Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (409. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.437
Cevap
193
Favori
588.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 407408409410411
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayar mühendisliğinden(100% ingilizce),dokuz eylül deniz ulaştırma işletme mühendisliğine(100% ingilizce) merkezi puanla yatay geçiş yapıcam.puan sıkıntısı yok,fazlasıyla tutuyor.2 sorum olucak bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse.

1)bilgisayar mühendisliğinde 1 yıl hazırlık ve toplam 3 yıl bölüm okudum ama tüm dersleri veremedim.bölümün bana göre olmadığını anladığım için(geç de olsa :d neresinden dönsek kâr.) duim'e geçicem. bölümde mezun olmam için azami 3 yılım kalmış oluyor. bu bilgisayar müh. den deniz ulaştırma işletme mühendisliğine geçince azami sürem sıfırlanıcak mı ? aşağıdaki bilgiye göre 7-1(birinci sınıftan başlatıcaklar)= 6 yıl içinde mezun olma hakkına sahip olacağım değil mi?

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=13948&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

yönetmeliğin mpyg ile ilgili 7. bölüm, 2. paragrafında şu ibare yer almaktadır:

''bu madde kapsamında eğitim gördüğü programdan farklı bir programa yatay geçiş yapan öğrencilerin azami süreleri, programın azami süresinden kabul edildiği sınıf çıkartılarak hesaplanır.''

2)bu yıla kadar(2021) dokuz eylül duim bölümü tercih kılavuzlarında bölüme yerleşmek için 105.madde olarak 23 yaş ve 1.65 uzunluk + olarak boy kütle uygunluğu istiyordu.ama bu 2021 yılında daha yeni yayınlanan kılavuzda 105.madde kalkmış ve yaş-boy-kilo sınırı şart olarak gözükmüyor. ben üniversiteye 2017 yılında girdiğim için 2017 senesindeki yerleşme koşullarını uygulayıp yaştan ötürü almama gibi bir olay olmaz değil mi?

• Arkadaşlar iyi günler ben MYP ile yatay geçiş yapacağım ancak yatay geçiş yapmadığıma dair öğrenci belgemde bir şey yazmıyor bu belgeyi nasıl temin edebilirim?

İkinci sorum da başvurduğum üniversite bana ders içeriklerimle alakalı belge yüklememi istedi bu ders içeriklerini nereden temin edebilirim?

• Merkezi geçiş başvurusu yaptım. Sisteme girdiğimde süresi bitmediği halde değiştirmeye kapatmışlardı. Daha kesin gelen bi bölüm yazacaktım. Tercih ettiğim bölümden 8 puan fazlalığım var. gelme ihtimali çok düşük müdür?

• Sensei5878 S kullanıcısına yanıt

ÖĞRENCİ BELGESİNDE KOCAMAN HARFLERLE YAZMIYORSA AYRI BELGE OLARAK ALMANIZ ŞART.

• HANGİ ÜNİVERSİTEYE ONLİNE BAŞVURU YAPMAYA UĞRAŞIYORSUNUZ.?

• quote:

Orijinalden alıntı: evandevan5a1

HANGİ ÜNİVERSİTEYE ONLİNE BAŞVURU YAPMAYA UĞRAŞIYORSUNUZ.?

Dicle üniversitesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DrDex kullanıcısına yanıt

SIFIRDAN BAŞVURU YAPIYORMUŞ GİBİ DENEYİN OLMADI OKULU ARAYIN BİLGİSAYAR SİSTEMİ İLE İLGİLENEN BİRİMİN BAŞINDAKİ KİŞİ İLE GÖRÜŞEBİLİRSİNİZ.

• quote:

SIFIRDAN BAŞVURU YAPIYORMUŞ GİBİ DENEYİN OLMADI OKULU ARAYIN BİLGİSAYAR SİSTEMİ İLE İLGİLENEN BİRİMİN BAŞINDAKİ KİŞİ İLE GÖRÜŞEBİLİRSİNİZ.

Onu kapattılar işte, ilk başvuru yaptığımda başvuruyu sil seçeneği de vardı. Bir iki gün aradan geçti değiştireyim daha süresi geçmedi dedim. Bi baktım başvurunuz onaylanmış, artık değiştiremezsiniz diyor. Aslında başvurduğum bölüm gelse yine güzel ama orası gelmeyebilir diye değiştirmek istedim. Kesin gelecek yeri tercih edecektim. Diğer üniversiteler birçok evrak istiyor. Yok kargoyla gönderin yok bilmem ne.. Okula gitmeden bile başvuruyu yapabildim Dicle için. Kendilerine mail attım. (başvurumun onaylandığı üzere gelen mailde durumu belirttim. Geri dönüş yapacaklarını sanmıyorum.

• quote:

Hocam, başka üniversitelere başvurmayı da düşünüyorum. Mesela aynı anda iki üniversiteyi kazanabiliyor muyum? Yoksa başvuru sırasına göre önce hangisine başvurmuşsam ona mı gitmek zorundayım?

BAŞVURU yapabilir siiniz ama kabul alırsanız tek bir tane kayit hakkiniz var mesele BAŞVURU değil hangisine kayit olcağiniz önemli

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

BAŞVURU yapabilir siiniz ama kabul alırsanız tek bir tane kayit hakkiniz var mesele BAŞVURU değil hangisine kayit olcağiniz önemli

hocam 8 puan fazlalığım var, gelme ihtimali çok düşük müdür sizce ?

Ayrıca diğerlerine baktım, mesela KTÜ , disiplin cezası almadığına dair belge istiyor. okula gitmeden bunu online halledemez miyim? bana pdf şeklinde e postama yollasalar ? bu konuda bilginiz var mıdır?

Çok başvuru alan bölümler de en yüksek puandan başlanarak sıralama yapilir 0%30 aşılırsa açıkta kalınabilir. Disiplin cezasi almadi yazisi da öğrenci belgesinde kocaman HARFLERLE YAZMIYOR sanki ayri evrak olarak almaniz lazım.öğrenci işlerine arayip sormanız lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evandevan5a1 -- 10 Ağustos 2021; 19:33:24 >
  • quote:

Çok başvuru alan bölümler de en yüksek puandan başlanarak sıralama yapilir 0%30 aşılırsa açıkta kalınabilir. Disiplin cezasi almadi yazisi da öğrenci belgesinde kocaman HARFLERLE YAZMIYOR sanki ayri evrak olarak almaniz lazım.öğrenci işlerine arayip sormanız lazım

Anladım hocam, teşekkür ederim. Okulun akademisyenlerinden birine sordum, transkripte yazıyor dedi. Ben göremedim. Bakalım.

disiplin belgesini pdf olarak kayıtlı olduğun üniversiteden alabilirsin. covid şartlarından dolayı her şey online zaten bu dönemde.

• merhaba, ben ilk senemi tamamladım. dilekçeye 2. sınıfım yazdım. doğrdur değil mi?

• 3-4-3 3 kullanıcısına yanıt

Evet seninle aynı durumdayım ve öyle yaptım çünkü öğrenci belgemde 2. sınıf yazıyor

• PatlıcanKebabı P kullanıcısına yanıt
    1/2 yazıyor benimkinde, 1 sene 2. dönem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3-4-3 -- 13 Ağustos 2021; 1:37:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fekloooo

disiplin belgesini pdf olarak kayıtlı olduğun üniversiteden alabilirsin. covid şartlarından dolayı her şey online zaten bu dönemde.

bugün gidip elden aldım hocam (:

• quote:

Hocam bölüme kaç kişinin başvuru yaptığınu görebiliyor muyuz ? Hazırlığı evime yakın yerde okuyup sonra istediğim bölüme geçmek istiyorum fakat kontanjan dışı kalır mıyım o biraz endişe veriyor. geçe yılki sıralamaya baktığımda benim sıralamam yatay düşündüğüm bölümden 20k ilerde .

• sahtedokuz kullanıcısına yanıt

üniversitelerin çoğu başvuru yapanları ret ve kabul diye listeliyor ama bazıları da mail atıyor sonucu o zaman kim kabul aldı kim ret aldı bilinmiyor.

• 
Sayfa: önceki 407408409410411
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.