Şimdi Ara

MERSİN - ANKARA GÜZERGAHINI KULLANAN ARKADASLAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
21.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mehmetsary

ben aksarayda oturuyorum bi hafta sonu mersine gezmeye gelmeyi düşünüyorum burası için denize en yakın yer izmirli olduğumuzdan aksaray karasal iklimi var yapı olarak bize ters geliyor.

Beklerim arkadasım hava süper burda, hala kısa kollu geziyoruz ya İzmir mersin iklimi aynı zaten. Ben Bornova ve Gaziemir'de de kaldım iklim aynı.
  • Bu konuda Taner Göde beyin tarifleri mükemmel.Aynı güzergahı daha önce bize mükemmel şekilde tarif etmişti ve kendisini Adana'da ziyaret edip çayını içmiştik.
  • Yazmayı unutum yahu, gidip geldik sag salim Allahın izniyle. Taner abi' ye de tesekkürler tekrar. Yola cıkınca aslında cok zevkli oldugunu anladım. Yol gayet güzel. Tek sıkıcı tarafı yolun büyük bir bölümünün yamalı ve bozuk olması. Araç içeriye cok gürültü alıyor ( iyi aracı olanlar üstüne alınmasın ) ama bir süre sonra kulak duymaz oluyor onuda :))
  • Bu Pozantı'ya yeni yol yapılması süper oldu. Eskiden yollar iğrençti. Ayrıca ücretsizde...
  • Muttan gidilince otobana verlen 7 lira verilmiyor ve susanoglndan mut tarafindan gidilince 40 km az gidilmis oluyor. Gelirken otobwn yuzunden 4.1 dizel ortalmyla geldim. Simdi 2 ayri yolda tahmini yakitm ne olur. Otobanda 130 un altna dusmem 160 I gecmem. Arac polo 1, 2 bluemtion 3 kisiyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • makelonur kullanıcısına yanıt
    Susanoğlu'na konya muttan mı gittiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam pazartesi günü geldim Mersin'den Ankara'ya.
    Çeşmeli'den çevre yoluna çıkıp Ankara makasından, Aksaray, Ankara yapabilirsiniz. Zaten o yol tertemiz, geniş, otoban.
    Bir de eğer yolu biliyorsanız, Erdemli'den Güzeloluk yaylasından devam edip Ayrancı, Ereğli, Ankara makasından, Aksaray Ankara yapabilirsiniz.
    Bu ikinci dediğin eğer Erdemli, Tece, Arpaç tarafındaysanız yolunuzu 150-160 km kısaltıyor. Genelde sebze, meyze taşıyan kamyonların güzergahı ancak bomboş oluyor. Yol geniş değil ama temiz, asfaltlı. 85 km Ayrancı, 37 km'de Ereğli var. Baya kısaltıyor yolu anlayacağınız.
  • TwinExist kullanıcısına yanıt
    km olarak yol kısalıyor, süre nasıl ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: makelonur

km olarak yol kısalıyor, süre nasıl ?

Süre olarak da farkediyor.
    Dediğim gibi yol biraz virajlı ancak boş ve temiz. Yer yer buzlanmanın oluşturduğu bozulmalar dışında güzel bir yol. 90-100 ile gitmeye müsait yerler mevcut. Zaten Ayrancı'ya geldikten sonra yine otoban gibi çift şeritli yol.
    10.30 çıktım evden 12.30 1 gibi Ereğli'deydim. Ve aheste aheste kullandığımı da ekleyeyim manzarayı izleye izleye gittim.
    Tabi şöyle bir şey var eğer Mersin Merkez'e yakın yerde ikamet ediyorsanız ekstradan yaylaya çıkmak için yapacağınız 70 km'de var. Erdemli- Arpaç-Tece iseniz avantajlı oluyor.
    Diğer türlü Çeşmeli'den otobana bağlanmak daha iyi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TwinExist -- 24 Temmuz 2015; 16:31:42 >
  • TwinExist kullanıcısına yanıt
    gogle mapdan baktımn 500 km bana yıne
  • kardeş mersin merkezden geleceksen otobana çık adana yönüne doğru gel zaten ankara-adana talelası var. daha sonra Ankara tabelasını takip et. taaki ereğli kavşağına kadar zaten otobandan çıkmıyorsun. ereğli sapagında otobandan çıkınca aksaray,şereflikoçhisar, ankaraya ulaşırsın maximum 6 saatte ankaraya gelirsin.
  • arkadaşlar ankara mersin yapacağım yollarda herhangi bir sorun var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jizzy quatily

arkadaşlar ankara mersin yapacağım yollarda herhangi bir sorun var mı ?

ben bayramda git gel yaptım hiç bir sorun yoktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

quote:

Orijinalden alıntı: jizzy quatily

arkadaşlar ankara mersin yapacağım yollarda herhangi bir sorun var mı ?

ben bayramda git gel yaptım hiç bir sorun yoktu.

eyvallah hocam
  • ben şehirler arası seyehat firmasında host luk yapıyorum mersin-ankara ----- ankara-mersin çalışıyorum.....Yol durumu gayet güzel kaymak gibi yollar pozantıdan sonra peş peşe gelen viyadük ve tüneller tekir rampasını ağır ağır çıkarken muhteşem manzarasının seyri güzel olur....hafta içi fazla kalabalık olmaz ama özellikle perşembe akşamından sonra pazar gününe kadar bi hareketlilik olur ama trafiği aksatcak sıkıntılı bir durum söz konusu olmaz....İmkanınız varsa pozantıda bir tesiste güzel bir ızgara yiyin derim ben...ondan aksaraydan sonra ankaraya yaklaşırken tuzgölü var orda tuzgölü kenarında bir tesis var oraya girin bir gezin derim ben daha sonra ankara girişinden önce gölbaşı var gölbaşı kenarına gidip hatıra olur gezilip bir fotoğraf çekilmesi gerekir daha sonra gölbaşından sonra mesai giriş çıkış saatlerine denk gelirseniz ankaranın meşhur trafiğine denk gelirsiniz işte onu ayarlayarak çıkın evden mersin-ankara git gel yaklaşık 6,5-7 saat sürüyor(mola dahil)....

not; konu daha önce açılmış farkındayım ilk defa gitcekler için ben tavsiyelerimi sundum denk gelirde okurlarsa eğer ....

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.