Şimdi Ara

Meslek Liseleri neye göre ATL, TL, AML, EML ayrılıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
20.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslında sormak istediğimi başlıkta yanlış sordum (Uzun uzadıya yazmamak için). Öğrenmek istediğim şudur:
    Bu sene oğlum için Meslek lisesi tercihi yapacağız.
    Sınavsız geçişte (2 yıllık M.Y.O geçiş) öncelik Anadolu Teknik Lisesi öğrencilerininmiş. Tercihler için Oges Tercihlere baktığımızda, istediğimiz bölümlerden biri için çıkan sonuç aşağıdaki gibidir.
    21859 İskitler Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Anadolu Teknik Lisesi (ETÖGM) ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI

Görüleceği üzere Sadece Anadolu Teknik Lisesi var.
    Oysa İskitler Meslek lisesinin kendi sitesinde Okul türleri başlığı altında bu dört okul türünde de, yukarda belirtilen bölüm mevcut.
    Şimdi burayı seçtiğimizde gerçekten AnadoluTeknik Lisesi mezunu mu olacak, yoksa (bazı yerlerde okudum ama tam anlayamadığım için kafam karıştı) 10. sınıfa geçerken 9. sınıf puanları iyi olanlar Atl, onların daha aşağısı Tl, daha altı Aml, en altı Eml olarak mı ayrılacaklar? Ya da nedir?

Farklı başlık açmak istemedim, okuyanlar içinde tavsiye eden olursa yine buraya yazabilirler.
    1 -ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI
    2- ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI
    3- MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI
    Bu üç alandan hangisini seçerdiniz? Seçiminiz 1. alan ise Balgat Meslek lisesi mi yoksa İskitler mi olurdu?
    Teşekkür ederim.

• Anadolu teknik lisesine sonradan yani 10. sınıfta geçiş imkanı yok.Anadolu teknik bölümlere kazanılarak gidiliyor.Teknik liseye ise 9. sınıfta başarılı olanlar gidebiliyor.Daha alt öğrenciler ise endüstri meslek ve normal meslek lisesine gider.

Sınavsız geçiş, myo lardaki seviyeyi düşürdüğü gerekçesiyle 2010-2011 yılından itibaren kaldırılacak.O sebeple sınavsız geçişe odaklamayın kendnizi.Fakat Anadolu teknik her haliyle en iyi meslek lisesidir şayet kazanabiliyorsa oraya gitsin sizin oğlan.

Anadolu teknikte ingilizce ağırlıklı dersler oluyor.Teknik lisede atölye derslerine ek olarak normal derslerde var.Haftada 45 saat ders gösterilir.Daha alt meslek liselerinde ise 4. sınıfta haftanın 3 günü stajlar oluyor ve 2 gün de ders oluyor.Yani anlatmak istediğim eğer ilerde öss hedefi olacaksa en az teknik liseye gitmesi lazım aksi takdirde temeli olmayan adama dersane filanda bişey veremez bence.

Bölüm olarak ise tek geçeceğim , Anadolu teknik lisesi raylı sistemler makine ve teknolojisi bölümüdür.Mezun sayısı çok az olduğu için kpss giren herkesi TCDDye alıyorlar bu bölümden.Eğer daha ihtiyaç olursa normal makineden alıyorlar.Bunların haricinde elektrik-elektronik bölümü de iyidir.

• Ne şanslısınız İskitler Anadolu Meslek-Bilgisayar mezunuyumŞimdi oğlunuz oradan mezun olunca ATL mezunu olacak tabiki.Okul 4 okulu bünyesinde barındırıyor sorunsuz.Yani çocuğunuz 9.cu sınıfta elektrik elektronik atl seçerse 10.cu sınıfta da aynı bölümü aynı isimde okuyacak.Yani bir farklılık yok.

İskitlerin otomasyon bölümü ben okula kayıtlı olduğumda açıldı.Bölüm japon desteklidir.Bu yüzden donanımı bayağı sağlam.3 senedirde robot yarışmalarında(üniversitelilerde katılıyor yanlış bilmiyorsam) derece yapıyor.İskitler otomasyon bölümünün demirbaşıdır.(Gene emin değilim ama sadece 7 okulda var bu bölüm )Açıkçası balgatta da okuyan arkadaşım oldu ama pek okulu hakkında bilgim yok.Diğer bölümleride otomasyonla kıyasladık mı otomasyon açık ara öndedir.Çünkü bu bölüm zaten makina+bilgisayar+elektrik-elektronik den oluşmuştur.Ama size kesinlikle şunu demek istiyorum eğer ki İskitleri seçecekseniz lütfen seçmeden önce gidip bir görün.Çünkü ben 4 sene önce bu hatayı yaptım ve biraz pişmandımÇünkü sorun şu ki bu İskitler dediğimiz yer sanayinin ta kendisi.Birde eml ve tl puansız aldığı için İskitlerdekilerin çoğu oraya gider.O yüzden ortamıda kötü biraz.Kısaca:

Artıları:
    -İyi eğitimi vardır.Hocaları ilgilidir
    -Öğrencilerin sosyal faaliyetlerine yardımcı olur(Satranç futbol vs)
    -Otomasyon bölümü çok iyidir
    -Eğer keçiören-etlik tarafında oturuyorsanız geliş gidişi kolay olur

Eksileri:
    -Ortamı kötüdür.Öğrencileri saygısızdır vs.
    -Okul sanayinin ortasında.Bir tarafdaki yolu caddeye gidiyorda diğeride sanayiye.Pek sağlıklı değil yani

Eğer başka sorunuz olursa da lütfen sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowhero -- 11 Temmuz 2010; 9:38:31 >

• Teşekkür ederim yanıtlayan arkadaşlarıma.
    O okulun yerini biliyorum, evet dediğiniz gibi. Bu yüzden acaba Balgat otomasyon mu seçsek diye düşündük.
    İskitler ve Balgat için hem - hem + lar vardı. Bu bölüm araştırdığıma göre Balgatta daha eskiymiş (Meb öğrenci sayılarından bu sonuç çıktı).
    Ancak bir sitede "dos'u kağıttan gördük pc sonradan geldi " diye bir yorum okudum. (Her ne kadar Odtü MYO orada okutulsa da öyleymiş demek).
    Bölüm olarak Raylı sistemler ve Biyomedikali de, düşündük ancak 2 yıllıklarda sınavsız geçiş için en fazla alan otomasyondaydı.
    Bunun haricinde Biyomedikalde farklı yorumlar (-) gördüğümüz ve raylı sistemler için iş bilgisine ulaşamamıştık.
    Bu yüzden ağırlıklı olarak Elektrik-Elektronik, Makine ve Endüstriyel Otomasyon üçlüsünden Otomasyonda karar kıldık (Her ne kadar MYO Gemi makine işletme de seçimimiz arasında ve buseçimi şu an için Otomasyon sağlamakta olsa bile fikrimiz belki değişebilir :) ).
    Sınavsız geçiş dediğiniz gibi ama ilerde yine öyle olabilir.

Otomasyon için Anadolu teknik ve Anadolu meslek lisesi olarak tercih kısmında gözükmekte. Geçen senenin taban puanına baktığımızda İskitler için 2 adet 30 luk kontenjanı var ama hangisi hangisinin belli değil.
    Bunlardan birisi 327,526 diğerine 326,840 ile girmişler (ilk yerleştirme). Balgat ise 326,479.
    Bizim ise (OYP) 346,423 puanımız var. İlk tercih İskitler ATL ikinci tercih Balgat ATL üçüncü tercih ise İskitler AML ya da farklı bir bölümün ATL olanı.. (Buna henüz karar vermedik ancak sanırım ilk tercihe bu puanla girer).
    Yani anladığım kadarıyla bu yerleştirmede ATL girerse ATL olarak diplomasını alır. (Halen yanlış anladıysam beni uyarınız lütfen. Şüphem anlamamaktan değil, yanlış yapmaktan çekindiğimden).

https://e-okul.meb.gov.tr/SinavIslemleri/BasvuruIslemleri/OKSTERCIH/SNV08002.ASPX
    Adresinde görünende bu:

Tercih Kodu Okul Adı Okul Türü Alan Adı Yabancı Dili Öğretim Süresi Öğretim Şekli Pansiyon Durumu Mülakat Durumu Kontenjanı
    21842 ALTINDAĞ / İskitler Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Anadolu Meslek Lisesi (ETÖGM) ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI İngilizce 4 yıl Kız/Erkek Pansiyon Yok Yok 30
    21851 ALTINDAĞ / İskitler Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Anadolu Teknik Lisesi (ETÖGM) ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI İngilizce 4 yıl Kız/Erkek Pansiyon Yok Yok 30
    21906 ÇANKAYA / Balgat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Anadolu Teknik Lisesi (ETÖGM) ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI İngilizce 4 yıl Kız/Erkek Pansiyon Yok Yok 60

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

• benim kardeşim elektrik elektronikte bunu seçerken bizde çok düşündük makine teknolojisi ve bilgisayar arasında da kararsız kaldık ama ilerisi için en iyisi elektrik her anlamda şanslılar üniversite sınavında da diger bölümlere göre artıları var çünkü kendi alanlarından bölümlerinin puanı düşük mesela bir bilgisayar ögrt elektrik ögretmenliginin puanına bakarsanız ne demek istedigimi anlarsınız bu arada anadolu teknik normal mesleklere göre egitim anlamında iyidir düz liselerde görülen tüm dersleri görüyorlar onlardan geri kalmıyorlar o yüzden öss de başarılılar
  • Aslında öğretmenliklerin puanına bakmadım çünkü öğretmen olmuş ama atanamamış 4 arkadaşım var. Bu yüzden öğretmenliği eleyerek göz önünde bulundurduk.
    Ben başta sizin gibi düşünüyordum. Piyasadan yetişmiş, pano montajı üzerinde ağırlıkla ustalaşmış bir akrabamız var.
    Oğlu ise ona yardım ederken oluşan ortamda kendi kendini yetiştirdi. Şimdi babasına Autocadle çizim yapmanın haricinde cnc programlayarak bir şirkette 1.700 lira aylık kazanmakta.
    İş ve maaş yönünden sıkıntı çekmeyeceğimizden bu sebeple emin olduk. Diğer bir sebep (ve belkide en büyüğü)ise, aslında kendisi Deniz Meslek okumak istiyordu.
    Ancak bunu 4 yıl okutmaktansa burayı bitirdikten sonra (Şu an için sınavsız ve en kötü haliyle ilerde ek puan-sınavla) MYO gemi makina işletme okuyarak Makine zabiti olarak gemide çalışabilir.
    Şu an yeni mezun biri bu işte 1500-2000 usd kazanıyor (3.000 lira) 2 yıl deneyim sonrasında sınav kazanırsa aylığı 5000, bu halde 2 yıl deneyim sonrasında yine sınavla Başmakinist olunca aylığı 7.000 lira kazanabileceği bir mesleği de (şayet kendisi isterse ) yapabilir.

İşte bu gibi sebeplerden mekatronikçi olmayı hedefledik.

• Bu sene ATL bölümüne gitcem.ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği istiyorum.umarım kazanabilirim.4 senelik
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.