Şimdi Ara

Meşhur Bir Olasılık Sorusu (Harvard Olasılık Dersinden)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.SORU: 1 sınıfta en az kaç kişi olmalı ki seçilen herhangi 2 kişinin aynı doğum gününe sahip olma olasılığı %50 dolaylarında olsun. (%50-51 arası)

2.SORU: 1 sınıfta en az kişi olmalı ki seçilen herhangi 2 kişinin aynı doğum gününe sahip olma olasılığı %99 dolaylarında olsun.

İpucu = A ve B aynı evrensel küme içerisindeki 2 olay ise ve P(A) + P(B) = 1 ise, P(A) = 1-P(B)'dir. Bu yöntem hesaplanması uzun işlemler içeren olasılık sorularında daha kısa işlemlerle cevabın bulunmasını sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CiroDiMarzio -- 8 Eylül 2021; 17:9:58 >

• 23

• quote:

Orijinalden alıntı: schizzo

23

İşlemler nerede hocam? :D (biliyorsun zaten soruyu sen yapma başkası yapsın, zihin açan bir soru)

• CiroDiMarzio C kullanıcısına yanıt

okulda manyak arkadaşlar sağolsun daha önce uğraştık buna  

• quote:

Orijinalden alıntı: schizzo

okulda manyak arkadaşlar sağolsun daha önce uğraştık buna  

Ben cevabı görünce şok olmuştum, hayatımda gördüğüm en garip olasılık sorusuydu.

• aydınlatın beni merak ettim

• 23 tabi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben bu soruyu neden ya himym ya da blackjack ile alakalı bir filmden hatırlıyor gibiyim.

• 21 filminde monty hall problemi geçiyor ama bununla bağdaştıramadım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İyi de bunu kalem kağıtla hesaplamanın bir yolu var mı ki? excel vb. kullanılarak halledilir

• Olasılıksız adlı bir kitap vardı birebir bu olay geçiyordu diye hatırlıyorum aşırı güzel bir soru

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.