Şimdi Ara

Sınava üniversite okuduğum ilde girebilir miyim? Sorun çıkar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
14.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, ikametgah adresim istanbul'da gözüküyor fakat ben sıanva izmir'de girmek istiyorum sorun çıkar mı acaba?

YGS Başvurusu yaparken adres kısmında istanbul'daki adresim yazıyordu, sınav tercih merkezini izmir seçince hata verdi, sonrasında en başa dönüp adres kısmını izmir olacak şekilde düzelttim, tercih merkezini izmir olarak ayarladım şu an hata vermedi sınavda sorun çıkmaz değil mi?

cevaplarsanız teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sınava Üniversite Okuduğun İlde Girebilir misin?

KPSS gibi bazı sınavlarda ikametgah şartı bulunurken, YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) gibi sınavlarda böyle bir şart yoktur. Bu nedenle, YKS'ye istediğin ilde girebilirsin.

Diğer sınavlar için ise ikametgah şartı olup olmadığını ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yayınlanan sınav kılavuzlarından kontrol edebilirsin. ÖSYM, adaylara başka şehirde sınava girme imkanı da sunmaktadır. Ancak bunun için belirli koşulların sağlanması gerekir.

Örneğin, MSÜ (Milli Savunma Üniversitesi) sınavına, ikametgah adresin dışında bir şehirde girebilmek için geçerli bir sebebin olmalı ve bu sebebi ÖSYM'ye bildirmelisin. ÖSYM, sebebini uygun görürse başka şehirde sınava girmene izin verebilir.

YKS'de ikametgah şartı olmadığı için istediğin ilde sınava girebilirsin. Ancak sınav yerine ulaşım ve konaklama gibi konuları önceden planlaman faydalı olacaktır. ÖSYM'nin resmi internet sitesinden sınav yerleri hakkında bilgi alabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • Sıkıntı olmaz diye biliyorum hocam, benim anne-baba Diyarbakırda, ben büyükbaba-büyükanneyle konya'dayım, Aralık'ta 18'e girdim. Adresim Diyarbakır görünüyordu dedemle nüfusa gittik beni dedemin üstüne aldırdık, ama işlemi yapan kadın "sırf sınav için yapmanıza gerek yoktu, gireceğiniz yeri başvuru sırasında seçebilirsiniz" demişti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucius Julius

Sıkıntı olmaz diye biliyorum hocam, benim anne-baba Diyarbakırda, ben büyükbaba-büyükanneyle konya'dayım, Aralık'ta 18'e girdim. Adresim Diyarbakır görünüyordu dedemle nüfusa gittik beni dedemin üstüne aldırdık, ama işlemi yapan kadın "sırf sınav için yapmanıza gerek yoktu, gireceğiniz yeri başvuru sırasında seçebilirsiniz" demişti.

teşekkürler hocam bakalim başvuruyu baktim yerler açıklanınca istanbul kitlemezler umarım.

osymyi aradim ağzıni yaya yaya aşırı yavas konusan hayattan bezmiş bir kadin cikti telefona derdimi anlattım sorun olmaz falan dedi de sanki telefonu kapatmam icin bastan savma cevaplar veriyordu pek emin olamadim sonuçta hayatim soz konusu.

neyse bakalim

• RadioactiveRc R kullanıcısına yanıt
    Yani uzman olmadığım için kesin "olmaz öyle şey" diyemem hocam da, normalde olmaması lazım hani. Nüfusa kayıtlı olduğu şehirden farklı yerden giren birsürü insan var sonuçta. Umarım sorun olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seninle aynı durumdayım hocam ikametgah Kırklareli'nde. Manisa'da üniversite okuyorum. Sizin yaptığınız gibi yapacam ben de en kötü Kırklareli'ye kitlerler :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ryse1182011

Seninle aynı durumdayım hocam ikametgah Kırklareli'nde. Manisa'da üniversite okuyorum. Sizin yaptığınız gibi yapacam ben de en kötü Kırklareli'ye kitlerler :D

ya hocam şeyden korkuyorum bunlar yerleri açıklayacak izmir çıkacak oraya kadar gidecem kitapçığı istanbula falan yollarlarsa biterim yav umarim olmaz oyle bir şey.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnternette araştırdım bizim durumumuzda birçok kişi var sınava girmiş sıkıntı çıkmamış. Umarım bir sıkıntı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ryse1182011

İnternette araştırdım bizim durumumuzda birçok kişi var sınava girmiş sıkıntı çıkmamış. Umarım bir sıkıntı olmaz.

Umarım hocam ÖSYM AİS'den adres bilgimi izmir olarak ayarladım, tercih merkezlerini izmir olarak ayarladım ve başvuruyu tamamladım. Bir sıkıntı çıkması gerekiyorsa başvuru esnasında çıkardı herhalde İzmir'i seçmişim izmir dışında bir yeri kitlemezler sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.