLİK PROĞRAMINA 2016 YILINDA ÖĞRENCİ ALINMAYA BAŞLANDI BAŞVURULARINIZ YAPARKEN BÖLÜM HANGİ YIL AÇILDIĞINA DİKKATLİ DAVRANIN.

VERECEĞİM LİNKTE AÇIKÇA GÖRÜLÜYOR.

--------

BİDE KÜÇÜK NOT 2.ÜNİVERSİTE UYGULAMASINA YATAY GEÇİŞ HAKKI YÖK TARAFINDAN KAPALI

BAZI ARKADAŞLAR BAŞVURULARINA RET ALDILAR

SINAVLA PUAN ALIP GELİNMEDİ BÖLÜME BİZ KENDİ İSTEĞİMİZLE LİSANS /ÖNLİSANS ÖĞRENCİSİ VEYA MEZUNU OLARAK BAŞVURU YAPTIK O YÜZDEN YATAY GEÇİŞE KAPALI.

you tube vidyosu koymak yasak olmasa koyardım ama vidyoyu koyduğum anda reklam muamelesi görüp uyarı cezası alıyorum.(merkezi ek 1 videosu var)

bir kaç soru geldi hocam kaydımı dondurunca başvuru yapabilirmiyim / kaldığım ders var başvuru yapabilirmiyim

ARKADAŞLAR KAYItlI OLDUĞUNUZ ÜNİVERSİTEDE KAYDINIZI DONDURMANIZ HİÇ BİRŞEYE ENGEL DEĞİL . TÜM DERSLERİNİZ FF OLSADA ANADOLU AÖF /İSTANBUL AUZEF ATATÜRK AÖF YE BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ.

ANADOLU AÖF KAYDINIZ AKTİF Mİ PASİF Mİ OLDUĞUNA BAKMIYOR KAYITLI OLDUĞUNUZ OKULDA KAYDINIZ VARMI ONU İNCELİYOR. 0 | |

NOT 2 :ANADOLU ÜN.ATATÜRK ÜN. İSTANBUL ÜN. AÇIKÖĞRETİM KONTENJANLI VE PUANI VAR ÖSYM KLAVUZUNA BAKABİLİRSİNİZ KİM SİZE AÇIKÖĞRETİ KONTENJANSIZ DİYORSA EN KİBAR HALİMLE SÖYLÜYORUM BİLMİYOR BİLMEDİĞİ İÇİN KONUŞUYOR..

--------------------------------------

AZAMİ EĞİTİM SÜRESİ İÇİN BİR SORU GELDİ 2YILLIK BÖLÜM İÇİN 4 YIL, 4YILLIK BÖLÜM İÇİN 7 YIL DA BİTİRMEK ZORUNLULUĞU VAR. ÖRNEK ÜZERİNDEN ALATICAM DİYELİM Kİ BEN ÖNLİSANS BÖLÜM KAZANDIM 2018 GİRİŞLİYİM 2018-2019 (1.YILINIZ)2019-2020 (2,YILINIZ) 2020-2021(3.YILINIZ) 2021-2022(4.YILINIZ)2022 SONUNDA 4.YILINIZ BİTTİĞİ İÇİN KAYDINIZ BİRYIL PASİFTE BEKLİYECEK DAHA SONRA YÖKE SİLİNMEK ÜZERE ONAYA GÖNDERİLECEK ONAY GELİRSE KAYDINIZ ÜNİVERSİTE TARAFINDAN SİLİNECEK. VAKIF ÜNİVERSİTESİ KAYDINIZI SİLEMEZ AZAMİ EĞİTİM SÜRENİZ BİTMEDİ. 1 DÖNEM GİTTİM KAYDIM SİLİNİR Mİ DİYE KORKMAYIN.

-----------------

MESELA İŞLETMEYİ(SİZ HANGİ BÖLÜMÜ OKUMAK İSTİYORSANIZ ÖRNEK O BÖLÜM)(AYNI BÖLÜMDE BU DURUM.) İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNDE OKURKEN MARMARA İŞLETME YE GEÇMEK İSTEDİNİZ MERKEZİ EK 1 İLE CC VE ÜSTÜ DERSİNİZ VAR MARMARA O DERSLERİNİZİN HEPSİ SAYILACAK AKTS YANİ KREDİSİ 3-4 OLMUŞ FARK ETMEZ FF DERSİNİZ VARSA O DERSİ MARMARADA ALTTAN ALICAKSINIZ.

EK OLARAK GELEN SORULARDA TRANSKRİPT VE DİĞER EVRAKLARI GEÇMEK İSTEDİĞİNİZ ÜNİVERSİTEYE VERMEK ZORUNDASINIZ (GEÇMEK İSTEDİĞİNİZ ÜNİVERSİTE BİLEMEZ SİZİN HANGİ DERSTEN GEÇİP KALDIĞINIZI YADA GEÇTİĞİNİZ DERS HANGİSİ O YÜZDEN GEÇTİĞİNİZ DERSİ BİRDAHA ALMAMAK İÇİN TRANSKRİPT ŞART)

BİDE EVRAK HAZIRLAMA 3 GÜN SÜRÜYOR DEMİŞ BAZI ARKADAŞLAR DEVLET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ 3 GÜN SONRA HAZIR OLACAK DİYORSA 3 GÜN SONRA GİDİCEKSİNİZ ALICAKSINIZ,

EVRAK HAZIRLAMA İŞİNİ SON GÜNE BİRAKMAYIN BAŞVURULAR BAŞLAMADAN 5-6 GÜN ÖNCE KAYITLI OLDUĞUNUZ ÜN.ÖĞRENCİ İŞLERİNE HABER VERİN.

VAKIF ÜNİVERSİTESİ ÖGRENCİ İŞLERİ ERTESİ GÜN GELİN DİYORSA BU DURUM O PERSONELİN İŞİNİN YOĞUNLUGUNA BAĞLI, AĞUSTOS AYI ÖĞRENCİ İŞLERİNİN EN YOĞUN DÖNEMİ TELEFON FAX MAİL CEVAP BEKLEMEYİ UNUTUN.

GELEN BAŞKA BİR SORU DA BEN YURT DIŞINDA OKUYORUM ÖSYM SINAVINA GİRMEDİM NE YAPMAM LAZIM ARKADAŞLAR SİZ ÖSYM DEN PUAN ALIP ÖSYM KLAVUZUNDAN TERCİH YAPIP GİTMEDİĞİNİZ İÇİN YATAY GEÇİŞ YAPAMAZSINIZ. NASIL BİR YOL İZLEYECEĞİNİZİ YÖK EĞİTİM ÖĞRETİM DAİRESİNİ ARAYIP SORABİLİRSİNİZ 0312 298 78 00(sabah 9 olmadan aramanızı şidddetle tavsiye ederim çok yogun bir daire 8,30-9 arasında telefonu açma ihtimalleri var ben dgs hakkında bir soruyu sabah 8,35 te arayıp sormuşluğum var)

0||https://www.ataaof.edu.tr/Dosyalar/20182019baharyataygecis.pdfhttps://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2019/YKS/tablo3_06082019.pdf

-----

2022 TARİHLİ EK NOT KOCAELİ VE SAKARYA ÜNİVERSİTELERİNE HER SENE KAVİMLER GÖÇÜ KIVAMINDA BAŞVURU İZDİHAMI YAŞANMAKTADIR . PUANINIZ YÜKSEK İSE AÇIKTA KALMAM DÜŞÜNCENİZ VARSA BAŞVURU YAPIN. PUANINIZ 60 KONTENJANLI YER İÇİN 60%30/100=18 KİŞİ İÇİNE GİREBİLİYORSUNUZ ANCAK BAŞVURU İZDİHAMI NEDENİYLE SIRALAMADA AÇIKTA KALICAK GİBİYSENİZ BAŞKA ÜNİVERSİTELERE BAŞVURU YAPMANIZ DA FAYDA VAR.KENDİNİZİ GARANTİYE ALMAK AÇISINDAN ÖNEMLİ.UYARIMDIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evandevan5a1 -- 13 Nisan 2022; 12:59:49 >

• Selamlar, daha önce odtü’ye ek madde-1 ile yatay geçiş yapmış olan varsa bana ulaşabilir mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mr.augustinus M kullanıcısına yanıt

ODTÜ AZAMİ EĞİTİM SÜRESİNİ DURDURAN BİR OKUL DEGİL

NE ZAMAN ÜNİVERSİTEYE KAYIT OLDUYSANIZ O ZAMAN DAN SİZİ KAYIT ALIYOR. ÖĞRENCİ İŞLERİ YÖNETMELİĞİNİ EKLİYEYİM.

oidb.metu.edu.tr
    Orta Doğu Teknik Üniversitesi Lisans Programları Yatay Geçiş Yönergesi | ODTÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
    https://oidb.metu.edu.tr/orta-dogu-teknik-universitesi-onlisans-ve-lisans-programlari-yatay-gecis-yonergesi

----------------------------

• Merhaba arkadaşlar kusura bakmazsanız bir sorum olacaktı belki daha önceden sayfada cevaplandırılmıştır ama tekrardan sormak istiyorum ben 2016 yılında Siirt üniversitesi ATT bölümüne kayıt yaptım ama devamsızlıktan dolayı kaydım silindi şimdi merkezi geçiş puanıyla başka bir üniversitenin ATT bölümüne kayıt yapabilir miyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • myp ile yatay geçiş için açılan %30 kontenjan açılıyor.

mesela ben 2019 girişliyim geçiş yapmak istediğim bölüm 2019'da 100 kişi aldı. 30 kişilik yatay geçiş kontenjanı var.

benim merak ettiğim nokta, her sene güz döneminde 30 kişilik kontenjan mı açılıyor yoksa 2019 yks puanı ile girebilecek toplam öğrenci kontenjanı mı 30. mesela 2020'de 10 kişi girmiştir, 2021'de 15 kişi daha girmiştir 5 kontenjan kalmıştır gibi bir durum var mı?

• Arkadaşlar yatay geçiş başvurusu esnasında ders içeriğini de veriyoruz. Bu ders içeriği üzerinde ıslak ya da elektronik imza olması gerekiyor mu acaba?

• 
Sayfa: önceki 409410411412413
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.