Merhaba arkadaşlar. Öncelikle Bu sene bende birçok arkadaş gibi yeni sistem ile üniversite sınavlarına girdim.Sayısalcıyım ve her ne kadar tam istediğim sonuçları alamasamda güzel bir puan elde ettim sanırım,her ne kadar sıralamamı tam olarak bilemesemde Ama Ygs de 2000-2500 arasında bir sıralamam vardı ve lyslerle beraber Mf-3 ve Mf-4 puanım 540 geliyor.Sıralama olaraksa tahminim ilk 3000.
Asıl konuya gelecek olursak öncelikle bu puanları almak bir başlangıç,güzel bir bölüm seçimiyle sonuçlanmassa pek bir yararı olmayacağını düşünüyorum.Bu yüzden de bu başlığı açtım.Öncelikle puanı güzel diye ne tıp yazman isteyenlerdenim ne de istemediğim bir bölüm bile olsa gözde bir üniversite yazmayı isteyenlerdenim.Yani yerleşmek için yerleşmek istemiyorum,kendime uygun bir meslek bulduktan sonra heryeri yazabilirim.Tabiki belli kriterleri göz önüne alarak.
Benim sorunumsa şu aşamada karar verememek,Misal basit bir mantıkla,Tıp istiyordum bir zamanlar iş garantisi var diye şimdi düşününce onca yıl sırf iş garantisi var diye çekilir dert değil,her ne kadar iş garantisi olsada.Mühendislik istiyorum fakat matematiği pek sevmiyorum en azından öss matematiği pek tat vermedi bana.Biraz da sosyal biriyim,hani Eşit ağırlıkla Sayısal arasında kalmış birisiyim,bir çok meslek testine göre edebiyatçı olmam gerek Tüm bunların üstüne kendime en çok yakıştırdığım mühendislik Endüstri,tıpı bir süre askıya almış bulunmaktayım.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan fikirlerini paylaşmasını istiyorum açıkçası.Eminim benim gibi meslek seçim derdi yaşayan birçok insan vardır,onları da aydınlatmak adına biraz sözü işin içindekilere bırakmakta fayda var diye düşünüyorum
Bence bilgisayar ya da endüstri mühendisliğini düşünebilirsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme