Selam arkadaşlar, yaş 27. Bi süredir mühendis olarak çalışıyorum.Ortalama bir maaşım var, ortalama bir hayatım var. Ofis işi gidiyorum geliyorum.Muhtemelen bir ömür giderim gelirim.İş yerindeki kıdemliler de yıllardır aynılarını yapıyor.45 yaşına geldiğimde onlar gibi olmak istemem. Günde 2 saatten fazla yola harcıyorum.Çocuğum olsa muhtemelen hiç bir okul çıkışından alamam böyle giderse, veya bir özel gününe zor giderim. Velhasıl mesaili hayatta maaşlı çalışmak çok verimsiz.Tabii benim kriterlerim de epey yüksek bu konuda.Günde 2 2,5 saat yol yaklaşık 9 saat mesai hangi işe verirsen ver başarılı olursun zaten. Mesleği bırakıp hayvancılık ve tarıma geçmeyi düşünüyorum.Aslında bu işi de arka taraftan ailemle beraber yapıyoruz ama küçük ölçekli.Tecrübesiz veya yabancı değilim yani. Her şey hazır sayılır, arsa arazi sistem.Sadece işin ölçeğini büyütmek var. Siz yerimde olsaydınız beyaz yakalı bu hayatı bırakıp daha özgür bir yaşama yol alır mıydınız? Güya sözde prestijimi kaybedermişim gibi geliyordu 1-2 yıl önceye kadar ama 70-80k maaş al, 20-30k'sını her ay ev ve arabaya ver. Hayvancılık ve tarım çok karlı bir iş mi tartışılır.Ama şehirde kazandığın 5 lira ile kırsalda kazandığın 5 lira arasında nerden baksan en az 2 kat fark var.Yani burda kazandığın da elinde kalmıyor.Sınıf atlayamıyorsun. Kalan kazandığın parayla da bi tane kredi çekebilip ev alman mümkün değil, hadi diyelim almaya karar verdin en az 5 yıl bankaya faiz ödemek için iş yerinde düzenli çalışmak zorundasın.Ömrün en güzel 5 yılını böyle hapis gibi yaşamak istemiyorum. |
Bildirim